keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Skip Hop -arvonta (Palautetta kiitos!)Olen ollut AINA todella epävarma ihminen. Ainoa asia mistä tunnen olevani täysin varma on se, etten osaa ikinä mitään. En osaa tehdä maukasta puuroa. En osaa valita oikein. En osaa olla hyvä äiti.

Koen olevani huono. 

En tiedä minkä kuvan välitän teille lukijoille, mutta olen myös tässä hommassa epävarma.  Pelokas, ujo ja varmaan täysi katastrofi. En koe kirjoittavani niin hyvin, miten haluaisin. En koe antavani itsestäni tarpeeksi irti.

Kun kirjoitan postauksen ja illalla tarkistan saapuneeksi vain muutaman kommentin, jään usein miettimään. Mitä teen väärin, kun ihmiset eivät ole kommentoineet? Johtuuko se siitä, että postaus oli surkea? Vai siitä, etten pääse vastaamaan kommentteihin samantien ja ihmisiä turhauttaa? Johtuuko se siitä, että jännittää ja ujostuttaa vastata jollekin suoraan henkilökohatisesti, jolloin vastaukseni on ontuva ja heikko?

Mietin usein,  että postaanko typeristä asioista. Onkohan tekstini sekavia ja tylsiä? Onko niissä mitään sisältöä? Jaksaako kukaan lukea niitä?

Koen jatkuvaa syyllisyyttä siitä, että en ehdi olla koko ajan vastaamassa kommentteihin. Koen syyllisyyttä siitä, että en ehdi kommentoida muiden blogeihin reaaliaikaisesti.  Turhauttaa, että kuvani ovat joskus kamalan laatuista suttua. Miten muut bloggaajat tekevät sen kaiken; perhe, työ, bloggaaminen? Vai olenko vain niin urpo, etten edes yksinkertaista asiaa hallitse eli tasapainottelua monen asian välillä?

Jotakin teen väärin, koska kerta toisensa jälkeen saan inhottavia kommentteja blogiini. En julkaise niitä enää vaan suodatan ne suoraan roskakoriin. Olenko tosissani niin kamala, että ansaitsen nämä kommentit?


Näitä asioita tulee pyöriteltyä päässäni joskus. Se johtuu siitä epävarmuudesta ja huonosta itseluottamuksesta.

En hae tällä sääliä. En kerjää päänsilityksiä ja jaxuhaleja. Haluan vain edelleen kertoa rehellisesti ajatuksistani. Jos joku asia tässä blogissa on hienoa, niin aitous ja normaalit asiat. En valehtele enkä kiertele, vaan sanon suoraan mikä ärsyttää, itkettää tai ahdistaa. Jos elämä ei ole ruusunpunaista, miksi se pitäisi maalata sen väriseksi vain pitääkseen yllä valheellista kulissia?

Vuosi lähenee loppuaan. On aika tehdä uuden vuoden lupauksia.

Ilmoitin teille pitäväni arvonnan joulukalenterissa, mutta koko kalenteri kaatui väsymykseen ja ajanpuutteeseen. Arvonnan saatte silti.


Arvontaan pääset osallistumaan jättämällä palautetta blogistani kommenttikenttään. Haluan kuulla, jos jokin tökkii tässä blogissa. Haluan kuulla, jos ette tykkää jostakin asiasta.  Haluaisin myös tietää ne hyvät asiat; miksi seuraat blogiani ja miksi tätä blogia kannattaa jatkaa ensi vuoden puolellakin?

Vastauksen sisältö ei vaikuta lopputulokseen, mutta toivon, että jokainen miettii vastaustaan hetken. Tässä on ideana antaa itselleni mahdollisuus kehittyä ja kuulla muiden mielipiteitä. Ethän siis tekaise päästäsi mitään.

Valitettavasti arvonta on vain bloggerin kautta rekisteröityneille lukijoille. Anonyymien joukossa on mahtavia seuraajia, mutta myös niitä, jotka jatkuvasti terrorisoivat kommenttiboksiani.

Saat lisäarvan tykkäämällä Facebook -sivustani! Päivitän sinne ahkerasti kuulumisia!

Arvonta kestää jopa 31.12.2013 asti. Otan voittajaan yhteyttä tammikuussa, joten jätäthän sähköpostiosoitteesi! Julkaisen tuloksen tällä kertaa myös täällä blogin puolella. Arvonnan suorittaa perinteisesti Topi; nostamalla jonkun nimen kiposta.

Mitä arvonnassa voi voittaa?Kuvat lainattu Lasten verkkokauppa.fi:n sivuilta.

Kuva lainattu yrityksen sivuilta. Klikkaamalle pääset sivulle.Eli voittaja saa valita Lasten verkkokauppa-fi -sivuilta noin 15 euron arvoisen Skip Hop-tuotteen. Huomioithan, että jotkut tuotteet ovat saattaneet päästä loppumaan. Valintaa ei tarvitse tehdä osallistumisen yhteydessä. 

Arvonnan palkinnon kustannan minä ja tätä ei ole tehty yhteistyössä kenenkään kanssa.99 kommenttia:

 1. Sun postauksita näkee, että oikeedti teet niitä ajan kanssa esim. Kestoilusta teit tosi kattavan paketin.
  Samaten ihalilin sun postauksia siitä Topin huoneesta. Puhuit silleen "pitäiskö mun vaihtaa näitten paikkaa, sielä voi olla tälläsiä..." Ja naps vaan seuraavana päivänä olit jo hankkinu kaikki ja pistäny paikoilleen. Arvostan.

  Mä ite vaan lykkäsin ja lykkäsin jonkun kotipostauksen tekemistä, koska olin niin laiska siivoomaan sen eteen ja koko kämppä on täynnä tekemättömiä asioita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mulla postauksiin aikaa menee ja paljon. Mulla saattaa olla kone koko illan auki ja kirjotan sitä postausta monta tuntia.

   Oon tarkka tekstin laadusta ja siitä, ettei oo virheitä :)

   Kiitos palautteesta! :)

   Poista
 2. Mä aloin lukemaan sun blogia juuri siksi että mun mielestä sä kirjoitat niin aidosti ja hyvin! Ei mitään kulisseja eikä tekaistuja juttuja vaan ihan normaalia, aitoa perhe-elämää. Plussaa on hyvät kuvat. Tästä tuli nopeesti yks mun lemppariblogeista.
  Mitään huonoa en osaa sanoa koska en oo vielä mitään semmosta noteerannut. :D

  Kahdella arvalla mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät blogista. Mulla on törkeetä, että ihmiset myös viihtyvät täällä ollessaan.

   Mun tarkoitus on olla aito ja rehellinen. Se on tärkeintä omassa päiväkirjassa ja sitähän tämä on tavallaan! :)

   Jos tulee huonoa mieleen niin ilmota! :D

   Poista
 3. Mä kun kävin ekan kerran sun blogissa, jäin HETI koukkuun ja käyn vähintään päivittäin kattoo onko tullut uusia postauksia. Tykkään ku kirjotat niin aidosti ja suoraan, ja ihanat kuvat topista on vaan plussaa :) jaksamisia sulle, älä välitä niistä negatiivisista kommenteista, keskity positiivisiin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että joku jaksaa noinkin innokkaasti seurata! Pyrin postaamaan joka toinen päivä, mutta joskus tulee kirjoiteltua useammin ;)

   Yritän olla aito kaikessa suhteessa ja rehellinen. Lisää kuvia Topista tulossa myös ensi vuonna ;D

   Ja yritän olla välittämättä kurjista kommenteista!

