torstai 26. joulukuuta 2013

Me kolme yhdessä



Joulun jälkeen on ihana viettää aikaa perheen kanssa, vierailla sukulaisilla ja vain olla. Jokaisella on omat perinteet ja tapansa. Jokainen perhe tekee niitä juttuja, jotka tuntuvat sillä hetkellä itselle tärkeiltä.


Meillä on ollut yhteinen aika vähissä. Tuntuu, että se on aina minä ja Topi, Samu ja Topi tai minä ja Samu. Harvoin ehditään tehdä asioita samaan aikaan yhdessä kaikki kolme. Tästä voi syyttää esimerkiksi sitä, että tehdään eri vuoroja.


Haluttiin siis viettää ne pari vapaata aaton jälkeen kolmisin. Keskiviikkona otettiin löysästi ja oltiin kotosalla koko päivä. Koira tietenkin lenkitettiin, mutta muuten pestiin pyykkiä, leikittiin uusilla leluilla ja vain oltiin. Yhdessä olo on parhautta! <3


Kenenkään hermo ei kuitenkaan olisi kestänyt toista päivää neljän seinän sisällä, joten päätettiin lähteä Helsinkiin syömään sekä sisäleikkipaikkaan touhuamaan. Olin netistä kurkkinut aiemmin, että olivat varmasti auki.


Lähdettiin liikenteeseen niin, että Topi nukahti rattaisiin päikkäreille. Ajateltiin saada syödä kerrankin rauhassa.


Sinne nukahti... ( Isukki valitsi vaatteet :P )

Päivän look! Kamalasti en laittautunut perhereissulle.

Kampin upeat joulukoristeet ja niiiiin talvinen maisema.

Oltiin päätetty, että näin joulu läskeilyn päätteeksi voisi käydä vetäisemässä kunnon hampurilaiset napaansa. Helsinkiinhän avattiin Burger King, joten pakkohan se oli käydä arvioimassa.

Jono oli PITKÄ, mutta tartuttiin haasteeseen. Paikka näytti viihtyisältä ja ruoat houkuttelevilta. Sisällä oli todella kova häly, johon Topi sitten heräsi pirteänä. Onneksi jonon pituudesta huolimatta ei mennyt aikaakaan, kun oltiin jo tilaamassa. Valitsin itselleni Whopper -aterian, Samu otti jonkun ihme aterian ja Topille tilattiin sitten lastenateria mehulla. Pyydettiin hamppari toki ilman mausteita.

Epäedustava kuva kaksikosta jonottamassa :D

Ruoat..


Täytyy sanoa, että hamppari oli pettymys ja ruoan saamisessa kesti. Systeemikin oli outo, kun kassa käskytti hakemaan limut itse (tungoksen keskeltä) saarekkeesta sillä aikaa, kun laittoi tarjotinta valmiiksi. Topin hamppari tuli kaikilla mausteilla ja lelutkin olivat kamalia, korttipakka lähti mukaan... Ainoat pisteet saa ranskalaiset; muhkeita ja kunnollisia! En ehkä enää koskaan syö tuolla ellen sitten jälkkäreitä käy maistamassa.



Mitä tämä on -ilme.

Mehu maistui ainakin. Kellepä ei Tropicana uppoisi?

Hälyn keskellä.

Topi on kyllä fiksu, kun hetkessä oppi dippaamaan ranskalaisia ketsuppiin itse ja syömään sen jälkeen.

Pöydälläkin tuli käytyä pari kertaa..

Oikeastaan lopulta olikin aika rento ja helppo ruokailureissu.

Hyvästi BK, ei ainakaan vähään aikaan enää!

Syömisen jälkeen oli aika lähteä Ruoholahden Snadi Stadiin riehumaan. Tämä oli ehkä ensimmäinen kerta, kun meillä kaikilla oli tosi hauskaa. Topi ryntäili villinä paikasta toiseen ja osasi jo leikkiä tosi hyvin erilaisilla jutuilla. Kiipeily on nykyään pop, joten leikkipaikka oli taivas Topille! Noh.. kuvat kertovat.


Metro oli "WäUUuu".. ( Naurattaa värien yhteensopivuus vaatteissa.. )

Päivänasua,  jos tästä mitään selvää saa..

