torstai 26. joulukuuta 2013

The Joulupostaus



Joulu on periaatteessa nyt sinänsä ohi. Meillä se sujui mukavasti ja rauhallisesti toisistamme sekä yhdessäolosta nauttien. Kinkkua tuli syötyä ja paketteja rapisteltua. Perus Joulu. Silti niin tärkeä ja muistoihin jäävä.



Aamulla sain nukkua pitkään, kun "däddy" heräsi poikansa kanssa touhuamaan. Luksusta! Aamu vietettiin pulkalla laskemisen sijasta sisällä, koska ulkona sattui satamaan vettä. Olihan nyt varmasti joulukuu? Ei siinä mitään.. ehkä hieman oli aattofiilis kadoksissa, mutta sieltä se kaivettiin kuitenkin esiin.


Topi lähti päiväunille tavallista aikaisemmin ja heräsi noin yhden kieppeillä. Tällöin laitoimme paketit upean kuusemme alle. Alunperinhän meille ei koko kuusta pitänyt edes tulla, mutta saatiin perhetutulta ilmaiseksi yksi, joten mikäs siinä. Koristeita ei tietenkään ollut hankittuna, joten päätin laittaa pelkkiä varastosta löytyneitä palloja roikkumaan. Samu oli tosin ehtinyt viskata kuuseen aamulla yhden nauhan, joka näytti aika kamalalta... näkynee muutamassa kuvassa ainakin Instassa.







Topi sai avata meidän lahjat jo päivällä, koska oltiin menossa koko porukka viettämään Joulua vanhempieni luokse ja tarkoitus oli kotiutua vasta myöhään. Ilme oli näkemisen arvoinen, kun poika tapansa mukaan kiipesi itse portaat ylös ja huomasi lahjakasan.


Sieltä se tulee...

"OOOOOHHH"


Paketit kiinnostivat paljon ja niitä oli kiva järkkäillä. Repimistä Topi ei kyllä tajunnut. Jouduttiin siis auttaa, että paketit saatiin auki asti. Poju ymmärsi kyllä silti tosi paljon ja oli ihanan iloinen pieni veijari toimituksen ajan. Kivoja leluja vain paljastui kerta toisensa jälkeen...














Lahjojen avaamisen meni niin kauan aikaa, että meille tuli jo vähän kiire lähteä. Äkkiä kamppeet kasaan, kun ukki jo pimpotteli oven takana. Matka oli lyhyt, mutta Topia ärsytti autossa silti. Perille päästessä kiukku oli onneksi poissa.



Ensimmäisenä mentiin saunaan minä, Topi ja mummi. Alkuun pelotti, mutta sitten kaikki kiinnosti kamalasti. "Tää o?" kaikui kerta toisensa jälkeen ja monen toiston jälkeen poitsu oppi sanomaan "tonttu". Meidän jälkeen oli miesten vuoro saunoa ja siinä menikin sitten kauan...  Ehdin vähän itse laittautua ja lainasinpa äidiltäni perinteisesti mekonkin kaapista.


Saunasta tullut punaposki.

Namivarkaissakin täytyi tietenkin käydä...

Myös Topilla oli juhlavat vaatteet ruokapöydässä.


Saunan jälkeen oli hyvä istahtaa ruokapöytään ahtamaan kupuansa täyteen. Topille maistui kaikki mummin tekemät laatikot, kinkku ja leipä. Ruokapöydässä oli kamalan kivaa istua varsinkin, kun pohjalle oli otettu poikkeuksellisesti päivän toiset nokoset.


Aina niin edustava minä... :D

Kauramaikkua nassuun.

Lanttulaatikko aiheutti hauskat ilmeet, mutta meni silti hyvin alas.

Iskä oli niin hauskaa ruokaseuraa!

Ruokailun jälkeen jälkkäriksi kipollinen rusinoita.


Syömisen jälkeen oltiin hetki aloillamme ja syötiin jälkkäriä. Osa joi kahviakin. Sitten haettiin ylhäältä lahjapussit, jotka joulupukki oli sinne jättänyt. Lahjat jaettiin ja TAAS sai Topi availla paketteja. Tällä kertaa availu meni jo vähän paremmin!









Mummi osti Topille asun......



