tiistai 14. toukokuuta 2013

Nenäfriida tuli kylään


Pitikin mennä kirjoittamaan, että Topi tuskin tulee kipeäksi. Nyt se flunssa iski poikaan - taas! Meillä on viimeiset neljä kuukautta ollut maailman helpoin vauva, joten eiköhän se kaikki kostaudu nyt.

Ensinnäkin Topi on ollut terve aina näihin tauteihin asti, joten tottakai meille tulee sitten kaksi hankalaa limaflunssaa peräkkäin. Yritetään mieheni kanssa imeä räkää ahkerasti pois nenäfriidan avulla, jotta pojan olo helpottuisi. Ei muuten ole mitään kamalan helppoa! Topilla on _todella _ vahva vasen käsi. Koitapas hoitaa homma, kun käsi viuhtoo, pää kääntyilee ja koko poika vääntyy kaarelle. Itkupotkuraivarit.

Neljään kuukauteen poika ei ole herännyt kertaakaan yöllä valvomaan. Nyt kahtena yönä olen saanut odotella sängyn laidalla nukahtamista. Viime yönä tilanne eteni itkuun asti ja sain heijata muutaman otteeseen väsyneen pojan takaisin uneen.

Huono yö --> huono aamu. Ennen heräsin hymyihin, kiljahteluihin ja pienen pojan nauruun. Eilen ja tänään olen herännyt raivokkaaseen huutoon. Mikä ihaaaana tapa aloittaa päivä.

Ruokailukin tökkii. Topi on aina ollut hyvä syömään ja syönyt siististi. Eräs tuttukin ihmetteli, että kuinka siistisi noin pieni voi syödäkään. Toisin on nyt; ruokahetket käy melkein hermoon. Suu ei aukea ja ruoka päristellään ulos suusta. Sitä pöperöä on enemmän varmaan äitin päällä kuin mahassa.

Se ei riitä, että ruokaileminen on hankalaa, vaan tuttipullokin on ihan tyhmä. Millä ihmeellä juotan poikaa, kun ei haluaisi pulloa, ei nokkamukia, ei osaa juoda pillistä ja hörppimistä ei todellakaan tajua. Ne maidot, jotka menevät Topi haluaa juoda itse. Onhan se muuten kiva, mutta tänäkin aamuna havahduin siihen, että meidän sängyssä oli maitolammikko. Lapset oppii omituisia asioita ja Topi tietää nykyään miten pullon saa purettua osiin. Jippii!

Lopuksi vielä... tai tarkemmin ajateltuna ei mitään! En usko, että vaippatapahtumat kiinnostavat yhtäkään lukijaa :D


Nyt todellakin toivon, että olin aikanaan väärässä. En nimittäin uskonut, että hampaiden tuleminen voi aiheuttaa kaikkia niitä oireita, mitä väitetään. Olisin onnellinen, jos tämä kaikki kiukkuraivo ja flunssakin johtuisi vain hampaista.

On näissä päivissä hyvääkin ollut. Ollaan kierretty kirppareita (monia) ja nautittu auringosta. Uskallan viedä poikaa ulos niin kauan, kun kuumetta ei ole.

Topi on myös oppinut virallisesti pyörimään akselinsa ympäri. On tätä toki pidempään jo tapahtunut, mutta nyt se tehdään tarkoituksella ja saatetaan vetää viisikin kierrosta putkeen. Seuraava suunta on varmaan sitten eteenpäin!

Meillä raikaa nykyään tätätätättä ja päpäpäpäppä ja eieieieieei jne. koko ajan! Poika on alkanut tavuttamaan ja se on niiiin suloisen kuuloista <3 Voisin ottaa teille videon ihasteltavaksi, jos muistan!

Haettiin tänään myös se kävelytuoli, jonka huusin huutonetistä. Illalla Topi olikin tosi iloinen ja pirteä, kun sai leikkiä siinä iskän kanssa. Tuolissa on sellainen pyörivä lelu, jota oli ilmeisesti todella hauskaa pyörittää. Ihan vielä jalat eivät yllä maahan asti, mutta onneksi tuossa on sellainen "matto" joka levitetään korkeammalle jalkojen tueksi ja koko kävelytuolin saa muutettua keinuksi.

Hih, tiedän luvanneeni, etten laita enää kuvapötköjä loppuun. En kuitenkaan voi mitenkään sijoittaa kirpparilöytö-kuvia tekstin sekaan, joten kestäkää!