Kiipeily oli hauskinta!

... ja pallot myös!





Käytiin ekaa kertaa myös sisä-hiekkiksella.




Jossain vaiheessa Topin silmistä näki, että väsy teki tuloaan ja lähdettiin Kamppiin ruokakauppaan. Haluttiin vielä käydä kahvilla ennen kotiinlähtöä, joten Topille piti keksiä oma maidoton herkkunsa. Löydettiin jäätelöä ja se maistuikin pojulle hyvin!










Kotimatka oli haastava, koska Topia nukutti. Ollaan kuitenkin päikkyjen suhteen toimittu niin, että yhdet päivässä saa riittää. Joskus iltaisin bussimatkalla on hankala pitää poikaa hereillä, mutta onneksi aina löytyy joku keino eikä tarvitse kuunnella huutoa ainakaan. Kotona mentiin suoraan iltapalan ja kylvyn kautta sänkyyn. Me Samun kanssa katsoimme Hobitin ensimmäisen osan muistin virkistämiseksi viihteestä, koska olisi tarkoitus lähipäivinä käydä tsekkaamassa toinen osa teatterissa.



Miten niin Topilla paljon kylpyleluja?

Pojan lempipuuhaa! ♡

Zzz..




Päivä oli oikein onnistunut ja ihana. Nautin siitä todella paljon! Jäin silti miettimään yhtä asiaa.. Snadi Stadissa eräs lapsi osoitti Topia ja kysyi äidiltään; "Miksi noin iso poika konttaa vielä?" Niin... senkun tietäisi itsekin. Toivon, että poika on vain hidas oppimaan, mutta pelkään, että entä jos jokin olisikin vialla? Täytynee kohta varailla meille neuvola aikaa...


Tämän enempää en jaksa turista, vaan pelailen hetken ennen nukkumaanmenoa vielä. Olisi huomisesta eteenpäin rästiluettavaa monessa blogissa. Pahoittelen muutaman kuvan laatua, mutta tämä oli puhelinkuva postaus! ;)


Miten te vietitte lomapäivänne?


Ps. Tiedän, etten kelpaa kansikuvaksi mihinkään lehteen, naamani on tavallinen enkä ole erityisen muotitietoinen. Tiedän, että kropassa on ylimääräisiä kiloja ja hiusten laittaminen tekisi itsestäni kauniimman. En silti jaksa häpeillä ulkonäköäni ja aion jatkossa julkaista itsestäni enemmän kuvia, vaikka ajattelisitte rumaksi. Rehellisyys ja aitous, tämännäköinen minä olen ja sillä selvä!


Suihkunraikkaana terveiset kotisohvalta!




63 kommenttia:

  1. Teillä on ollut tosi kiva päivä:) paljon olette keksineet puuhaa!
    Mekin ollaan vaan oltu kotona ja eilen käytiin miehen äitin luona kahvilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut tosi kiva päivä! :)

      Teilläkin ilmeisesti ollut mukavaa ? :)

      Poista
    2. Joo, on ollut :) Kiva, kun miehelläkin ollut töistä vapaata niin ollaan saatu viettää kunnolla aikaa yhdessä<3

      Poista
  2. Älä turhaan ole huolissas siitä ettei Topi kävele. Mullakin yhen kaverin tyttö alkokävellä 1v3kk vanhana, ja meno oliki tosi varmaa alusta asti, verrattuna esim toho meän minkään joka alko 10kuisena kävelemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei sitä pitäs turhaan murehtia ikinä! :) Eiköhän tuokin kohta etene ja tosiaan varmaan paljon varmemmin kun moni nuorempana oppinut!

      Poista
    2. meijän esikoinen lähti kävelee kans 1v3kk ja toka on kohta 1v1kk eikä kävele vielä. :)