Lahjojen jälkeen oltiin ja ihmeteltiin. Touhuttiin, juteltiin ja syötiin lisää. Topi leikki ja riehui. Muutaman kerran oltiin sylissä keräämässä uutta virtaa, mutta aikalailla ilman kiukutteluja poika jaksoi valvoa klo 23 asti, jolloin pikkusiskoni tuli meitä heittämään takaisin kotiin. Autossa ressukka oli niin väsynyt, että tuijotti tyhjyyteen ja imi olematonta tuttia. Suu vain kävi kunnes tutti kohtasi huulet ja nukkumatti iski tajun kankaalle. Pieni reipas mies kannettiin suoraan omaan sänkyynsä uneksimaan.


Sylissä rauhoittumassa <3

Yhteiskuva, joka jäi jälleen kerran yritykseksi.

Touhuilemassa.



Sellainen Jouluaatto meillä oli. Kivaa oli kaikilla ja Topikin käyttäytyi esimerkillisesti. Kiltti lapsi sai paljon lahjoja... tässä osa niistä:

















Näiden lisäksi en kuvannut erikseen Brion astiakaappia, kylpylelu laivaa, autoa, nallea, palapeliä, kuratakkia, vaatteita enkä muita pieniä leluja. Osa saattaa vilahtaa myöhemmin tulevissa kuvissa.


Itse sain tarpeellisia juttuja keittiöön, suoristusraudan, vitamiineja pussillisen (jes!), Samsung Note 10.1  2014 Edition -tabletin, vaatteita, hyödyllisiä tarvikkeita ja muutaman satasen rahaa. Lahjakorttejakin tuli satanen ässään ja 50e H&M:ään. Todella hyviä ja tarpeellisia lahjoja!


Joka bloggaajan unelma!!



Tämä on ehkä ollut aika sekava postaus, koska kirjoitan tätä myöhään (!)  yöllä. Venähti taas nukkumaanmeno vahingossa liikaa....


Laitan loppuun kuitenkin vielä kuvia meidän olohuoneesta. Topillahan on oma hieno makuuhuoneensa, jossa on paljon leluja. Huone vain sattuu olemaan alakerrassa ja me oikeastaan vietetään melkein koko päivä yläkerrassa, joten ollaan rakennettu lelunurkkaus Topille myös ylös. Olisihan se hienoa, kun koko olohuone olisi tyylikäs ja siisti, mutta viihtyvyys ennenkaikkea! Topi tykkää leikkiä myös itsekseen, kun on oikeasti jotakin tekemistä. Myönnän... kamalan väripläjäyksen nuo tavarat tänne olkkariin tuovat, mutta jos meitä ei haittaa niin se on pääasia!

Fisher Price Little People nurkkaus...

(Autoratakin tuli pukilta...)

Brion keittiö!  (Mikro ja allaskaappi saatiin mummilasta...)

Vähän sotkussa oleva olohuone... huonot värit kuvassa, sorry!





Siinä se sitten oli. The Joulupostaus.



Minkälainen teidän Joulunne oli? Mikä oli paras lahja? Mikä jäi parhaiten mieleen aatosta?

39 kommenttia:

  1. Onpas teilläkin oltu kiltteinä! Meille myös tuli tuo sama kauko-ohjattava "kilpa-auto", kuten poika sanoo. Isi tykkäsi siitä kovasti ;D Ihana kuusi, aito meillekin tulee ensi vuonna! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vähän tuli noita paketteja.... :D

      Mäki luulen, että autosta tykkää enemmän isukki, kun poika... Kattoo kumpi leikkii sillä enemmän ;)


      Aito kuusi on ihana ja tuoksuu hyvälle! Toisaaltaan ne neulaset on vähän argh ja ahdistaa myös ajatus, että puita kaadetaan kamalasti myös turhaan joulun takia :/

      Poista
  2. Joulu meni ihan mukavasti, vaikka mitään joulu fiilistä ollut lainkaan:/
    Tämä oli Theon ensimmäinen joulu ja hän jaksoi koko aaton touhuilla hyvin:) oltiin ensin miehen isovanhempien luona ja sitten myöhemmin iltapäivällä mentiin mun isovanhempien luokse :) ruoka oli hyvää (mummin tekemä on aina) ja lahjoja tuli kivasti. Theo tais saada kaikkein eniten:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei ollut fiilistä? :C Kurja kuulla!!

