torstai 25. huhtikuuta 2013

Huono äiti(kö)Mielipiteitä on yhtä monta kuin on äitiäkin. Saa olla eri mieltä ja saa kertoa mielipiteensä. Mutta mun mielestä on väärin tuomita toinen äiti sen takia, että ajatukset eivät kohtaa. Toiset ovat aikuisia ja pystyvät keskustelemaan asioista rakentavasti. Toiset eivät.

Noh... mikäs tekee musta "huonon" äidin?

Mä olen aloittanut syöttämään pojalleni soseita jo 3 kuukauden iässä. Tein tämän päätöksen neuvolan vinkistä. Poika syntyi ennenaikaisena ja neuvola suosittelee keskosille soseiden aloitusta aikaisemmin. Sen lisäksi pojalla todettiin refluksi ja soseet ovat tosissaan helpottaneet elämää eikä ruoka nouse ylös. Koen tehneeni tässä asiassa täysin oikein, vaikka jotkut ovat eri mieltä. Olen kuulemma lopullisesti pilannut lapseni suoliston. Jooh... !

Meillä on maisteltu jo useita soseita. "Turvallisempia" soseita ollaan maisteltu vähän alle viikko ja muita soseita sitten viikko tai enemmän. Olen hirviö, joka ei malta odottaa ja laittaa lapsensa itkemään mahakipuja. Täytynee kyllä sanoa, että eikö ihmiset muuta keksi? Eiköhän jokainen lapsi itke mahakipua, jos sattuu jollekin olemaan allerginen? Allergia ja siihen liittyvät oireet eivät katso ikää. Vatsa toimii ja pojalle maistuu, en kyllä näe tässä mitään ongelmaa.

Joillain vauvoilla on kiire. Poika halusi istumaan jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Joka paikasta piti ähistä ja puhista pystyyn, makuuasento aiheutti raivarit. Uskon refluksin vaikuttaneen tässäkin asiassa; taudista kärsivät eivät viihdy makuulteen. Aloin pikkuhiljaa 5kk iän jälkeen sallia puoli-istuvaa asentoa ja otin bumbon käyttöön. 5,5kk neuvolassa todettiin hyvä, suora ja jämäkkä selkä. Siitä lähtien on poika istunut sylissä, rattaissa ja syöttiksessä. En jaksa välittää siitä, että joidenkin mielestä poikani selkä on pilalla. He eivät ole poikaa nähneet ja eivät voi totuutta tietää. Olen toiminut ohjeiden ja äidinvaiston varassa. Uskon äidinvaistoon.

Olen innokas kuvaamaan poikaani. Olen innokas kertomaan ja jakamaan muiden ihmisten kanssa poikani kehitystä. Olen äiti ensimmäistä kertaa! Haluan hehkuttaa! Tämä kuitenkin on tulkittu huonoksi äitiydeksi. En keskity tarpeeksi poikaani, koska kuvaan liikaa. Aktiivisuuteni äiti-ryhmissä tulkitaan pätemisenä ja muidan lyttäämisenä. Tietääkseni aktiivisuus ei ole keneltäkään muulta pois, se on osa minua. Jaan paljon ja kuuntelen myös muiden kuulumisia, haen vertaistukea. Yritän muka olla paras ja haluan, että poikani on paras. Hei, oma lapsi on aina paras <3 ;)

Eräs ihminen sanoi kerrran : "Olen huolissani pojastasi, olisipa hänellä joku toinen äiti."  Olen itsevarma ja tiedän mitä valitsen. Minulle saa aina tulla sanomaan mielipiteensä, minua saa haukkua huonoksi äidiksi, jos on ihan pakko. Mutta en koe olevani sellainen. Koen olevani parasta mitä poikani tarvitsee! Ja hei, meillä menee hyvin!Odotan mielenkiinnolla tulevaa. Tässä on vasta kuusi kuukautta menty ja monta on edessä. Tulevaisuudessa odottaa uusia valintoja.


Mutta pakko kyllä lisätä loppuun... ihan pakko. Ehkä mussakin elää sitten vielä pieni kakara jossakin syvällä sisimmässä.

Elä sinä nainen sitä omaa elämääsi ja keskity omaan lapseesi! Mun elämä ei mitenkään voi olla noin kiinnostava ;)T. Paskamutsi isolla P:llä
7 kommenttia:

 1. Ihanaa et joku uskaltaa kirjottaa näin hyvin ja vahvasti omat mielipiteet! :)
  Mut toi mitä joku on sulle sanonu? :o Mikä sitä vaivaa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut vaan keskittyvät liikaa asioihin, jotka eivät edes heille kuulu. Vihaisena taitaa tulla sanottua vaikka mitä...

   Poista
 2. Kiitos kommentista :)

  Kiitos kauniista sanoista... Yritän todella olla paras äiti Topille ja aionkin olla ja olen.

  Ja siinä olet oikeassa, että joillakin ihmisillä ei ole muuta tekemistä kuin kiusata ja arvostella muita. Jos vetäisin herneet jokaisesta arvostelusta, saisin kasvattaa kokonaisen puutarhan, ettei ne loppuisi kesken.

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen huono äiti. Meilläkin maistellaan soseita... Aloitettiin kans ajat sitten. Samasta syystä kuin tekin. Jotta jotain jäisi vatsaankin.

  Ja kyllä meilläkin suositaan pystyasentoa. Samasta syystäkin kuin teilläkin. ja minä seisotan tukien ja istutan lastani... Oon huono äiti kun en jaksa kuunnella lapseni kärsivää itkua kun olen sen laittanut selälleen KUN NIIN ON NEUVOTTU !:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä jokainen tietää loppujen lopuks ITSE mikä on parasta lapselleen..

   että vinisijät voi painua kuuseen mun puolesta! ;)

   Poista
 4. Kyl minäki todennäkösesti ottaisin lapsesta paljon kuvia, pitäähä ihmisellä muistoja olla. Ja kaikki kuvat mitä ny oon tääl selaillu ovat super söpöjä. :) ja en ymmärrä mite sellane asia ku että kuvaat omaa lastasi nii vois tehä susta huonon äidin? Itse en ole äiti, mutta ihmettelen tätä itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no en aina ymmärrä kaikkien ajatuksia..

   AInakin tosisssaan on niita kuvia tallessa sitten! :)

   Poista

Kiitos, kun jätät kommentin!