   Poista
 4. Mä kyl tykkään lukea blogiasi aina vaan ku aika antaa periks... Meidän pojilla on päivä ikäeroa ja kiva lukea mitä kaikkea samanikäisen elämässä tapahtuu :) tekstisi on helposti luettavaa.. toivottavasti jatkat ensi vuonna t. Tiia jäntti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika - se ikuinen vihollinen... :D

   Mä seuraanki teidän juttuja facebookissa. Se on tosi jännä, miten erilaisia lapset on, vaikka ikä ja sukupuoli olis sama.. :)

   Kyllä mä siis aion jatkaa... mietin vaan parannettavia asioita.

   Poista
 5. Mä tykkään sun blogista tosi paljon, sun postauksia on kiva lukea koska ne on niin persoonallisia. Lisäks niitä tulee mukavan usein :) Varoitus, aion nyt olla rehellinen; Joskus aluks sillon ku löysin tän blogin niin pidin sun postauksia tyhminä, en jotenki tykännyt, silti liityin lukijaksi ja kun olin enemmän lukenut sun postauksia niin aloin tykkäämään sun blogista ihan hirveesti!! Mä pidän siitä et sulla on mielipiteitä ja arvostan sitä että sä uskallat tuoda ne julki. Itsellä ei välttämättä olis uskallusta tuoda noin avoimesti esille. Rakastan sun kuvia, vaikka ne ei kaikki olekkaan otettu järkkärillä viimesenpäälle. Ei sitä aina jaksa tai kerkiä vaikka tykkäisinkin kuvata. Eikä aina tarvikkaan jaksaa.
  Mun mielestä tää sun blogi on hyvää luettavaa, ja jos ei bloggerin lukulistalle muilta blogeilta tule päivityksiä niin sulta ainakin tulee :) Ootte Topin kanssa ihan huippuja! <3

  henni.orti@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä kaikesta pidä ensi silmäyksellä tykätä. Eikä edes toisella... kaikkia ei voi aina miellyttää :) Jahei! Rehellisyys on tärkeää, ainakin mun mielestä. En ainakaan pahastunut ollenkaan!

   Johonkin aikaan olin sellainen, että aina vaan miellytin muita. En koskaan uuskaltanut sanoa mitään ääneen. Nykyään pidän huolen siitä, että kerron miltä musta tuntuu ja mitä ajattelen!

   Ja että ihan huippuja? :') Topi ainakin! Kiitos!

   Poista
 6. Tykkään lukea tätä kun meillä on suht samanikäset pojat. Tämä blogi on myös ulkoasultaan siisti ja nätti ja tulee sellanen fiilis, että tähän panostetaan eikä vaan kirjotella mitä sattuu millon sattuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän mä yritänkin panostaa :) Kiitos sun mielipiteestä!

   Poista
 7. Mun mielestä sun blpgissa ei oo mitään vikaa, ja ei et ole paska ihminen, oikeesti <3

  Mä seuraan sun blogia siks että tää on oikeesti hyvä, eri aiheista paljon tekstejä ja kirjotat tosi hyvin ja aidosti! Ja Topi on niin sulonen! :)

  Mä oon "laiminlyönyt" kommentoinnin nyt aika pahasti, ku haluun kirjottaa pitkiö kommentteja ja ku siihen tulee mahdollisuus oon vaan niin väsyny :( mut ehkä sä ymmärrät miks :) Koitan tsempata ku tää väsy tästä laantuu :)<3

  Ainii ja mä tykkään sun facesta ja sinne mä kommentoin ahkerasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mä suoraan ajattelekaa, että olisin paska... ne on vaan hetken paniikki ajatuksia, joita joskus pulppuaa ;D

   Ja ymmärrän tyäsin sun väsymyksen ;) Älä turhaan ressaa jostain kommentoinneista! Tiedän, että sua ainaki kiinnostaa varmasti :)

   Facebookkiin kommaat joo ahkerasti. Kiitos ♡

   Poista
 8. Mä tykkään sun blogista, koska postaat usein (mitä en itse tosiaan tee :D) ja sun tekstejä on kiva lukea, koska sä kirjotat asiat niinkun ne on etkä kiertele ja kaartele ja kaunistele kaikkea.

  Varmasti et ole ainoa bloggaaja joka tuntee olonsa epävarmaksi kommenttien vähyyden tai puuttumisen vuoksi. Ite oon huomannu, että haluaisin tosi usein kommentoida monia blogeja, mutta jos luen niitä facebookin kautta niin un puhelin hyvin usein sekoaa enkä saa kommenttia jätettyä. Ja kun seuraavan kerran kirjaudun bloggerista, en enää muista!

  Ehdottomasti jatkat blogin kirjoittamista ens vuonna!

  Arvonnassa mukana kahdella arvalla!

  Ihanaa joulun odotusta Anette!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kyllä ahkerasti kirjoiteltua.. joskus vois pitää taukoakin, mutta sitten iskee inspis :D Ja kirjoitan siksi selkeästi enkä kiertele, koska en itsekään jaksaisi lukea liirumlaarumia ;)

   Mä tiedän myös ton puhelin jutun. Ärsyttävää. Itellä sama ongelma useinkin. Siksi myös itse kommentoin liian harvoin muille :/

   Hyvää Joulua myös sinne!

   Poista
 9. Minusta sä soimaat ihan liikaa itseäsi näissä joissain postauksissa. Mä en ole koskaan nähnyt sun postauksissa mitään noloa, surkeaa, huonoa, älytöntä, naurettavaa. Toki omassa blogissaan valittaakkin saa ja kertoa tunteistaan rehellisesti, mutta onhan se hyvä muistaa itseään arvostaa. Ei blogi ja sen kommenttien määrä määrittele meidän ihmisarvoa :) Ja äitinä ymmärrän itsekkin, ettei aina ole aikaa kommentoida toisten kirjoituksia ja olla superaktiivinen kaikessa, ainakin minuun verrattuna olet superahkera. Lukijamääräkin näyttää olevan suoraan verrannollinen paskan määrään, mitä enempi porukkaa, sitä enempi siihen joukkioon mahtuu myös niitä junasta jääneitä. Suosio synnyttää kateutta ja katkeruutta.

  Mä tykkään katsella lastenvaatepostauksia ja myös teidän vauvahanketta on tullut seurattua. Hyvää loppuvuotta teidän perheelle ja lämmintä joulua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo... kyllä sitä tulee soimattua itseään liikaa. Myönnän. Ilman aihetta myös aika usein. Kyllä mä itseäni osaan myös arvostaa, mutta olen vain epävarma joskus.

