sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Vaaka


Klikkasin itseni tänään Vau.fi sivulle lukemaan lasten horoskoopeista ja pysähdyin siinä miettimään Topia. Tuo poikahan oli tässä asiassa niin sanottu rajatapaus. Topi on siis syntynyt 23.10. eli on horoskoopiltaan vaaka. Vain päivää myöhemmin olisikin ollut skorpioni.


Hassua tässä on se, että ensimmäisenä synnytyksen jälkeen, kun odottelin vauvan luokse pääsemistä aloin kamalasti googlettamaan tuota horoskooppia. Toinen sivu väitti vaakaa ja toinen skorpionia. Lopulta turvauduin erääseen mammaryhmään, jonka kautta sain vastauksen. En edes ymmärrä miksi takerruin silloin tällaiseen pikkuseikkaan? Kaipa yritin jotenkin vahvistaa sitä tunnetta, että minulla tosissaan oli nyt se vauva tässä maailmassa. Yritin tehdä asiasta täyttä totta faktojen perusteella, koska koko asiaa oli alkuun niin vaikea uskoa ja ymmärtää, kun lapsi makasi yksin valvonta-osastolla.


Vaakalapsi (23.9.– 23.10.)

Vaakalapsi
Vaakalapsi
" Vaakalapset ovat puoleensavetäviä ja erittäin tietoisia. Jos he haluavat jotakin, he myös keskittyvät sen saavuttamiseksi. He ottavat ympäristönsä vastaan mieluummin hymyillen kuin riitoja etsien.


Luonne:

oikeudentuntoinen, diplomaattinen, pitää kauneudesta ja iloisuudesta, objektiivinen, maanläheinen, herkkä, myötätuntoinen, pitää järjestyksestä ja sopusoinnusta. Saattaa olla päättämätön, itserakas, epäluotettava, heikkoluonteinen ja riippuvainen.

Vaakalapset arvostavat sopusointua ja välttävät ristiriitoja. He ovat diplomaattisia, mutta välillä heidän on vaikea päättää. He ovat yhteistyökykyisiä mutta eivät menesty yksinään. Vaa'alla on silmää kauneudelle ja hyvälle designille, samoin kuin musiikille ja taiteelle.
Kaikki horoskooppimerkit voivat oppia jotakin vastahoroskoopiltaan. Vaaka voi oppia oinaalta olemaan suorempi joutuessaan ristiriitatilanteisiin sekä tekemään päätöksiä. "

Tässä tekstissä keskityn ylläolevaan kuvaukseen ja siihen miten se kohtaa Topin luonteen kanssa. Ihan nopeallakin silmäyksellä pystyn sanomaan, että Topimaisia piirteitä havaittavissa.

En tiedä uskonko horoskooppiin, mutta en tiedä taas miksi en uskoisi. Ehkä se on huuhaata ja ehkä ei. Aika usein vaan tuntuu luonteenpiirteet kohtaavan. Uskon siihen, että tiettyinä vuodenaikoina syntyy tietynlaisia ihmisiä ja siihen horoskoopit sitten perustuvat. En kuitenkaan usko ennustuksiin ja onnenjuttuihin, mitä roskalehdet ovat pullollaan. Mutta olisiko Topi sitten muka ollut erilainen, jos olisikin syntynyt päivää myöhemmin? Olisiko se muka määrittänyt sen, että tästä kaverista olisi tullut tulisieluinen ja voimakastahtoinen? Uskon kohtaloon valitettavasti ja uskon, että Topin oli tarkoitus syntyä juuri sinä päivänä kun syntyi ja siksi en ala jossittelemaan tuota Skorpioni juttua. Saa nauraa, mutta elämässä on paljon hölmömpiäkin asioita kuin tämä.

"Vaakalapset ovat puoleensavetäviä ja erittäin tietoisia. Jos he haluavat jotakin, he myös keskittyvät sen saavuttamiseksi. He ottavat ympäristönsä vastaan mieluummin hymyillen kuin riitoja etsien."