      Poista
  3. Kuulostipa kivalta teidän Tapaninpäivä! Mun piti tulla tohon konttaamisasiaan kommentoimaan.. Kun meidän tyttö oppi kävelemään 11kk:n iässä, niin äitini oli ihan ihmeissään. Hän kertoi, että me kaikki (minä ja sisarukset, yhteensä 4 lasta) opimme kaikki kävelemään vasta todella reilusti yli yksivuotiaina. Topi on kuitenkin vasta 1v2kk, joten en näkisi syytä huoleen. Sitä vaan tuppaa näkemään ympärillään vain niitä lapsia, jotka ovat oppineet sen taidon aikaisemmin, mistä itse on huolissaan. Itse panikoin tytön puheen oppimisesta, kun sanoja tulee hyvänä päivänä kolme ja ikää on hieman vajaa 1v3kk. Kyllähän sen tietää, että se on ihan normaalia, mutta silti epäilyttää..
    Ps. Vaikka pikkuveljenikin oppi kävelemään "myöhään", niin hän osasi jo kolmevuotiaana ajaa pyörää ilman apupyöriä ;)

    -Mariia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva se kyllä olikin! :)

      En mä varmaan panikois ilman tuota meidän taustaa tän asian suhteen enkä ainakaan vertaa muihin lapsiin. Monta kuukautta ollut nyt asia poissa mielestä kunnes toi kysymys taas nosti ajatuksiin :/ Mutta tuskinpa tässä oikeasti on hätää, oot oikeessa :)

      Ja osaahan Topi jo puhua kamalasti tosiaan!

      Poista
  4. Kuullostaa kivalta päivältä :) Harmittaa tosi paljon ku täällä ei oo oikee mitää tuommosta SnadiStadin tyylisiä leikkipaikkoja lapsille.. Onhan tääl HopLop mut se on tosi pieni ja ahdas jotenkii :( Pitää varmaa joskus matkustaa sinnepäin SnadiStadiin :-D

    Ja miusta oot aina ollu tosi nätti! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei oo kokenusta Hopp Lopista ollenkaan... mutta suosittelen Snadi Stadia suuresti!! Matkustakaa ihmeessä siis! :)

      Niin ja kiitos :)

      Poista
  5. Ompa teillä ollut ihana päivä! Oon kans haaveillu käyttäväni isompaa tyttöä joskus HopLopissa, lähin tosin jonku 150 km päässä :/

    Meijän tyttö oppi kävelee 13 kk ikäsenä. Yks kaunis päivä ku Topiki lähtee kävelee :)

    Kaunis sä oot! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joku päivä repäsette oikein kunnolla ja meette sinne Hop Loppiin. Vietätte kivan päivän liikenteessä!

      Kyllähän se Topi joku päivä kävelee, uskon siihen kyllä! :) TToivon vaan ettei oikeesti ole mtn häikkää asian suhteen!

      Niin ja kiitos :)

      Poista
  6. Siis hyvänen aika - mitä Topi on? Just päälle vuoden? Ihan normaaliahan se on, ettei vielä kävele. Meillä pojat oppi 1 v 2 kk ja 1 v 3 kk vanhoina kävelemään, eikä ollut mitenkään poikkeavaa esim. neuvolan mielestä. Tai siis sillälailla poikkeavaa,että pitäisi huolestua. Toisella oli ne "veltot jalat",joille ei kuitenkaan katsottu aiheelliseksi tehdä mitään. Ei Topi nyt NIIIIIn iso poika vielä ole, ja sen voi muille lapsille selittääkin että kukin oppii ajallaan :)
    Topihan liikkuu kuitenkin muuten kai aika paljon (ainakin postauksista päätellen) ja vaikuttaa fiksulta kun niin paljon puhuukin jo - eiköhän se kävelykin sieltä tuu - jos on vaan arempi sen suhteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1v 2kk nyt, mutta siis meillä on enemmän historiaa tämän asian kanssa :) Topillahan on sillon aikasemmin todettu kevitysviivästymää jaloissa ja jtn ns pientä vikaa niin väkisin sitä heti vähän miettii. Ja jalkaterätkin sojottaa vähän hassusti tukea vasten kävellessä... :/

      Ja joo kova tuo poika on kiipeilemään ja touhottamaan. Vähän vaan kömpelö jalkoje suhteen, mutta oikeastaan ei kai tässä muuten ole hätää :) Puhuu kamalasti kyllä varmaan yli 20 sanaa ainakin osaa! Arkuudestakin voi ihan hyvin olla kyse kävelyn suhteen!