   Jännä se, että sitä paskaa vaan tulee niskaan juurikin mitä enemmän lukijoita tulee. Tai noei,,, tottakai jos blogi alkaa sitä kautta näkyä enemmän ja kaikenlaiset tänne eksyy? Kuten sanotkin. Suosio synnyttää kateutta. Ehkä se sitten on vain niin :/

   Lastenvaatepostauksia tulossa pian! :) Ihanaa Joulua sinnekin ♡

   Poista
 10. Mäkin mietin usein tuota kommentointi juttua. Mutta itse ainakin olen sellainen, että vaikka luen postauksen en kuitenkaan aina ehdi, muista tai jaksa kommentoida ja joskus vaan ei saa kommentoitua mitään järkevää. Joskus taas tulee kommentoitua ihan liian pitkästi.

  Mulle ainakin tulee itselleni olo, kun luen sun postauksia, että käytät niihin aikaa, kirjoitat huolella ja sulla on vielä se kirjoitusinspis päällä. Kadehdinkin sua hieman siitä, miten saat kirjoitettua näin nopeaan tahtiin ja paljon asiaa.
  Mä tykkään tästä blogista juurikin siksi, että päivittelet usein ja no, aihepiiri on kiinnostava. Luen sun postaukset aina, vaikken mikään ihanne kommentoija olekkaan, kun en aina muista/ehdi/jaksa kommentoida.

  Mä oon jääny koukkuun ihan tähän blogiin ja musta on kiva kun kerrot kaikesta niin avoimesti. Harmittaa vain nuo ilkeiät anonyymit.

  Mulle on tullut susta myös kirjoittajana yleisesti hyvä kuva. Seurasin sun blogia pitkään silleen, etten ollut lukijana. Nyt kun olen ollut lukijana jo pitemmän aikaa, on tekstejäsi lukiessa tullut sellainen kuva, että haluat kovasti miellyttää kaikkia ja että se nostaa hiukan sun stressitasoa.Älä siis stressaa turhaan, ainakaa blogistasi! En sano, että olisin oikeassa, mutta mulla on semmonen fiilis. :D

  Se kun kirjoittaa sydämmenstään tekee blogista lukemisen arvoisen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä sama... myönnän. Usein luen sun blogia, mutta sitten Topi vaikka kaataa tuolin ja unohdan kommentoida. Niin paljon koko ajan menossa... varmaan kaikilla äiteillä sama.

   Pakko myöntää, että joskus iskee paniikki siitä, että miten keksin kirjoitettavaa. Huolehdin joskus asiasta etukäteen TURHAAN, koska AINA se inspis iskee ;)

   Kiva kuulla, että olet koukussa. Tiesinkin, että seuraat mun blogia aktiivisesti, vaikket aina kommentoikaan :)

   Joo ja oot täysin oikeessa. Haluan olla kiva, ystävällinen ja ottaa muut huomioon. Haluan, että musta pidetään ja haluan miellyttää. En feikkaa siis milloinkaan, mutta ymmärrän sen, että ihmiset on erilaisia ja haluan ottaa sen huomioon. Siitäkös stressiä tulee, kun koko ajan muita miettii...

   Ihanaa, että oot lukijana ♡

   Poista
 11. Harmi, että arvontaan voi osallistua vain rekisteröitynyt käyttäjä. No, kuitenkin haluan kommentoida..
  Se tässä blogimaailmassa on huonoa, kun kaikkia ei voi millään miellyttää (eikä pidäkään!). Se sitten taas tuo tietysti noita ilkeitäkin kommentointeja. Olet hyvä kirjoittamaan ja kuvaamaan, ja postaukset ovat mielenkiintoisia. Siksi blogia tulee jatkaa ensi vuonnakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ootko klikannu ittes lukijaks tost sivusta? "Lukijat" kohdasta? :) Jos olet niin voit osallistua.

   Kiitos , arvostan paljon sitä, että kuitenkin kommentoit! :)

   Poista
 12. Stressaat turhaan, ei oo todellakaan tarve tunte huonommuutta :)
  Sun blogi on mun mielestä kiva. Postaat usein ja erilaisista aiheista, myös aremmistakin. Mä en itse ainakaan kommentoi läheskään joka kerta, vaikka lukisin tekstin ja pitäisin siitä. Useimmiten vain silloin, jos keksin jotain sanottavaa tai teksti todella sai mut "innostumaan". Vaikka en kommentoi, se ei tarkoita etten olisi lukenut tekstiä.
  Toivottavasti jatkat kirjoittamista vielä pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että stressaan usein turhaan. Miksi sitten stressaan? Sano se.. :D

   Ymmrrän yon kommentoimis asian. Eipä sitä aina saa inspistä vastata, vaikka lukeekin :) Sama mulla joskus!

   Ja yritän ainakin jatkaa kirjoittelua!!

   Poista
 13. En taijja voia osallistua mutta halvan silti kehua! Käyn päivittäin lukemassa sinun blogia ja jos ei olekkaan uutta postausta tullu niin sit luen vanhoja :D kirjotat tosi hyvin ja sulla on sana hallussa! Etkä vaikuta yhtään ujolta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko liittynyt lukijaksi tuosta sivusta? Jos olet, voit osallistua :)

   Arvostan kovasti sun kommenttia, kiitos kehuista! Kiva, kun on aktiivisia seuraajia!

   Poista
  2. No jos siihen voi liitty google tilin kautta niin joo olen lukija ja tykkääjä facessa :) kirjauvun nyt tänne sen googletilin kautta :D

   Poista
 14. Mäkin nyt kommentoin vaikka en oo kai rekisteröitynytkään (?), luen kyllä tätä usein mutta en mä tajua ikinä oonko liittynyt lukijaksi vaiko en :D Noh jokatapauksessa! Mulle tuli vähän paha mieli kun luin tätä. Itsekin olen epävarma, ja joskus yritin aina miellyttää kaikkia, joten toisaalta ymmärrän sua, mutta haluan sanoa että mun mielestä sä olet uskomattoman upea äiti! Topi on aina niin onnellisen näköinen, hyvin puettu ja puhdas, sekin jo kertoo ettet ainakaan huono ole. Sä olet hänelle niin omistautunut että moni voisi ottaa susta mallia. Harmittaa, että noin kaunis nuori äiti on niin epävarma itsestään. Ymmärrän että ilkeät kommentit satuttaa, mutta ne on vaan kateellisten kiusaamista! Sulla on jotain mitä heillä ei ole, ja se heitä harmittaa. Pää pystyyn vaan, ole ylpeä itsestäsi, miehestäsi ja valloittavasta pojastasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko klikannut tuolta sivusta lukijat kohdasta "lue"? Jos olet niin voit osallistua :)

   Äläkä pahoita mieltäsi! Ja kurjaa, jos olet epävarma.. :( Kiitos ihan kamalasti kuitenkin sun rohkaisevista sanoista!

   Uskon, että Topi on onnellinen, vaikka en täydellinen äiti olekaan. Yritän kuitenkin parhaani aina!

   Ihanan kommentin kyllä laitoit... :')

   Poista
 15. Kirjoitat erittäin hyvin ja osaavasti! Postauksiasi on kiva lukea ja ne usein sisältävät asiaa - mielenkiintoista sellaista :)

  Epävarmuutesi vain hohkaa postauksista läpi. Jätä pois ihmeessä kaikki kyselyt kirjoituksista, "kiinnostaakohan ketään, lukeekohan kukaan, kommentoikohan kukaan, miellytänköhän kaikkia" sekä sen epäröinnin ja itsesi aliarvoinnin! Anna mennä, unohda muut! Tämä blogi on SINUA varten, ei meitä lukijoita varten. Sinun ei tarvitse yrittää saada tänne lisää lukijoita tai koittaa saada aina enemmän kommentteja kuin viime kirjoituksissa.Tämä blogi on hyvä sellaisenaan. Unohda kaikki nuo, jätä ne pois. Kirjoita vaan siitä mistä itse haluat! Itse tykkään lukea juuri sellaisia blogeja, jotka ovat selkeästi vain itselle kirjoitettuja, ei niin että niissä pohditaan koko ajan miten voisi miellyttää lukijakuntaa.

