maanantai 22. huhtikuuta 2013

10 väittämää äitiydestä

 Seuraavat väittämät ovat vain ja ainoastaan minun mielipiteitäni.


1. Äidit ovat koneita. He osaavat kaiken ja tietävät kaiken. He pystyvät kaikkeen.


Kukaan ei ole täydellinen. Äidit eivät ole satuhahmoja, jotka roikottavat lastaan vasemmassa kädessä pölyhuiska viuhuen oikeassa. Ruoka porisee liedellä, astianpesukone surraa ja kaappi on täynnä puhtaita pyykkejä. Ei ole myöskään olemassa hormonia, joka kertoo äidille kaiken kaikesta. Joskus on sallittua, että pölyt on pyyhkimättä tai korissa on pestävää pyykkiä. Jokaisin pitäisi saada kysyä apua ja neuvoja tilanteissa, joissa itse ei osaa toimia. Et sinäkään osaa valmistaa ateriaa ilman ohjeita.


2. Äiti on nuhjuinen ja haisee pahalle. Hiukset on harjaamatta ja vaatteissa ainakin viikon ruoat.


Äidiksi tuleminen ei tarkoita itsensä unohtamista. Omasta hyvinvoinnista on tärkeä huolehtia. Äitiys ei vie pois sitä seikkaa, että voit edelleen näyttää hyvältä. Joskus ei ehkä muista harjata hiuksia tai paidassa on pieni tahra, mutta resuiselta ei tarvitse näyttää joka päivä. Aina löytyy aikaa suihkulle sekä itselleen. 


3. Meikkaava ja viimeisen päälle pukeutunut äiti on h***a eikä voi mitenkään välittää lapsestaan.


Meitä on moneen junaan. Jotkut välittävät enemmän ulkonäöstään ja jatkavat panostamistaan, vaikka heistä tulisikin äitejä. Toiset meikkaavat vahvasti ja toiset vähemmän. Ketään ei pitäisi leimata sen mukaan mitä naamaansa laittaa. Mitä lapsi siinä menettää, jos äitillä on kiiltoa huulissa ja tyylikäs takki? Pitääkö puuttua toisen elämään, jos siitä ei oikeasti mitään tiedä?


4. Hei, se on äiti... ei se koskaan pääse minnekään.


Aika usein kuulee jauhamista siitä, kuinka lapselliset eivät koskaan liiku ulos kodistaan. Voin olla väärässä, mutta väitän, ettei heitä usein edes kutsuta mukaan tämän luulon vuoksi. Eikä ehkä aina ole kyse siitä, että pääseekö äiti minnekään. Pieni vauva on saattanut muuttaa ihmisen näkemystä maailmasta eikä baarissa juokseminen tunnukaan niin tärkeältä. Usein myöskään lapset eivät ole tervetulleita mukaan. Jos todella välittää ystävästään, kyllä varmasti löytyy aika ja paikka tapaamiselle.5. Tissit roikkuu, toosa on pilalla ja vartalo.. voiko sitä edes vartaloksi sanoa?Raskaus aiheuttaa paljon muutoksia naisen kropassa. Tulee kiloja, rinnat kasvaa ja itse synnytys vaatii paljon. On yleinen uskomus siitä, että lapsen saanut nainen on pilalla. Toisille saattaa jäädäkin jälkiä. Kaikki ei kuitenkaan ole niin mustavalkoista. Palautuminen entiseen on täysin mahdollista. Kaikki eivät siihen kuitenkaan pääse, mutta oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että mitä ihmeen väliä?! Tärkeintä on, että itse hyväksyy itsensä. Itsevarmuus on kauneutta.6. Äidit ovat automaattisesti onnellisia ja heiltä ei mitään puutu.


Kuka oikeasti luulee näin? Hei me äidit ollaan myös ihmisiä. Meillä on omat murheemme ja taakkamme. Lapsi ei ole lääke, joka vie kaiken pahan pois maailmasta. Jokainen tarvitsee joskus olkapäätä, se ei tee kenestäkään heikkoa.


7.  Neuvolassa piilee absoluuttinen totuus, kumarra ylijumalaasi.


Neuvola ohjeistaa ja neuvoo. Neuvola painostaa. Neuvolalla on ohjeita ja sääntöjä. Jokainen lapsi on yksilö ja jokainen kehittyy omaa tahtiaan. Riina vetelee yläkäyrillä painossa ja Tatu haluaisi jo kovasti istua, vaikka on liian aikaista. Jokaisella äidillä on pää ja sen sisällä aivot. Uskoisin myös jokaisen äidin kantavan sisällään vaistoa. Neuvola on TUKI ja turva, jos et tiedä mitä tehdä. Ei tehdä itsestämme sätkynukkeja. Neuvoja voi kuunnella, mutta ratkaisut kannattaa tehdä itse.8. Lapsi huutaa kaupassa karkkia, vauva itkee bussissa. Äiti ei selkeästi tajua mitä kuri tarkoittaa.


Näin ajatteleva ei ilmeisesti omista lapsia? Vauva ei ole pirullinen olento, joka itkee kiusallaan. Eipä se ole äitillekään helppoa hikikarpalot otsalla tyynnytellä lasta bussissa, kun vihaiset tädit mulkoilevat olan takana. Onko lapsen itku ja kiukku huonoa kasvatusta? Eiköhän se karkkihyllyllä huutaminen ja maan polkeminen ole juurikin sitä itseään - kasvatusta. Kummallehan menee oppi paremmin perille; pojalle joka kulkee hiljaa kaupan halki karkkipussi kädessä vai tytölle, joka ei saanut tikkaria, vaikka kuinka huusi ja raivosi. Sitä voi miettiä.9. Jos et kuulu massaan, ostamasi tuote on ehdottomasti huono.


Emmaljungat, tripp trappi. Kaikki haluaa ja ihan pakko saada! Mikä määrittää kahdesta merkistä sen kumpi on toimivampi ja parempi? Suosio tiettyjä tuotteita kohtaan on valtava. En usko tässä maailmassa olevan yhtäkään merkkiä, joka päihittäisi kaikki. Sitä laatua löytyy varmasti muidenkin nimien takaa. Ilmoitat haluavasi mielipiteitä tietystä syöttötuolista, mutta sepä onkin suoraan kokeilematta täysin p***a, osta tripp trapp.10. Äitin pahin vihollinen on toinen äiti.Tämä on täysin totta. Aina löytyy joku, jonka mielestä ratkaisusi on väärä. Ja sen sijaan, että asian jättäisi sanomatta ääneen, on aivan pakko hyökätä kimppuun ja muistuttaa siitä kuinka huono sinä olet.


---     ---     ---


Minusta tuli äiti TASAN 6 kuukautta sitten. Nyt pääset seuraamaan elämäämme tämän blogin kautta. Varoitan; Sisältää paljon mielipiteitä! Jos nenäsi on herkkä herneille, tee itsellesi palvelus ja poistu sivulta.


4 kommenttia:

Kiitos, kun jätät kommentin!