      Poista
  7. Kävin jo aiemmin puhelimella lukemassa tän tekstin puoli unessa, mutta heräsin sitten kännykkä kädessä ja aattelin että jospa kommentoin myöhemmin sulle :D

    Me lähdetään yleensä "pitemmille(=yli 20km) reissuille, silleen, että tomas ottaa päikkärit autossa. :) Harmi että BK, oli pettymys, eipähän tarvitse itse eksyä sinne, jos joskus olis mahdollisuus käydä niin jätetään sit käymättä. :D Me ei olla koskaan käyty Snadi Stadissa, mutta kiinnostais kyllä käydä, kun HopLop on ollut ainakin pojan mieleen. Pitääkin ottaa selvää missä on lähin Snadi Stadi.

    Kyllä Topi kävelemään lähtee ajallaan. :) Ja kiva vaan kun julkaiset myös omia kuviasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle käy samoin joskus puoliunessa,tosin joskus sitten unohdan kommenttoida :D Tai aika useinkin..

      Oli se pettymys ainakin mulle. Ne ei ehkä ollut vaan mun makuun. Mutta kun jokainen tykkää eri jutuista niin en sano,etteikö kannattaisi kokeilla. Samu tykkäs ainakin paljon! Mä en tiedäkään onko Snadi Stadeja muualla? Täälläkin tavallaan aika uus juttu vasta....

      Kyllähän se Topi oppii! Mutta perus äitinä sitä saa vähän olla huolissaan? ;D

      Poista
  8. Älä ole huolissas, kyllä Topi oppii kävelemään :) Toki se on ulkopuolisena helppo sanoa :D Mun miehen kummipoika oppi kävelemään vasta 1,5 vuotiaana ja hänellä oli löysät nilkat josta johtui että kävely viivästyi. Nyt onkin menoa senkin edestä ja liikkuu aivan kuin muutkin ikäisensä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni normaali panikointi kuuluu äitiyteen? Eiks ni? :D

      Ei vaan, en mä niinkään kovin huolissani ole. Vähän vaan mietin asiaa välillä. Kyllä varmaan tän seuraavan kuun sisällä saattaa se kävelykin tulla!

      Poista
  9. Mä ite opin kävelemään 1v4kk iässä, joten älä huoli! Kyllä Topikin varmasti oppii lähiaikoina :)

    Ja sä oot nätti, joten laita vaan kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän :) Ripaus rohkeutta ja vähän taitoa niin siitä se lähtee vielä!

      Kiitos :)

      Poista
  10. Uskon kyllä, että sua huolettaa Topin kävelemään lähtö, mutta just puhuttiin että koska on lapset oppineet kävelemään niin mun kaverikin oli lähtenyt 1,5 vuotiaana "vasta" :) Kyllä Topi vielä oppii!

    Kiva postaus.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no 1.5v on se neuvolan ehdoton raja :) Onneks tässä on vielä aikaa! Enkä mä epäile etteikö Topi alkais kävelee :)

      Kiitos!

      Poista
  11. Meidän esikoinen oli 1v 4kk kun lähti kävelemään. Ja lähtikin heti suoraan kunnolla kävelemään todella tukevasti, ei vain muutamia askelia kerrallaan.
    Konttaamaankin meillä alettiin "vasta" 10kk ikäisenä eikä hän ryöminyt lainkaan ennen sitä. Pikku matkoja vain liikkui ns. peppukiitämällä. Ja aivan normaali poika on.
    Kyllä Topikin siitä. Hitaasti mutta varmasti! :)
    - Jonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiset harkitsee pidempään ja sitten vanhenpana on enemmän sitä taitoa ja malttia! Eli hyvä puolensa tässäkin asiassa :)

      Topikin konttas ns vasta 10-11kk iässä ja sillon oltiin tutkimuksissa. Jaloissa jtn kehitysviivästymää. Tästä varmaan johtuu hidas fyysinen kehitys.