  Olet varmasti mahtava äiti sekä hieno ihminen! :) Koita sysätä epävarmuutesi sivuun ja nauti elämästä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä siis ensimmäinen asia, jossa olisi parannettavaa :)

   Enhän mä sillä lukijoiden ja kommenttien määrällä sinänsä mitään tee. Aloitin koko blogin itseäni varten ja sitä se on edelleen. Jos pakkopullaksi vetää, niin se olisi blogin loppu. Sitä en halua nimittäin.

   Tuntuu kuitenkin, jotenkin vastuulliselta kun lukijat lisääntyy. Laittaa miettimään asioita. Uskaltaako kaikesta enää kirjoittaa ja pysyykö taso. Mitä enemmän seuraajia, sitä enemmän persoonia. Toivon kuitenkin, että tätä blogia olisi mukava lukea, jos tänne eksyy.

   Ja kommentit ovat tärkeä osa tätä hommaa. Jokaiselle bloggaajalle. Koska niiden kautta saa enemmän irti lukijakunnan ajatuksista ja mietteistä. Kun suunta on hukassa tai haparoiva, voi kommenttien kautta varmistua asioista.

   Ilman noita törkeitä kommentteja olisi ehkä varmempi olo. En tiedä...

   Saitko yhtään kiinni mitä hain ?

   Poista
  2. Ymmärrän kyllä, että kun lukijamäärä kasvaa alkaa näitä asioita myös miettimään enemmän. Minulla on tähän vaikea sanoa mitään, koska kirjoitan nimettömänä ja lähes kasvottomana.
   Se on kyllä totta että kommentit antavat voimaa ja tsemppiä siihen kirjoittamiseen :)

   Mitä jos laittaisit vain niin, että anonyymit eivät pääsisi kommentoimaan?

   Paljon tsemppiä tämän asian kanssa, on ihan varmasti hankalaa. Koita kuitenkin unohtaa muiden mielipiteet ja olla itsevarma <3

   Poista
 16. Täällä kans joka seuraa sun blogia ja kuulumisia myös facebookin kautta. Löysin sinun blogisi, kun olit käynyt kommentoimassa minun blogia :) Se kommentti lämmitti kovasti mieltä, sillä ei niitä kommentteja minunkaan blogiin liikaa tipahtele. Itse olen tosi huono kommentoimaan blogeihin, sillä vauva-arki verottaa aikaa sen verran paljon, silti mielenkiinnolla kuulumisia lueskelen. Tykkään siitä, kuin raikas ja selkeä sun blogisi on ulkoasultaan. Ai niin ja plussaa myös siitä, että kirjoittelen facebookin puolelle usein ajatuksia ja kuulumisia. Aina kun ei tänne blogin puolelle ehdi, niin sieltä on helppo katsoa oleellisin :) Rohkeus ja aitous on ne jutut, joita tässä blogissa ja sinussa arvostan. Vauva nro2 :sen yrittämistä seuran myös mielenkiinnolla ja peukut pystyssä. Yritin miettiä tähän myös jotain parannettavaa, nyt ei tullut mieleen..mut tulen kertomaan jos keksin..

  kirsi.laaksopuro@hotmail.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin kommentoida enemmänkin muiden blogeja. Mua kuitenki rehellisesti kiinnostaa muiden jutut ja tiedän, että komentit on muillekin kiva juttu. Sitä kautta toki myös jotkut löytää blogiin, kuten sinä tällä kertaa :)

   Kiva, että ulkoasu miellyttää. Yritän kuitenkin panostaa siihen, että olisi yksinkertainen ja siisti :) Ja juuri tuosta syystä päivitän naamakirjaa. Sieltä on helpompi tavoittaa lukijat! :)

   Poista
 17. Sun blogi on yksi parhaimmista joita luen ja jopa yöllä, kun oma pikkuinen on herännyt maidolle niin katson aina ensimmäiseksi oletko päivittänyt jotain:)
  Osaat kirjoittaa asiasta kuin asiasta ja otat hyvin kantaa asioihin. Se kestovaippa kirjoitus oli todella mielenkiintoinen ja huomasi, että olet nähnyt vaivaa sen eteen. On kiva lukea ihan vaan teidän normaalista arjesta! Ja tietenkin topin touhuista:)

  Inhottaa sun puolesta, kun anot kirjoittelee typeryyksiä!

  Sinä olet mahtava äiti pojallesi ja vaimo miehellesi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa, että löytyy aktiivisia lukijoita. Ja kiva, jos blogista tykätään! :)

   Ilmeisesti olet aika tyytyväinen, joten yritän jatkaa samaan malliin... :) Kiitos sulle <3

   Poista
 18. Luen sun blogia, koska kirjoitat paljon asioista, joista tykkään lukea :) Sulla on vahvat mielipiteet ja rohkeutta kertoa niistä! Postaat myöskin ahkerasti niin täällä kuin fbssä. Mä en oikeastaan löydä mitään negatiivista tällä hetkellä.

  Itselläni on sama juttu, mietin aina, että mikä nyt vikana jos kukaan ei kommentoi. Mistäs sitä tietää.

  Tykkään myös Facebookissa ja sielläkin tulee usein kommentoitua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet noin tyytyväinen blogiin :)

   Eikä sitä tiedäkään, miksi ihmiset ei kommentoi... sitä täytyy vain joskus kysyä asiaa ääneen :) Niinku mä nyt tein.

   Oonki huomannu, että kommentoit facebookissa; arvostan! :)

   Poista
 19. Sun blogista on tullut yksi mun lemppareista, odotan aina kuin kuuta nousevaa uusia postauksia. :) Kirjoitat aidosti ja avoimesti, arvostan sellaista kirjoittamista todella paljon. Mä itse mietin samanlaisia asioita kuin sä ja samaistun sun teksteihin usein, sekin tietenkin vaikuttaa minkä takia luen blogiasi. Kirjoitat helposti luettavaa tekstiä, kuvasi on hyviä ja niitä on näkynyt blogissa sopivasti. Toivottavasti jatkat vielä ensi vuonnakin kirjoittamista! :)

  Mukana kahdella arvalla :)

  tiamaarit.suomela@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Ihanaa, että on noin innokkaita lukijoita!!

   On muuten totta, että ne blogit joihin samaistuu useassa asiassa, ovat kiinnostavimpia! Ainakin voin itse asian allekirjoittaa.