      Kiva kuitenkin, että Theo jaksoi Joulun hhyvin ja ruoka.oli hyvää! :)

      Poista
    2. Varmaan toi ilma vaikutti eniten ku sato vaan vettä ihan täysillä koko päivän...

      Poista
  3. Olipa taas mahtava teksti :)

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus :-) olittepa te ollu kilttejä!! Ja olikin jo ikävä sua <3 multa tulee joulupostaus huomenna, joten tuu sinne kurkkimaan meiän joulua :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti ollaan oltu tosi kilttejä.. :)

      Vai ikävä <3 Hassu! No täällä mä taas oon intoa puhkuen! :D Tuun sit kurkkii sun postauksen!!

      Poista
  5. Mukavan paljon kuvia postauksessa :) Täälläkin tuli tabletti lahjaksi, tosin sain sen jo malttamattomana ennen joulua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on kiva laittaa vähän enemmän kuvia :) Ei kaikki jaksa aina lukea pitkiä pätkiä tekstiä.

      Ja hei, niin avasin minäkin ennakkoon ;D

      Poista
  6. Onpa teillä ollu kiva joulu ja kiltti poika! :) Meillä meni joulu ihanasti, oltiin mun vanhemmilla ja lahjoja tuli myös aika paljon :) Saatiin toi sama kauko-ohjattava formula :) Se on ihan ykkös juttu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä oli kiva Joulu ja joo kyllä Topi on oikeasti lahjansa ansainnut. Kuitenkin niin rauhallinen... vaikka nyt noita uhmailuja alkaa sitten tulemaan.

      Kiva, että teilläkin Joulu oli mukava! Ja hyvän auton ootte saaneet ;D

      Poista
  7. Kivoja lahjoja teilläkin! :)

    Meillä oli ennestään jo tuo sama eläinjuna ja ratti/puhelin systeemi :)

    Ja tuosta olohuone lelunurkkajutusta, Kukinhan asuu ja sisustaa juuri niin kuin haluaa! Ei mulla tulisi mieleenkään mennä kylään jollekkin ja alkaa marisemaan heidän sisustus ratkaisuistaan :D
    Meillä on onneksi yksi tasoinen asunto, joten lelut ovat pääsääntöisesti Kevinin omassa huoneessa, mutta arvata saattaa, etteivät ne siellä koskaan täysin pysy, eli aina ennen unia kerätään ne paikoilleen, niin on sitten kiva taas herättyä alkaa kantamaan niitä olkkariin ja keittiöön ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten leluissa "piirit" on aika pienet ja sitä tulee bongattua aika usein samoja leluja toisilta :)

      Totta de on,että jokainen kämppä saa näyttää asujiltaan eikä sitä tarvi selitellä. Me tykätään tästä näin. Meillä ei kyllä roudata leluja alhaalta ylös eikä ylhäältä alas,koska näin pysyy sitten mielenkiinto paremmin :)

      Poista
  8. Ihania lahjoja Topi saanu, toi dinosaurus puku on ihan paras! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin saikin, mutta kyllä toi dinoasu on silti vähän öh xD

      Poista
  9. Paljon on teillekkin paketteja tullut! Ihan mahtava toi ilme kun Topi näkee paketit ja maistaa lanttulaatikkoa :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin taisi tulla aika paljon :D

      Topi on ilmeikäs.kaveri! Pitäs useemmin ehtiä kuvaamaan noita sen hauskoja eleitä!! :D

      Poista
  10. ¨Joulu meni kivasti, mutta lunta kyll kaipailin :) Tytti kans jaksoi hyvin, pukkiakaan ei pelännyt :) Lahjoista kiinnostavimmat tais olla little peoplen sarjan farmi, puettava apina, pulkka, stiga ja iso pehmo koira :) Kivoja lahjoja Topi saanut.. Meille tulee vähän samantyylinen keinu parin viikon päästä synttärilahjaks :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäki kaipasin :/ Varmaan moni muukin!

      Teillä kävi siis pukki :) Meillä vasta ensi vuonna!! Ja teillä on kyllä paketeista paljastunut upeita lahjoja!

      Poista
  11. Vaihteeks vahingossa poistin kommentin...