Topin luonnetta on vaikea arvioida tarkkaan, koska pojan temperamentti on vasta kehittymässä, mutta jotain pystyn tähän kirjoittamaan. En tiedä tarkoittaako tuo puoleensavetävyys kirjaimellisesti sitä, mitä ajattelen, mutta uskoisin näin. Ja allekirjoitan, että tuo poika on viehättävä. En sano sitä siksi, että olen äiti, vaan siksi mitä olen kokenut ja kuullut. Niin usein joka paikassa Topi naulitsee katseensa ihmisiin ja hurmaa heidät hymyllään. "Onpa suloinen poika!/Miten hurmaava pieni mies!/Onpa siinä viehättävä pojan alku!" Kaikki eivät ole luonteeltaan tällaisia, mutta en väitä, että poikani olisi muita erinomaisempi tai jotenkin parempi. Tämä vain on yksi asia, mikä Topilla näkyy vahvana luonteessa. Jollain toisella näkyy joku toinen asia.
Jokainen asia tuossa lainauksessa osuu poikaan. Topi tavoittelee asioita luonnollisesti, koska on oppivassa ja tutkivassa iässä. Kaikkeen ei yllä tai jokaista asiaa ei välttämättä saakaan helpolla, mutta mitä tekee Topi? Topi keskittyy ja hiljaisuudessa ahertaa. Ei huutoa harjoitellessa, ei turhautumista. Vain tiukkaan naulittu katse ja tavoite. 
En koe Topia myöskään riitaisaksi. Meillä ei taistella ja tapella asioista. Harvoin myöskään loukkaannutaan. Jos äiti tai iskä toruu, poika hymyilee vienosti ja valloittavasti eikä puhkea itkuun, mutta myös pahanteko loppuu. Topi jakaa tavaroitaan ja lelujaan avoimesti. Joskus joku toinen lapsi vie jonkin lelun pojun kädestä, mutta Topi hymyilee iloisesti ja tarjoaa vielä toistakin lelua päälle.

"oikeudentuntoinen, diplomaattinen, pitää kauneudesta ja iloisuudesta, objektiivinen, maanläheinen, herkkä, myötätuntoinen, pitää järjestyksestä ja sopusoinnusta. Saattaa olla päättämätön, itserakas, epäluotettava, heikkoluonteinen ja riippuvainen."

Näistä asioista on paha mennä sanomaan vielä mitään. Mistä tiedän onko poikani heikkoluonteinen tai riipuvainen, pitääkö hän kauneudesta tai onko hän maanläheinen? Ainoa asia tässä ehkä on se, että Topi pitää järjestyksestä ja usein sotkettuaan kerääkin tavarat paikoilleen tai sitten nostelee palikoita esimerkiksi pöydälle riviin.

"Vaakalapset arvostavat sopusointua ja välttävät ristiriitoja. He ovat diplomaattisia, mutta välillä heidän on vaikea päättää. He ovat yhteistyökykyisiä mutta eivät menesty yksinään. Vaa'alla on silmää kauneudelle ja hyvälle designille, samoin kuin musiikille ja taiteelle.
Kaikki horoskooppimerkit voivat oppia jotakin vastahoroskoopiltaan. Vaaka voi oppia oinaalta olemaan suorempi joutuessaan ristiriitatilanteisiin sekä tekemään päätöksiä."

Topi rakastaa musiikkia ja tanssii vaikkapa äidin rallatuksen tahdissa. Jo pienestä pitäen musiikki-tv ja laulaminen olivat isoja juttuja tälle lapselle. Meillä on kotona leikkipiano, jolla voi soittaa oikeita biisejä seuraamalla koskettimen valoja. Tämä on pojan lempipuuhaa nykyään ja saattaa mennä pitkäkin hetki, kun toinen makoilee soittimen ääressä ja soittaa sitä.
En itse tiedä paljoakaan noista horoskooppien vaikutuksista toisiinsa, mutta jos niissä on jotakin perää niin hienoa. Olen itse horoskoopiltani Oinas, joten olisi mukavaa, jos juuri minusta olisi apua Topille näin horoskooppi merkityksessä.


Vielä astrologin sanat Vaakalapsista:

"Vaakalapsia ei ole tehty kiinteisiin velvoitteisiin. Vaaka on ilma-merkki, joka kuuluu psykologiaan – ja siksi myös kommunikaatioon. Vaakalapset ovat vahvempia kahdenkeskisessä kommunikoinnissa – suurissa ryhmissä heillä saattaa olla ongelmia. He oppivat enemmän, jos heillä on katsekontaktin opettajan kanssa. Ilman suoraa kontaktia opittu katoaa taivaan tuuliin.
Nämä lapset ovat hurmaavia ja he osaavat myös käyttää hurmaavuuttaan hyväkseen. He ovat usein tarkoituksellisia ollessaan kontaktissa ympäristön tai aikuisten kanssa. Suloisella hymyllään he osaavat manipuloida. Ystävät ovat näille lapsille tärkeitä nuoruusikään asti. He tietävät, kuinka paljon muut välittävät heistä mutta ovat suorassa yhteydessä vain harvojen kanssa.
Vaakalapset ovat luovia ja esteettisiä ja pitävät maalaamisesta, piirtämisestä ja tanssimisesta. He pitävät pukeutumisesta – tytöt haluavat olla prinsessoja tai balettitanssijoita. Sopusointu ja tasapainoisuus ovat tärkeitä vaakalapsille. He eivät pidä riitelystä ja mieluummin hymyilevät vilpillisesti saavuttaakseen tahtonsa. He ovat taitavia ilveilijöitä."