   Ajattelin kyllä jatkaa vielä. Ja ailn tutustua myös sun blogiin.. liityin joku aika sitten lukijaksikin! ;)

   Poista
 20. Itse tykkään blogistasi paljon. Tämä on siisti ja selkeä ja kuvia on paljon! Itseäni ei ainakaan häiritse, vaikka osa kuvista on otettu esim. puhelimella kunhan kuvia on. Topi on niin söpö poika, että kelpaa katsella! :)

  Ainoa asia mikä itseäni on häirinnyt on juuri tuo anteeksi pyytelevä tyyli ajoittain, mistä joku jo mainitsikin. Kaikkia ei tarvitse miellyttää ja jos joku ei tykkää, voi hän jättää lukematta! Ja vaikka poistua lukijoista, eihän se ole maailman loppu. Itse luen kyllä kaikki postaukset mielenkiinnolla. Koska yleensä blogia luetaan juurikin sen kirjoittajan vuoksi, mitä hänellä on sanottavaa asioista. Joten silloin pitäisi kirjoittaa niistä, mitkä itselle on tärkeitä, ei siten mikä lukijoille on tärkeintä. En tiedä osasinko nyt tuoda ajatukseni selville. Ja minusta on harmi jos jätät kirjoittamatta jostakin aiheista siksi, että pelkäät lukijoiden reaktioita.. Se vähän vie aitoutta.. Eli älä sensuroi itseäsi! Minua ainakin kiinnostaa, oli asia mikä hyvänsä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät blogista! Ja onneksi jotkut ajattelee kuvista noin! Olenkin miettinyt häiritseekö se montakin, että joskus laitan suttukuvia...

   Mä tykkään kyllä kirjoittaa juuri siitä, mikä on itsellle tärkeää. Sen takia esimerkiksi toivepostaukset tuottaa ongelmia. Tykkään tehdä spontaanisti ja vapaasti enkä niin, että joku rajoittaisi itseäni.

   Jätän kyllä harvoin ainoastaan kirjoittamatta jostakin asiasta. Yksi syy on läheiset ja tutut, JOTKA blogia lukevat ja yksi syy on eräs sekopää äiti, joka vetää kilarit kaikesta ja kaataa sen sitten mun niskaan :/

   Poista
  2. Tähän vielä kommentoin sen verran, että nuo "suttukuvat" ovat osa elämää! Niistä yleensä välittyy sellainen fiilis mikä ei niistä laadukkaista kuvista välitykkään. :)

   Poista
 21. Sun blogi on ehdottomasti yks mun lemppareista, luen lähes jokaisen postauksen, mutta alitettavasti olen huono kommentoimaan. Ja syy on siihen,että pidän bogistasi, on että näen itsessäni paljon samaa mitä sussa, oon epävarma ja mullakin on huono itsetunto, mäkin murehdin todella usein sitä että oonko tarpeeks hyvä äiti, mutta mä en edes kunnolla pysty siitä kirjoittamaan omaan blogiini, mun mielestä on hienoa, että edes joku puhuu asioista avoimesti, eikä esitä kuinka kaikki on koko ajan ihanaa. Sellaisiakin blogeja tarvitaan, missä kaikki on koko ajan iloista aja onnellista, ja kyllä ne piristävät päivääkin joskus luettuina, mutta kyllä tällainen oikealta elämältä maistuva blogi on mun mielestä parasta luettavaa :) Mua on myös kiinnostanut paljon sun jutut vauvan yrittämisestä ja siitä johtuvasta turhatumisesta ja huonoista fiiliksista, kestovaippa-jutut oli mun mielestä tosi kiinnostavia ja yleensäkin ottaen sun blogi on monipuolinen.
  Ehkä jos jotain negatiivista pitäisi sanoa, niin en oikein keksi muuta kuin kommentointi. Joskus et vastaa kommentteihin mitään tai sitten vaan parilla sanalla. Mutta kuten itsekin sanoit, ja ymmärrän tämän hyvin, et aina ehdi vastata kaikkiin, et tiedä kuinka vastata ja monesti se negatiivisten ja huonojen kommenttien saaminen vie sen ilon vastata muihinkin kommentteihin.

  Sulla on kuitenkin kiva blogi, ja muista että jos saat surkeita kommentteja, niin se taitaakin olla jo pieni kateuden merkki, kommentoija itse tuskin saisi yhtä hyvää ja suosittua blogia aikaiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin sanoa, että vastaan itseasiassa yleensä kaikkiin kommentteihin.. mutta monen päivän viiveellä :/ Lyhyesti tulee vastattua, kun joskus henkilökohtainen keskustelu on niin spontaania, että vaikea olla luonteva :) Blogia kirjoitan yleensä inspiksestä ja yleisellä tasolla.

   Yritän jatkossa vastailla ja keskisttyä kyllä paremmin! Kiitos palautteesta.

   Poista
 22. Jännä juttu, kun mä juuri tuossa yksi kerta ajattelin, että Anettelle tuleekin kivasti kommentteja näihin postauksiin! =D
  Mikä sitten kenenkin mielestä on paljon tai vähän.. ;)
  Mulle tulee mielestäni ihan kivasti kommentteja (ei kyllä mielestäni yhtä paljon kuin sinulle), mutta nyt joulukuun ajan on kommenttiboksi ollut aika hiljainen. Paljon on blogeissa joulukalentereita ja arvontoja, ihmiset varmaan keskittyvät kommentoimaan niihin. Ja itselläkin on ollut vähän joulukiireitä, niin varmaan kaikilla muillakin.
  Me molemmat julkaistaan postauksia päivittäin, sekin voi vähän vähentää kommenttien määrää YHDELLE postaukselle. Mulle tulee itselle jotenkin hassu olo, jos kommentoin johonkin blogiin viikon jokaisena päivänä jotain. En tiedä, vaikea selittää.. :D

  Noita negatiivisia kommentteja mä en oikein ymmärrä. Itselle ei kyllä tulisi mieleenkään. Tuolla yläreunassa kun on tuo ruksi, mistä saan sivun kiinni, jos näkemäni/lukemani ei kiinnosta.

  Mä yritän kommentoida päivittäin muiden blogeihin. Mun lukulistalla vaan sattuu olemaan ihan älytön määrä ihania blogeja, joten jokaiseen ei millään pysty. Pariin ihan lemppari sisustusblogiin en ole jostain syystä koskaan jättänyt yhtään kommenttia.
  Sä olet mielestäni helposti lähestyttävän oloinen, joten tänne on helppo kommentoida kun siltä tuntuu.

  Kuten tuolla yllä jo joku sanoikin, epävarmuutesi paistaa välillä läpi postauksista. Ei kannata niin kovasti epäillä omaa blogiaan. Sulla on kivasti lukijoita ja varmaan päivittäiset lukijamäärät sinulle kertoo, että kyllä lukijoita kiinnostaa sun jutut. ;)

  ps Topi on ihan yliSÖPÖ <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo saan paljon kommentteja ja jokaisesta olen kiitollinen ♡ Aina! Meinasin sitä, kun jotkut postaukset ei kerää kommentteja niin heti iskee paniikki. Apua mitä tein väärin -tyylillä.

   Ja oon kyllä huomannut, että kaikissa blogeissa ollut tosi hiljaista joulukuussa. Taitaa olla ihmiset kiireisiä. Ja tuo pointti on hyvä, mitä sanoit postaamistahdista. Ootpas fiksu! :)

   Mulla on kanssa ihan järkky lista blogeja luettavana, joten joskus on mahdoton ehtiä kommentoimaan. Vaikka niin kovin haluisinkin!!