      Eiköhän tää tästä! Kyllä se Topi kohta turboilee pitkin keittiötä ja mä mietin miks sen piti oppia käveleen :D

      Poista
  12. Me ollaan maattu kaikki lomapäivät joko kotona, anoppilassa tai mun vanhemmilla... :) Me käytiin testaamassa kanssa Burger Kingi viime viikolla, jonoa oli ihan törkeesti ja harmitti suunnattomasti kun ei ollut rattaita mukana Laurille eikä paikassa ole syöttiksiä :( Täytyy kyllä joskus mennä uusiksi paremmin varustautuneena. :)

    Mun pikkusisko oppi kävelemään 1v5kk vanhana :) kyllä Topi varmasti oppii pian kävelemään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä ei kyllä ollu syöttiksii... mutta Topi nyt meni tossa tuolillakin. Iso miinus kyllä!! Noi jonot taitaa olla aika pitkään, kun kaikkihan sinne haluu :/ Eilen oli joku "portsari" päästämässä ihmisiä sisälle. :D

      Eiköhän se Topi joo ala käveleen kohta! Vähän vaan joskus mietityttää, mutta en ota ressiä!

      Poista
  13. Me oltiin menossa myös ennen Joulua yksi päivä Burger Kingiin, mutta ei jääty jonottamaan vaan mentiinkin viereen Iguanaan lounaalle. Siellä nyt on takuuvarmat ruoat eli ei ehkä menetetty sitten mitään, kun ei jaksettu jonottaa ;)

    Voima oppi myös kävelemään vasta 1v2kk ikäisenä (veljet oppivat 11kk:na). Vieläkin Voiman kävely ja juoksu on vähän huvittavan näköistä, jalat vouhottaa ja välillä hitaassa likkeessä kääntyessään kaatuu/jalat lähtee alta. Nyt hän on 1v7kk. Me ollaan käyty ortopedillä tarkkailussa muutamia kertoja Voiman selän vuoksi ja röntgenissä. Hän, kun oli ihan käyrä syntymästään saakka. Olen näistä kaikista kirjotellut myös blogissa. Mitään erilaista/vikaa Voimasta ei kuitenkaan ole tällä saralla löytynyt, ainakaan vielä, mutta kehittyy omaa tahtiaan. Voimallahan on näitä muita ongelmia, allergia ja refluksitauti niin jo ne itsessään viivästyttävät muuta kehitystä tottakai, kun ei nyt pieni elimistö kaikkeen pysty kerralla. Voiman hiuksetkin kasvavat hitaammin kuin veljillään ja puhuu vähemmän ym. Ollaan käyty neurologillakin, mutta hänkään ei ollut huolissaan. Ja jos nyt jotain on niin kyllähän se sitten joskus selviää, mutta tällä hetkellä ei ainakaan ole mitään mihin tarvisi puuttua. Sehän tässä itseäkin mietitytti Voiman ollessa pienempi, että jos olisi jotain sellaista mille pitäisi tehdä jotain. Esim. fysioterapiaa tai muuta apua. Pakko se nyt on tietenkin luottaa, että sellaiset kyllä olisivat löytyneet ammattilaisten käsissä! Muutoinhan poika saa olla juuri sellainen kuin on <3

    Onko Topilla maitoallergia vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iguana... nam. Meillä ei nyt Joulun jälkeen budjetti olis antanu periks :D Mut loistopaikka!!

      Voi teillä ollut sitten enemmän huolia ja tarkkailtavaa... toivottavasti kaikki menee jatkossakin hyvin eikä mitään vikaa löydy! Topille kanssa on ehdotettu fyssaria ja neurologilla käyntiä, mutta ei vielä nähty kuitenkaan tarpeelliseksi ainakaan tpi neurologi juttu.

      Refluksi on ikävä tauti. Topilla on myös, mutta ei pahin versio kuitenkaan! Nyt alkanut tosiaan ilmeisesti maitoallergiaakin pukkaamaan... huoh :/ Hankalaa!

      Voimia ja zemppiä sinne♡ Parempia päiviä ja paljon haleja!

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Joo minäkin kävin Voiman kanssa yksityisellä neurologilla ihan omasta aloitteesta, kun meidän neuvolan tädin mielestä nyt ikinä ei ole missään vikaa ;). Saipa sitten vaan itselle mielenrauhan, kun on käynyt neurologilla ja tosiaan jos olisikin jotain löytynyt niin olisi voitu hoito aloittaa ajoissa :)

      Mitä oireita Topille on tullut maidosta? Nämä allergiat on kyllä tosi hankalia selvitettäviä :/ - isot zempit myös sinne ja kiitos Anette :)