    Jenni Elina on lisännyt kommentin tekstiisi "The Joulupostaus":

    Me oltiin aatto mun vanhempien ja sisarusten luona. Paketteja tuli hirmuisesti, mut ei onneksi noin paljoa kuin teille ;) Lelujakaan ei onneks tullu ku muutama, niitä tuli kuitenki pari viikkoa sitten, kun poika täytti 1v. Silti mä tässä suunnittelen, että huomenna on mentävä ostamaan toinen lelulaatikko xD Itse sain vaatteita, pesuaineita, koruja, tuoksuja, kastehelmi tuikkukippoja, lahjakortin jalkahoitoon, rahaa jnejne :) Mies lupas ostaa mulle tabletin tai uuden puhelimen, hetiku osaan päättää kumman haluan :D

    Mikäs oli Topin lemppari lahja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry vielä... poistin tosiaan vahingossa kommentin nakkisormilla ja pelastin emailista :D

      Kivoja lahjoja oot saanu ja ilmeisesti pikkunen myös,jos yhdistää synttäripaketit kerran uus laatikko pitää hankkia :D :D

      Onko sulla mitään ajatusta kumman haluut? Mä en kyl osais päättää! :O

      Topi tais tykätä... tosta keinusta ihan hirveesti ainaki :) Ja toinen oli Brion astiakaappi. Siellä.on ahkerasti laitettu ruokaa ;)

      Poista
    2. Kyllä mä taidan puhelimeen kallistua, tulee ainakin käytettyä ja sehän mulla on joka paikassa mukana xD
      Kiva, että sulla on oma ruuan laittaja ;)

      Poista
    3. Puhelin on kyl valinta!! Mikä merkki? :)


      Niin ja ku tekis vielä oikeeta ruokaa niin voisin vaan maata sohvalla iloisesti.. :D

      Poista
  12. Ohho, kylläpä ootte saanu paljon lahjoja!!:D

    VastaaPoista
  13. niiiiin ja piti sanoa että kiva oli lukea tämä postaus!:)

    VastaaPoista
  14. Ihana aatto ollu teillä ja hurjasti lahjoja, mutta kivoja sellasia. :) Onhan toi teidän kuusi sittne vähän hassu. :D Mää taisin muistaa jonkun muun kuusen, kun kirjotin vastauksen sun kommenttiin. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja lahjoja on joo saatu :) Aika paljon, mutta näin tällä kertaa :D

      Joo ja kuusi on tosi hassu.. :D Ei ehitty koristeita hankkimaan enää niin mentiin sillä mitä.oli! Ajatus on tärkein <3 :D

      Poista
  15. Kivalta näyttää ja kuulostaa teidän joulu olleen ❤ tosi kiva tuo sun uusi tukka,sopii!❤

    VastaaPoista
  16. ihania kuvaia taas kerran ja ihania lahjoja..
    meillekkin tuli samantapainen keinu..se tosin oli nalle.. samaa sarjaa kenties ?

    VastaaPoista
  17. Ihana toi kuusi!! :D <3 Ihana Topi ja ihanat lahjat ja ihana joulu teillä ollut! <3
    Toi topin leikkinurkkaus on ihan mahtava idea! :) Meillä on toinen puoli olkkaria Avan leluille ja toinen puoli sohvalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis mikä mestariteos ja sisustus lehtien unelma -kuusi♡ : D

      Leikkinurkkaus on tosi toimiva ratkasu ja hyvä idea munki mielestä.. naurattaa toi sun tapa sanoa, että toinen puoli olkkarista leluille ja toinen ssohvalle!!! :DD

      Poista
  18. Ompa paljon kivoja lahjoja! Mistä tuo keinu on? Näyttää tosi kivalta :)

    VastaaPoista
  19. Kivalta kuulostaa teidän joulu :) meillä oli tuo rattijuttu, mut meni rikki. Se kyllä oli jo vanha, pikkuserkuilta meille kierrätetty. Harmitti vaan rikki meno, kun poika siitä niin tykkäsi. Meillä olis joulukuuseen koristeet, mutta kuusta ei tänä vuonna vielä ollut :D alennuksista haalin kuusenkoristeet odottamaan. Muutama koriste oli tarkoitus laittaa pitkän narun päähän ja ripustaa ikkunaan, ulko-oveen jne, mut laiskuus voitti...

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!