   Eikä sitä pitäisi itseään epäillä. Silti joskus tulee niin tehtyä. Ärsyttävää. Yritän oppia siitä pois.

   Loppuun vielä kiitos pitkästä palautteesta ja joo, Topsu on aika lutunen! ;)

   Poista
 23. Mä olen lukenut sun blogia pitkään anonyymina (okei, olen sitä tavallaan edelleenkin :D) ja tykkään tosi paljon. :) Sä puhut hankalistakin asioista ja mun mielestä iso plussa on kun tää ei oo sitä iänikuista kaupallista toimintaa, mun kohdalla monen blogin lukeminen on loppunut siihen kun postaukset alkaa olla pelkästään mainoksia ja sitten kun tulee asia postaus niin se on luokkaa "meillä menee kivasti, huomenna kerron uudesta tuotteesta joka tuli postissa tänään". :D Ainut "huono" puoli on mun mielestä sellanen pieni epävarmuus, aika usein ehkä huomaamattaskin selität ja puolustelet joitain asioita mitkä ei sitä todellakaan tarvisi. Mä sanoisin että jatka samaan malliin, unohda mitä toiset mahtaa ajatella ja ole rohkeasti vaan sellainen kun ite haluat! :) Neuvojia ja ruikuttajia löytyy aina, niiden yli vain pitää oppia katsomaan eikä lannistua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinno anonyymeja me kaikki PERIAATTEESSA täällä netissä ollaan ;)

   Myönnän, että itsekin tulee kyllä kirjoitettua paljon vaatteista ja mainlstettua niitä. Yritän silti pitää sen linjan, että en kirjoita mainosblogia vaan blogia tavallisen tytön elämästä. En itsekään jaksa innostua blogeista, joissa vain mainostetaan aina.

   Kiitos palautteesta, yritän kovasti olla varmempi jatkossa!

   Poista
 24. Mun mielestäni potiivisia asioita sinun blogissasi on juuri se "aitous". Ja juuri se on minusta kivaa että kaikki kuvat ei tarvitse olla "tekemällä tehtyjä" (20 kuvaa samasta kohteesta ja sitten muokataan ja muokataan ja valitaan paras), vaan vaikka nopeasti puhelimella napsittuja. Minäkin käytän niitä välillä blogissani, se on sitä aitoa elämää :) Ja luulempa että niitä negatiivisia kommentteja tulee väkisin kateellisilta ihmisiltä, jotka eivät ehkä tällaiseen kivaan blogiin itse pysty, tai joilla muuten vain on pikkuisen liian paha olo omassa elämässään. Minä odottelen jännityksellä vielä sitä ensimmäistä negatiivista (mutta minun blogillani taitaa olla niin vähän lukijoita (jotka kaikki kyllä vaikuttavat fiksuille) ja trafiikkia, että sitä ei ole vielä osunut omalle kohdalle. Täällä blogimaailman paljoudessa sitä kai vaaditaan nopeaa postausväliä, mahdottoman hienoja kuvia, sisältörikasta tekstiä, ja jonkinlaista väylää ihmisten tietoisuuteen. Itse en kykene sellaisin suorituksiin kolmen lapsen ja muun ohella, enkä haluaisikaan viettää koko aikaa koneella istuen tai kamera kädessä. Mutta kiva harrastus tämä mielestäni on, ja jatka ihmeessä piittaamatta typeristä kommenteista tai kommenttien puutumisesta huolimatta. Kyllä minä ainakin luen :)

  Minäkään en ehdi kovin usein kommentoimaan kenenkään blogeja, vaikka niitä koitan lukea kun vain ehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan valokuvia!! Oli ne suttuisia, huonoja tai vähän tärähtäneitä. ÄRSYTTÄÄ, jos blogeissa käytetään vain sarjakuvia tai itse koneella tehtyjä. Tekstistä tekee niin paljon elävämmän se aito kuva aidosta tilanteesta. Valokuva, kun valokuva. Siinä on jjotain! !

   Olet oikeassa, että jos haluaa blogimaailman huipulle... vaatii se työtä. Jo tämän postauksen kommenttien vastaamisessa menee ihan järkyn kauan. Sen lisäksi pitää muistaa kommentoida muiden blogeja, päivittää buukkia ja instagramiaa ja ja.. Olenkin päättänyt, että asiat saa elää mukana mieluummin. Päivitän, kun on päivittämisen arvoista kerrottavaa. Enkä aio keksimällä keksiä. Aitoa elämää.

   Kiva, että luet blogia. Kiitos kommasta! :)

   Poista
 25. Mitään negatiivista en keksi,tai mitään mitä pitäis muuttaa. Luen blogiasi siksi että meillä on saman ikäiset pojat ja osaat kirjoittaa hyvin,eikä postaus tauot ole ikinä liian pitkiä. On mukava seurata teidän elämää! :)
  Hyvää joulua teidän perheelle! <3
  ja tykkään teistä myös facebookissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että luet! On aina mielenkiintoista lukea samanikäisten lapsien kuulumisia. Omastakin mielestä!

   Hyvää joulua myös sinne teillle ♡

   Poista
 26. Sanoisin että kirjoita itsellesi. Blogi on toki tietoisesti julkinen päiväkirja ja sillä haluaa antaa lukijoilleen jotain. Mutta loppupeleissä on tehtävä tätä hommaa itselleen ja sillä tavoin kun tuntuu hyvältä. Itse pohdin vasta tuota samaista kysymystä, että miten jotkut sen tekee...Miten se aika riittää ja mistä tingitään? Itse tingin ensimmäisenä aina blogista ja sehän näkyy. Tai blogi kun on sitä "omaa aikaa" niin siitähän sitä tinkii. Kommentteja sinulla mielestäni myös ihan hyvin, toki meillä lukijoitakin eri määrä. Itsevarmuus on yksi elämän peruspilareita nykypäivänä, joten sitä kannattaa treenailla. :)

  Kommentoimisessakin se ajanpuute näkyy...Ehtii lukea mutta ei miettiä niin tarkasti, että kommenttia irtoaisi tai vaihtoehtoisesti ei ole käsiä millä kirjoittaa kun ne on vauvassa kiinni. Kyse ei ole siis siitä ettei olisi sanottavaa tai teksti olisi huono. Sinun tekstisi sitä paitsi ovat lähes poikkeuksetta asiaa, eikä turhaa jaarittelua kuten minulla tuppaa olemaan. Itsekin pyrin siihen, mutta taas tulee aika vastaan. On paljon mistä haluaisi kirjoittaa, muttei vaan ehdi.

  Ihanaa joulua teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä itselle ja itseni takia kirjoitankin. Helppo tapa purkaa asioita. Mä oon vähän semmonen, että jos en saa asioita päästäni niin en saa unta ja stressaannun. Tämä blogi on hyvä lääke ongelmaan.

   Kyllä mä silti haluan kysellä mitä mieltä ihmiset on. Kyllä mä haluan tietää, etten nolaa itseäni täällä, kun seuraajiakin on paljon. On kiva tietää, mitä musta ajatellaan. Varsinkin, kun niin moni nykyään tunnistaa mut liikenteessä.

