tiistai 24. joulukuuta 2013

Aika toivottaa; Hyvää Joulua!Joulu on täällä! VIHDOIN. 


Sitä on hikipäissään tehty töitä, jotta saa ostettua lahjoja. Sitä on juostu kaupoilla hankkimassa tarvikkeita. Sitä on paketoitu ja kannettu kuusi kotiin.


Mikään näistä ei kuitenkaan ole tärkein asia Joulussa. Sanoisin, että nauttiminen sekä yhdessäolo on parhautta! Rakastakaa, syökää ja olkaa rauhallisin mielin!
Me siirrymme huomenna vanhemmilleni viettämään yhtä hienoimmista juhlista. Topi saa toista kertaa elämässään päästä ihmettelemään mitä se Joulu oikein on.


Kun olin pieni, meillä oli tarkat perinteet. Aamulla ampaistiin ylös aikaisin perhoset vatsassa kipristellen. Syötiin aamupalaa ja ihmeteltiin kuusen alle kohonnutta lahjavuorta. Sitten vedettiin talvikamat päälle ja lähdettiin pulkkamäkeen. Laskemisen, riehumisen ja iloisten leikkien jälkeen palattiin kotiin, jossa odotti riisipuuro.

Aika usein puuron jälkeen hiljennyimme omiin sänkyihimme lukemaan ja rauhoittumaan. Joulusauna oli päivällä. Käytiin peseytymässä ja sitten vedettiin upeat vaatteet yllemme. Ruokapöydässä istuttiin monta tuntia syöden äitini tai mummini ruokia. Joskus illalla siirryimme olohuoneeseen ja pukki saapui ovelle lahjasäkin kanssa. Pukin lähdettyä avattiin paketteja ja ihmeteltiin. Syötiin pipareita, juotiin glögiä. Muistoja <3

Viime Joulu oli hieman nopea ja sen halusi pian pois alta. Topi oli vasta kahden kuukauden ikäinen ja huusi mahakipujaan. Koko ajan piti kannella ja kaikki oli muutenkin uutta. Nyt asia on eri. Topi menee, tutkii ja ihastelee. Ymmärtää lahjoja, voi maistaa jouluruokaa. Tämä on ensimmäinen kunnon askel perinteisiin.

Lunta ei ole, joten pulkkamäki jää kokematta. Myös perinteiset joulupukin pelkäämiset jätetään hieman vielä myöhemmälle iälle. Lahjat avaamme jo kotona päivällä ja mummilan lahjat sitten illalla. Riisipuuroakaan ei tule syötyä tänä Jouluna.

Ei se haittaa. Meillä on niin kamalan monta vuotta vielä jäljellä. Aiomme rakentaa yhteiset perinteet, joista tulee sitten pienen poikamme tärkeimpiä muistoja.

23.12. Topi täytti jo 1v 2kk! Aika menee niiiiin nopeasti. En aio tähän listata mitä kaikkea Topi jo osaa, mutta sen vain sanon, että taitava lapsi meillä on! Ehkä poika ei vielä kävele, mutta puhumisesta on tullut jo todella vahvaa! Sanavarastoon kuuluu ainakin 20 sanaa ellei enemmänkin. Topi osaa myös yhdistää kaksi sanaa "ei saa" ja "tää on?" Uusin opittu asia on kiittäminen, miten palkitsevaa onkaan saada oikea konkreettinen "kiitos" ruoan jälkeen <3Perinteisesti kuvasin Topia "studiossani" ja tässä teille joitakin otoksia:


Tuli yritettyä myös yhteiskuvia Tifan ja Topin kanssa. Se oli oikeastaan aika hankalaa jo... Koira haastoi poikaa koko ajan leikkiin ja koko touhu meni painimiseksi.
Kuvan valitseminen ja muokkaaminen oli vaikeaa, mutta lopputulos on mielestäni hyvä! Täten siis poistun koneelta nauttimaan illasta ja toivotan teille OIKEIN mukavaa ja ihanaa ja kivaa ja mahtavaa Joulua <3
37 kommenttia:

 1. Ihanaa ja rauhallista joulua teidän perheelle! ♥

  VastaaPoista
 2. Niin hellyyttäviä kuvia ♡ Hyvää joulua! :)

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka ihania kuvia :-) Oikein mukavaa joulua myös teidän perheelle :-)
  - m

  VastaaPoista
 4. Miten ihania kuvia:)

  Oikein hyvää joulua koko teidän perheelle! :) <3

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia, ihania muistoja! <3

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia! Tuo varsinkin missä topi antaa suukkoa koiralle, hellyyttävä <3

  VastaaPoista
 7. Hyvää joulua teille ja kiitos ihanasta blogista!! Jälleen kerran, aivan ihania kuvia Topista :)

  VastaaPoista
 8. Ihanaa joulua teille kaikille! Aivan ihania kuvia taas :)

  VastaaPoista
 9. Oi mitä ihania kuvia <3 Ihanaa joulua teijän perheelle <3

  VastaaPoista
 10. Ihanaa joulua myös teille koko perheelle! ♥

  VastaaPoista
 11. voi miten hellyyttäviä kuvia! ♥

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia! Hyvää joulua teille <3

  VastaaPoista
 13. Rauhallista joulua! Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
 14. Hyvää joulua <3 Ihana tuo kuva missä Topi nyhtää sukkaa irti jalasta:D
  -H

  VastaaPoista
 15. Aivan mahtavia kuvia! Topi osaa kyllä poseerata hienosti :)

  Ihanaa Joulua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Topi osaa kyllä, vaikka hankalempaa tää joka kerta on . .. :)

   Kiitos <3

   Poista
 16. Ihania kuvia, ja sulla on tuo yli ihana tähtibody! Mä niin yritin sitä pyydystää pojalleni mutta ne oli kaikki loppuneet jo pojan koossa kun kiertelin popin myymälöitä..

  Mukvaa joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihana body! Otin vielä koossa 92cm, jotta mahtuu pitkään... harmi ettette te saanu omaa :(

   Kiitos :)

   Poista
 17. Kiitos samoin vaikkakin vähän myöhässä! :)

  VastaaPoista
 18. Hauskoja kuvia sait räpsittyä! Noi yhteiskuvat on myös ihania, ei niiden tarvitsekaan olla "tavallisia" poseerauskuvia, noi on loistavia juuri noin! :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!