      Poista
    4. Niin ja piti vielä lisätä se, että neurologi erityisesti oli sitä mieltä, että jos lapsi ymmärtää puhetta ikätasollaan niin ei tarvi olla huolissaan muista, kuten liikunnallisuudesta tai puheesta :)

      Poista
  14. Nyt kolahti niin että oli ihan välttämätön pakko tulla kommentoimaan. Juuri uskaltamalla olla oma itsesi ja ottamalla kuvia juuri itsestäsi sellaisena kuin olet, mitenkään photoshoppaamatta (niin kuin kaikki ne lehtien kansikuvat on) antaa paljon tärkeämmän sanoman kuin ne median antamat kiiltokuvat! Ne mallit antavat meille epärealistisia mielikuvia siitä, mitä meidän pitäisi olla (ja esim. miltä kodin pitäisi näyttää.. öh, studiokuvat ja aidot lapsikotikuvat on vähän eri asia) ja meidän, niin sinun kuin minunkin tai kenenkään muunkaan, ei missään nimessä pitäisi tuntea huonommuutta kun ei peilikuva näytä samaa mitä jonkun naistenlehden kansikuvan supermalli! Koska todennäköisesti se huipputähtikään ei näytä samalta löhötessään itse omalla kotisohvallaan.. ;)

    Ja muista. Sinä olet kaunis. Juuri tuollaisena. Ilman meikkiä, meikin kanssa ja ilman mitään photoshoppailuja. Eli lisää vain kuvia teikäläisestä! (Ollaan rohkeita yhdessä. Minulla on juuri valmistumassa postaus, jonka ajastan parin päivän päähän - ja siellä kuvassa poseeraan hiukset likaisena. En laittaakseni eteenpäin minkäänlaista sanomaa, kun se kuva itsessään on otettu kivana hetkenä.)

    Heh, anteeksi kommentin sekavuus, tässä samalla leikitän EL:ää ja ryystän ekaa kuppia aamukahvia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä kyllä mikään kiiltokuva haluiskaan olla. Oon tykänny aina luonnollisuudesta. En tykkää kuitenkaan siitä ulkonäön ruotimisesta, mitä herkästi kuvan julkaisu saa aikaiseksi. Vaikka en itse välittäisikään "roolimalleista" niin moni muu välittää ja tuomitsee sitä kautta. Ei se koskaan ole kiva saada; olet ruma kommentteja..

      Ollaan rohkeita! Kannatan!

      Kiitos kommentista, ei se ollut sekava :)

      Poista
    2. Ihana, niin minäkin! Olen jo pitkään pitänyt luonnollisuudesta, en ole esimerkiksi pariin vuoteen värjännyt omia hiuksiani. Joskus värjätyt hiukset kun näyttävät ihan värikypärältä, ja jos hiusten antaa olla, niihin tulee kivasti omia auringon vaalentamia raitoja.. Ja hiuksetkin jaksavat paremmin. Mutta tämä on vain minun mielipide - on myös ihmisiä, joille selkeästi värjätyt hiukset sopivat! Minut taas Ruby pyysi lupaamaan, etten ikinä värjäisi hiuksia, hän kun sattui näkemään vanhoja kuvia minusta blondattuine hiuksineni.

      Niitä ruotijoita löytyy aina, ja vaikka se onkin vaikeaa, pitäisi yrittää olla niistä välittämättä. Kaikkia ei voi miellyttää. Mutta ainakin minun mielestäni on tärkeää näyttää omilla teoillaan, että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on ja uskaltaa myös näyttää sen! Minusta on osittain jopa huolestuttavaa että blogit, joiden pitäisi kuvastaa ihmisten elämää, alkavat muuttua enemmän ja enemmän uusiksi moderneiksi yhden tai muutaman pitämäksi uudentyyppiseksi aikakausilehdeksi. Kuvat alkavat olla todella kiillotettuja ja ne itsestä julkaistut eritoten. Erittäin meikattuja, parhaimmat päällä. Jokainenhan tietysti julkaisee juuri sitä mitä itse haluaa ja mitä haluaa koko maailman näkevän, mutta .. Niin. Itsehän en pidä myöskään muotiblogeista juuri yllä mainituista syistä, enemmän juuri näistä elämänmakuisista - jossa näkyy arki eikä vain juhla.

      Menipäs saarnaamiseksi.