80cm Lindex body 2€ (puhdas, pientä haituvaa) ja Lindex body 92cm 1€ (puhdas, ei nukkaa)

2x tyynyliina, pieni pussilakana ja iso pussilakana 6€ (puhtaita, nukattomia)

86cm hihaton ja 80cm shortsi-asu 4€ (uudenveroisia, ei nukkaa)

74cm Lindex tähtihousut 1€ (puhtaat, pehmeät, ei nukkaa), 80cm tähtivelourit 1€ (karheat, mutta kuivausrumpu pelastaa;)  ja 80cm haaremihousut 1€ (uudenveroiset, ei nukkaa)

74cm KappAhl body 1€ (puhdas, ei nukkaa)  ja 74cm Kiss-body 1€ (puhdas, ei nukkaa, kuva ehjä)

74cm Lindex body (puhdas, ei nukkaa) 0,50€ ja 80cm H&M housut 1€ (puhtaat, karheat ja kuivuri jälleen pehmentää)

80cm Nalle yökkäri 1€ (ihankuin uusi!) ja 80cm Bamse-yökkäri 1€ (puhdas, ei nukkaa, tahalteen haaleat värit)

80cm pitkähihainen 2,30€ (kuin uusi!!)

pussilakana, tyynyliina ja lakana pinnikseen 3€ (puhtaat, pehmeät, ei nukkaa)

80cm nallehaalari 1€ (uutuuden pehmeä!)

80cm norsubody ja 74cm raitabody 7€  (puhtaita ja nukattomia)

80cm Lindex body 3€ ja 74cm Tutta housut 2€ (puhtaita, ei nukkaa)

98cm Lindex legginsit 0,80€ (puhtaat, pientä haituvaa), 74cm H&M shortsit 1€ (kuin uudet) ja 74cm Lindex haaremihousut 0,20€ (puhtaat, ei nukkaa, IHANAT)

ruokalaput 0,50€, kuolalappu Name It 0,50€, tuubihuivi 1€, sukat x3 1€ (kaikki TOSI hyvässä kunnossa)

92cm Lindex paita 1€, Muksupaita 0,80€ (ei nukkaa kummassakaan, puhtaita)

60cm Ratian yökkäri 2€ (uudenveroinen, ei nukkaa)

90cm MINUN yökkärisetti 2€ (kuin uusi!)

68cm tikruhaalari 2€ (ei nyppääntymää, puhdas, pehmeä)


RAKASTAN kirppareilla kiertämistä.. on niin jännittävää, kun ikinä ei tiedä mitä löytää!! Ja todella halvaksi tuli tälläkin kertaa! Mikä on sinun mielestäsi paras löytö, jonka tein? :)




12 kommenttia:

  1. Voin samaistua tohon rään puhdistuksen vaikeuteen. Niilo yrittää kirjaimellisesti syödä niistäjän(HYI! :D) joten siitä hommasta ei tule tuon taivaallista!

    Meillä ei vielä ole onneksi oltu kipeitä kertaakaan *koputtaa puuta*. Eikä kyllä tarttiskaan flunssan tulla meille kyläilemään!

    VastaaPoista
  2. mä suosittelisin baby-vac nenä-imuria :) ostin lapsimessuilta just ennen meijän ekaa flunssaa (tai hampaista johtuvaa räkäsyyttä) ja todellakin toimii satakertaa paremmin kuin friida :) ja siinä ei mene yhtä kauan kuin fridalla niistämisessä, tosin ei sekään mitää helppoa ole jos lapsi venkoilee ympäriinsä, mutta helpompaa ja toimii musta ainakin paremmin kuin friida :)

    toivottavasti helpottaisi pian! meillä öihin auttoi pilkottu raakasipuli sukassa/pienessä pussissa pinniksen pää puolella ja pääpuolta hieman koholle.

    VastaaPoista
  3. Toi lindexin ruskea body ja tutan raitahousut ovat mielestäni parhaimmat :)

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihania! Tosi hyviä löytöjä. Miten joku luopui tosta nallehaalarista yhdellä eurolla! Ja ihania nuo muumivaatteet ja haaremihousut ja kaikki. :) Aika isoja kokoja hamstraat jo? :D Tuttu juttu... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulleki tuli yllätyksenä toi haalari eurolla :O

      Joo mä hamstraan etukäteen mielelläni isoja kokoja. En jaksa sitten paniikki persiissä ettiä sopivia vaatteita, kun edelliset on jo pieniä ;)

      Poista

Kiitos, kun jätät kommentin!