--  --  --  --

Vähän erilainen teksti, jota kaikki eivät ehkä ymmärrä. Itseäni nämä asiat ovat AINA jaksaneet kiinnostaa, joten ajattelin purkaa ajatuksiani ylös.
Anteeksi, jos kuulostan Topin suhteen ylistävältä ja hehkuttavalta. Olen sitä mieltä, että jokaisen luonteessa on hyvät vahvuudet ja huonot heikkoudet. Vauvasta heikkouksia on todella vaikea sanoa, joten keskityin tässä tekstissä niihin positiivisiin puoliin tällä kertaa.

Lopuksi sanon omin sanoin sen mitä poikani on luonteeltaan.

Topi on rauhallinen, hurmaava ja mietteliäs pieni poika. Päivät sujuvat päällisin puolin tasapainoisesti ja ilman riitelyä tai huutamista. Asiat voidaan hoitaa sujuvasti ilman itkemistä ja tappelua. Topin hurmaava tapa hoitaa tilanteet saa äidinkin joskus lepsumaan. Tuo sydämeen porautuva hymy valloittaa katsojan. Topi on avoin ja sosiaalinen sekä nauttii paljon ympärillään olevista ihmisistä. Parasta on katsella muita matkustajia bussissa, kuunnella aikuisten keskustelua sivussa ja tapittaa noilla sinisillä silmillä kaikkea mahdollista mitä tässä maailmassa on. Usein poika tykkää vaipua omiin ajatuksiinsa ja saattaa tutkia asioita tarkkaan sekä hartaasti. Vaikeat asiat läpäistään keskittymällä täysillä tavoitteeseen. Oppimisen ja oivaltamisen riemu kumpuaa pojan sisältä nauruna sekä ylpeytenä "katso äiti mitä minä osasin!!". Kaiken tämän rauhallisuuden päälle täytyy kuitenkin lisätä myös epävarmuus valinnoista. Otanko tämän vai tämän, mitä nyt kannattaisi tehdä? Valinnanvaikeus vie hankaliin tilanteisiin ja esimerkiksi pieniin haavereihin, kun Topi ei osaa päättää pitääkö lelut käsissään vai nouseeko seisomaan ja tekeekin molemmat. Sisäinen rauhallisuus ei takaa kuitenkaan aina rauhallista fyysista puolta ja joskus energia purkaantuu ulos vipinällä sekä vilinällä. Onhan tuo poika minusta tullut, joten ei pidä unohtaa sitä, ettei Topikaan mikään itse täydellisyys ole, joka ei ikinä itke tai raivoa. On niitä hetkiä, kun jokin suututtaa ja äitinsä tapaan Topi saattaa kiihtyä nollasta sataan sekunnissa, mutta myös laantua yhtä nopeasti takaisin omaksi hymyileväksi itsekseen.

Naurattaa vähän kirjoittaa tätä tekstiä. Koska jonkun toisen silmiin saattaa kuulostaa ihan uskomattomalta häränkakalta, mutta minä tunnen poikani ja näin näen hänen luonteensa. 

Niitä negatiivisiä luonteenpiirteitä odotellessa ja lähestyvää uhmaa peläten... ;)


1 kommentti:

  1. Mulla tämmönen idän ja lännen astrologiakirja (The Little Giant Encyclopedia of the Zodiac) jossa hauskasti sekoitettu kiinalaiset ja länsimaalaiset horoskoopit. Joten koska Topi on vaaka ja syntynyt lohikäärmeen vuonna samoin kuin Niko hänestä kirjoitetaan näin "Lohikäärme-Vaaka Manipulatiivinen Vaaka antaa Lohikäärmeen persoonaan vakuuttavuutta, mutta se voi olla pettävää. Nämä tyypit ovat epätavallisen diplomaattisia, ja heistä on helppoa sekä pyytää tukea että astua johtoon. He ovat hienostuneita ja älykkäitä; tyyli, maku ja laatu ovat heille tärkeää." Niko kun taas on Lohikäärme-Skorpioni niin siitä kirjoitetaan näin "Nämä intohimoiset ja arvaamattomat tyypit herättävät usein voimakkaita reaktioita ja luovat kiihkeitä draamoja. He eivät ikänä tee kompromisseja eivätkä anna periksi. Lohikäärmeet ovat muutenkin epäluuloisia, mutta kun heihin yhdistyy vielä Skorpionin mustasukkaisuus ja kostonhimmoinen luonne, ei näistä tyypeistä halua tehdä vihollisiaan." Toivottavasti nuo nyt ei ihan täysin ainakaan paikkaansa :) -Johanna

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!