      Tuo ylemmässä kommentissani mainittu kuva tulee ilmestymään 31. päivä julkaisemassani postauksessa!

      Poista
  15. Ihanaa yhdessä oloa ollut teillä. Ja niin pitääkin välillä järkätä aikaa yhdessä ololle, kun teillä sitä muuten on niin vähän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän sitä pitää ja haluaa järkätä :) Perhe on parasta!

      Poista
  16. Nyt on ihan pakko kommentoida et nyt on asenne kohdallaan tossa p.s kohdassa! Hyvä sinä! Löytyy paljon uusia ulottuvuuksia, kun opit luottaan itsees! Ja tosi kivan olonen päivä teillä ollu, noi tekee hyvää =0)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä minä siis! ;) Yritän luottaa itseeni enemmän ja olla varma. Aloitetaan tästä asiasta!

      Poista
  17. Ihana topi ja nätti sinä :)! Pakko päästä kun helsinkiin tulee seuraavaksi, tonne Burger Kingiin! Olen siellä joskus turkissa lomamatkalla käyny :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Sinne vaan syömään, jos kerran maistuu! :D Munki ehkä pakko käydä testaamassa jälkkärit :P

      Poista
  18. Lomapäivää vietettiin kotona vaan ja itseni revin jumppaan vaikka vähän toipilas olin vielä. Burger Kingissä on muutaman kerran kavereiden kanssa vierailtu Tukholmassa ja siellä oli kyllä ruuhkaa, mutta hyvä palvelu ja ruoka ok. Jossain muilla ulkomaanreissuilla on myös käyty mieluummin BK:ssa kun ei sitä täällä vielä ollut, jos siis mättöruokaa tehnyt mieli. Viimeisimmästä käynnistä kylläkin 2v jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijai, jumppaaminen toipilaana ei ole hyvä juttu ;) Eivaan, sillä saa oikeasti enemmän vahinkoa kun hyötyä :/

      Sulla on siis BK:sta enemmänkin kokemusta.. ehkä mulle osu vaan huono hamppari? :D

      Poista
    2. Joo olis kyllä pitäny jäädä kotiin eikä mennä jumppaan. Ainakin tuli hyvä mieli vaikka ihan poikki olin sen jälkeen :)

      Toivottavasti osu vaan huono hamppari sulle :D oon syöny vaan jotain kanahampparia kylläkin, niin en tohon whopperiin osaa mitään sanoa. Ehkä ne kiireessä hutas kasaan ne hampparit ja tuloksena pettynyt asiakas? Ja tietysti voi olla niin, että sä vaan et tykkää noista BK:n ruuista. Makuja on niiiiiiin erilaisia :)

      Poista
  19. Älä huoli! Minun veli oppi kävelemään vasta1v9kk ikäisenä. Ja aivan normaali poika ja jopa ikäisiään kypsemmän oloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä ressaa, vähän vaan vaivaan päätäni. Huomioin asian ja toimin jos täytyy!!

      Tiedän,että toiset vaan on hitaampia.... :)

      Poista
  20. Miks ei täälläkin oo jotain tekemistä lapsille... :/ Snadistadi tännekin! Me ollaan vietetty loma kotona vaan, kun on laiskottanut :D

    Ja sä olet kaunis, julkaise ihmeessä lisää kuvia! ;-)

    VastaaPoista
  21. Mun on tehny mieli kysyä sulta siitä kun sillon kävitte Topin jalkoja näyttämässä että miten se homma on "edennyt" mutta en ole uskaltanut kun joillekin tommoset on arkoja juttuja. :) Eihän Topilla tosiaan kiire ole vielä ja eikös hän ole kuitenkin seisomista ahkerasti harjoitellut. :) Pitääkö teidän vielä käydä näyttämässä niitä jalkoja vai onko ne nykyisin ihan "tavalliset"? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuakin tämä kiinnostaa. Minun tytölläni on häikkää toisessa jalassa ja aluksi kun alkoi kävelemään niin kävely oli tönkköä. Kukaan ulkopuolinen ei huomaa nykyään jalassa mitään mutta itse osaan tarkasti katsoa niin huomaan eron. Iän myötä kävely tasaantunut siis. Vaikka Topin jaloissa löytyisi tai on jotain niin aika lievää tulee varmasti olemaan ja iän myötä huomaamatonta.