   Sulla on tosi pieni vauva vielä. En tiedä olisko musta ollut postaamaan, kun Topi oli mini... kädet oli täynnä ja aina väsytti. En olisi varmaan edes jaksanut vastailla ja kommentoida. Pakko se jostain on tinkiä!

   Ihanaa joulua myös teille ♡ Kiitos palautteesta!

   Poista
 27. Mä tykkään hirveesti sun blogista! Kirjotat niin aidosti teijän elämästä, sun omista mielipiteistä, tuntemuksista ja kokemuksista. Kerrot avoimesti kaikesta, etkä yritä pitää mitään täydellistä kiiltokuva -kulissia yllä, niinkuin monessa muussa blogissa on tapana.
  Kivointa on se, että kirjotat usein ja pitkiä, ajan kanssa tehtyjä postauksia. Ja ihan oikeaa asiaa!

  Mä kommentoisin useemmin, mut mulla on läppäri hajalla ja iphonen kanssa kommentointi on jostain syystä useimmiten mahdotonta. Toivottavasti alkuvuodesta sais uuden koneen ;) mut jokaikisen postauksen mä luen, jopa kestovaippa höpötykset luin, vaikka ite en kestoilusta ole kiinnostunu :D

  Sulla on huippu blogi, älä vaan lopeta kirjoittamista! <3
  Ps. Tykkään myös facebookissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäät noin paljon :) Ja kiva, että olet huomannut mun aitouden ja rehellisyyden!! Aikaa ainakin käytän tähän blogiin ehkä jopa joskus liikaa ;)

   En mä kenenkään päätä pölkylle vie siitä, ettei kommentoi. Kommentit vaan kertoo enemmän, että kuka tätä blogia lukee, mitä mieltä ihmiset on jne. Ymmärrän, ettei aina ehdi ja jaksa kommata. Siksi pitääkin kysellä tällaisia kyselyjä useammiN!!

   Enkä ajatellut lopettaa. Tää on mun henkireikä :)

   Poista
 28. Musta on tosi kiva lukia! Oot niin aito ja tosi mielenkiintoisia aiheita sulla! Monesti oon niin samaa mieltä asioista mutten saa puettua niitä sanoiksi ja sulta ne just tulee niin oikein!
  Oon itkeny monet kerrat lukiessa sun joitain postauksia, ne vaan menee suoraa sydämmeen! :) jatka samaan malliin vaan miettimättä muitten mielipiteitä, tuskin kukaan lukisi jos niitä ei kiinnostaisi? Tai ainaki itse ajattelen näin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä! Kiva kuulla, että mun postaukset koskettaa ja tavoittaa ihmisiä. Toivon, että se kun puhun vaikeista asioista, auttaa ehkä muita ihmisiä myös!

   Fiksusti sanottu, mitä lopussa kirjoitit. Juuri näin se taitaa olla!

   Poista
 29. Luen jokaisen postauksesi, aina :) Odotan innolla uusia postauksia ja luen ne samantien läpi. Valitettavasti aika ei vaan riitä samantien kommentoimaan ja sitten se vaan jää :( (Täytyy ryhdistäytyä;)) Blogiasi luen, koska meillä on suht samanikäiset pojat, tykkään lukea mitä olet ostanut Topille. Olenkin jo muuten odotellut kirppis postausta ;) Parasta blogissasi on se, että olet rehellinen, aito ja postaat usein ;) !

  Hyvää joulua teidän perheelle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että jaksat olla noin aktiivinen ja blogi kiinnostaa :) Eikä se haittaa, vaikket kommentoi. Enemmän niitä kommentteja kaipaan siksi, että mietin kuka postauksen on lukenut ja mitä mieltä siitä oli. On kuitenkin kiva kehittää itseään kirjoittajana!

   Ymmärrän kyllä, ettei sitä aikaa aina ole kommaamiseen, ei itselläkään :(

   Mulla on muuten tulossa tuo lipaston päivitys pian. Siellä on paljon vaatteita, joita en olekaan esitellyt!

   Ihanaa joulua <3

   Poista
 30. Luen sun blogia koska sun kirjotuksista huokuu läpi se kuinka aito ihminen sie oot ja kuinka paljon tykkäät tätä blogia ylläpitää. Mie oon tosi lapsirakas ihminen joten tykkään lueskella tämmösiä blogeja joissa kerrotaan myös lapsista ja siihen liittyvästä. Tää sun blogi eroaa muista ns. "vauvablogeista" siinä että et yritä esittää teidän elämän olevan kiiltokuvameininkiä vaan kerrot rehellisesti myös ikävämmistäkin asioista. On myös mukava että postauksia ilmestyy tiuhaan tahtiin ja silti niissä aina se laatu säilyy! Ainoa negatiivinen asia mitä keksin oli sinun epävarmuus. Sulla ei oo mitään syytä olla itsestäs epävarma. :)

  Hyvää joulua teidän perheelle :)
  Seurailen myös facebookissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan pitää tätä blogia! Mä haluan olla aito. JA rehellinen! Ehkä se on tosiaan mun valttikortti tässä blogimaailmassa... :)

   Epävarmuus on kyllä huono juttu... pitäisi vaan unohtaa stressaaminen ja keskittyä kirjoittamiseen!

   Hyvää Joulua myös sinne :)

   Poista
 31. Mulla ei ole huonoa sanottavaa sun blogista! Mun mielestä kirjoitat kyllä hyvin ja selkeästi. Tykkään myöskin siitä että laitat usein kuvia. :) Luen blogiasi siksi että minusta on mielenkiintoista ja kivaa seurailla muiden lapsiperheiden arkea. Luen aika monia vauva/lapsi ja perheaiheisia blogeja. :)

  kahdella arvalla mukana :)
  tonja.lammi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet tyytyväinen ja teksti on selkeää! Yritän aina kirjoittaa ymmärrettävästi! Ja kuvat... rakastan niitä! Siksi usein laitankin postaukseen paaaaljon kuvia ;=)

   Kiitos kommentista!

   Poista
 32. Mä tykkään tosi paljon sun blogista. Kirjoitat tarpeeksi usein, et kuitenkaan liian usein, koska muuten en välttämättä kerkeisi lukea jokaista postausta pienen tyttöni takia. Postaukset on kivoja, oot tosi taitava kirjoittaja, luen aina postaukset mielenkiinnolla. Laitat paljon kuvia, se on aina plussaa :) Otat lukijat hyvin huomioon ja kirjoitat avoimesti sun elämästä. Topin lipasto - välilehti on tosi hyvä idea, itse kun olen myös lastenvaatehullu :D
  Mukana kahdella arvalla.

  katiautio@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva että tykkäät :) Mun mielestä useampi postaus päivässä on liikaa, mutta kolmen päivän tauko taas liian harvoin. Hyvä siis, että muillekin tämä tahti kelpaa :D

   Ja kiitos, että jaksat lukea postaukset. Haluan kirjoittaa hyvin ja rikastuttaa tekstiä kuvilla! Haluan muisyaa myös lukijoita, koska arvostan teitä hurjasti!