      Poista
    2. Kyllä multa aina saa kysyä.

      Topilla todettiin jalkojen kehitysviivästymää, jonka takia vissiin fyysinen kehitys noin 3kk jäljessä. Saatiin lähete fyssarille ja vapaus valita mennäänkö. Ajatuksena, että jos tilanne ei etene. Koko ajan ollaan varuillaan ja jännitetään. Jos kehitys pysähtyy niin sillon on aika käydä neurologisissa tutkimuksissa ja taustalla joku vakavampi juttu.

      Motorinen puoli Topilla toimii ja kädet. Myös puhe on yli loistavaa. Mutta vika on jaloissa ja niiden vaikutuksessa.

      Topi kävelee jo tukea vasten ja on seissyt ilman tukea ja seinää vasten. Vasen jalka kävellessä laahaa perässä eli sekin on syynin alla.

      Tässä seuraillaan ja toivotaan parasta♡

      Poista
    3. No hyvältähän tuo kuulostaa! :) Hiljaa hyvä tulee ja niin edelleen. Eiköhän ne jalat siitä pikku hiljaa vahvistu kun noin hyvin kuitenkin kehitys sujuu. Ja vaikka jaloissa olisikin jotain pientä häikkää niin onneksi Suomessa on asiat sillä tolalla että osataan ja voidaan auttaa. :)

      Poista
  22. Meidän esikoinen ei ryöminyt koskaan ja lähti kävelemään 14kk ikäisenä. Luulin itsekkin,silloin aikoinaan,että kuinkahan kauan,tulee kestämään,kun ei antanut mitään merkkejä kävelemusestä,mutta yhtäkkiä vaan alko nousemaan, tuetta ylös ja siitä kaks viikkoa niin käveli menemään tosi hyvin. Joten Topikin voi yllättää sut joku päivä. Ja monestihan sanotaan,että jos puhuu ikäisekseen hyvi niin kävelemään lähtö voi kestää ja päin vastoin. Minusta sää olet kaunis nuori nainen ihan suihkun raikkaana,etkä yhtään ylipainoinenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Topikaan ei meinannut kontata ensin, mutta oppi sen sitten. Yksilöitähän.nää lapset on ja oppii eri asiat eri aikaan!

      Eiköhän se Topi joku päivä yllätä ja repäise niin että lähtee kävelemään :D

      Ja kiitos sanoista, vaikka kyllä tässä 10kg on liikaa :)

      Poista
  23. todellakin tavallisia, kauniita, luonnollisia kuvia lisää! ahdistaa ja ärsyttää ja masentaa vaan ne kiiltokuvablogit joissa on aina hienot vaatteet ja meikit! kiitos että laitat tavallisia kuvia! <3

    piti tosta työhommasta kysäistä, miten saat/saatte vuorot sovittua niin että topin hoito järjestyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin masentaa ne! Mielelläni olen tavallinen ja laitan tavallisia kuvia!!

      Vuorot on sovittu pomon kanssa. Meillä ei koskaan oo päällekkäisiä vuoroja :) Samu aina pääsee ennenku tuun töihin ja jätän pojun isälleen ja sit jään töihin.

      Poista
  24. Missään nimessä et ole ruma, vaan nimenomaan luonnollisen kaunis! :) Voikun itsekin uskaltaisin joskus lisätä kuviani blogiini enemmän :/

    Mistä muuten tuo Topin omppupuku, aivan ihana nimittäin <3

    VastaaPoista
  25. Ihana päivä ❤ ja sinuna en olis huolissaan. Mun mielestä se on 18kk kun sitä ruvetaan pohtimaan miksei kävele. Ja jotkut oppii hitaammin. Teillä taas tulee hirmuisesti puhetta! Meillä oliver on ollut aina motorillisesti lahjakas mutta puhetta ei tule vieläkään. Oma kieli täysin. Välillä sanoo vahingossa äiti,isi, pappa jne mutta ei toista pyydettäessä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä oo sinänsä huolissaan, mietin vaan välillä :)

      Poista
  26. Heiii mitkä noi teiän rattaat on? :)
    Tekis mieli ostaa lapselle uudet, näppärämmät. :)
    -H

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!