   Lipastoon on tulossa päivitys... kannattaa kurkkia ;)

   Poista
 33. Minusta on kiva lukea samanikäisten lasten juttuja ja toisaalta, ollaanhan niilä mammasivustoila pyöritty yhtä aikaa :). Mukana arvonnassa siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän me ollaan :) Kiva lukea myös teidän juttuja! Vaikken aina kommaakaan! :)

   Poista
 34. Oon hetken aikaa seuraillu sun blogia ja tykkään kyllä! En kovin montaa blogia jaksa seurata mut täällä käyn säännöllisesti lueskelemassa.. Tosin tää on vasta toka kerta, kun kommentoin.. Nyt, kuin miettiin et miks en oo kommentoinu, niin en tarkkaa syytä osaa sanoo.. Mut se ei johdu siitä et oisit huono kirjottaja tai huonoja aiheita, jos näin ois niin jättäisin vaan lukematta. Sellaset häiritsevät asiat on se et jätät jonkun verran vastaamatta kommentteihin.. Musta ois reilua huomioida ne jotka kommentoi, sillähän sitä keskustelua tulee ja oppii tunteen.. Ja sit se et älä pyytele anteeks tekemisiä, mielipiteitä tai postauksia.. Sun ei tarvii miellyttää kaikkia, tää on sun blogi ja saat kirjottaa just siitä mistä haluut ja sun mielipiteet ja tekemiset on yhtä hyviä, kun kenen tahansa muunkin!!! Ymmärrän et on epävarma olo mut musta sää oot tosi rohkee, kun uskallat kirjottaa asioista omalla nimelläs etkä huutele puskista, niinku jotku tyhmät anot! Ja oot varmasti maailman paras äiti Topille, siks sun blogia on ihana lukee!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että oot jaksanut säännöllisesti vierailla täällä blogissa... lämmittää mieltä! :)


   Mä olen pahoillani, etten aina ehdi heti vastaamaan kommentteihin. Joskus menee useampi päivä, että pääsen vastaamaan, MUTTA pyrin AINA vastaamaan kaikkiin :) Toki joskus joku kommentoi vanhaan postaukseen ja sitten julkaisen kommentin puhelimella enkä sitä koneella enää muistakaan... Yritän kuitenkin kaikki muistaa ja hhuomioida tasapuolisesti! Jatkossakin! :)

   Kiitos vielä kamalasti sun kommentista! Yritän jatkossakin olla rohkea ja potkia epävarmuutta persiille ;)

   Poista
  2. Just niin, koska sää oot just hyvä tommosena kun oot. Tää on sun blogi, eikä sin tarvii koittaa miellyttää ketään. Teet just niinku susta hyvältä tuntuu ja jos ei miellytä niin sit voi lukee jotain toista blogia!

   Poista
 35. Oot todella taitava kirjoittajana ja sun teksteistä näkee, että tykkäät kirjoittamisesta. Musta on myös hienoa miten paljon jaksat nähä aikaa ja vaivaa postauksien tekemiseen! Kuvia on paljon ja usein punainen lanka säilyy läpi koko postauksen. Sun rehellisyys on myös super suuri plussa! Kerrot avoimesti teidän toisen lapsen yrittämisestä ym, mitkä ovat monelle niin arkoja paikkoja ettei niistä uskalleta kirjoittaa. Moni saa varmasti apuja noista sun kirjoittamista asioista.

  Tietenkin blogiasi tulee luettua ihanan Topin takia, jonka temmellystä on kiva seurata. Topi on aina siistin näköinen ja ihaniin vaatteisiin puettu. Vaate postauksia onkin erityisen kiva lukea :)

  Tulikohan siinä kaikki.. Älä lopeta! Ja itsevarmuutta kehiin tyttö! :)
  Tykkäilen myös facessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan kirjoittamista!! Aina ikuisesti rakastanut! Siksi mä näenkin vaivaa ja haluan kirjoittaa niin, että tekstistä tulee itsellekin hyvä ja ylpeä olo :)

   Rehellisyys on tärkeää. Ja asioista puhuminen. Siksi avoimesti kerron kaikesta. Ehkä mun puheista on jollekin apua? En tiedä, mutta toivon niin.

   Topi on aika ihana... kiitos <3 Taidetaan molemmat olla semmosia sun kanssa, että tykätään lastenvaatteista ;)?

   En lopeta. Yritän oppia varmemmaksi ja luottaa itseeni.

   Kiitos Annika!

   Poista
 36. En ole ikinä kommenttia jättänyt ensinnäkään siksi, että yleensä surffaan puhelimella ja sillä kirjoittaminen on rasittavaa. Toinen syy on se, ettei vielä ole ollut mitään tarpeeksi fiksua kirjoitettavaa, että olisin kehdannut mitään kommentoida. Nyt se kommentti oli kuitenkin jätettävä ;) olen seurannut blogiasi nyt muutaman kuukauden ja tykkään. Oon hurahtanut kirppiksiin, joten noi kirppispostaukset on mun lemppareita. Teet hyviä löytöjä! Tykkään myös tavastasi kirjoittaa, olet mielenkiintoinen, selkeä ja avoin. Lisäksi meillä on lähes saman ikäiset pojat, joten Topin kuulumiset kiinnostaa. Seuraan teitä instassakin. Että semmosta, en nyt keksi muuta, jatka samaan malliin :) Hyvää joulua teidän perheelle! -Ninde

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelimella kommentoiminen on RASITTAVAA. Myönnän. Tulee itsekin huonoja vastauksia, jos kommentteihin vastailen kännykällä... hävettää lukea niitä jälkeenpäin. Kiitos kun päätit jättää kommentin! Ja kiva että tykkäät blogista!

   Kirppispostauksia tulossa varmasti taas lisää, kunhan taas ennätän penkomaan ja tekemään löytöjä!

   Kiitos hyvästä palautteesta vielä kerran! :)

   Poista
 37. Itse aina mielenkiinnolla odotan, mistä aiheesta kulloinkin kirjoitat. Monipuolisuus ja todella avoin kirjoitustyyli ovat ehdotonta plussaa. Pieni miinus tulee ehkäpä juuri niistä postauksista, missä moitit itseäsi. Olet varmasti paras äiti omalla lapsellesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin odotan minäkin :D Mulla tulee aiheet aina yhtäkkiä päähän ja sitten pitää äkkiä päästä kirjoittamaan! :D

   Kiitos palautteesta! Pitää yrittää ottaa itseään niskasta kiinni ja lopettaa turha moittiminen.

   Poista
 38. Mä luen kyllä sun jokaisen postauksen, oon vaan todella huono jättämään kommentteja ja siinä oon nyt yrittänyt kehittyä :) Tyykkään lukea tätä siks ku näistä kirjotuksista huomaa että kirjotat mielipiteesi ja kaikki muutkin asiat suoraan, etkä yritä hienostella/kaunistella asioita. Lisäksi meillä on tosi samanlainen maku monenkin asian suhteen.. (esim. lastenvaattet :)) p.s musta on myös tosi kiv, kun sä jaksat kommentoida usein muiden postauksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aina voi jaksaa ja muistaa kommentoida... :) Itselläki olis parantamisen varaa!

   Mun mielestä, jos jostain on jotakin mieltä, tulee se sanoa ääneen. KUNHAN ei käytä sitä loukatakseen toista. Siinä menee mun raja. En koskaan halua mielipiteillä ketään satuttaa.

   Jos sulla on samanlainen maku lastenvaatteiden suhteen, niin sulla on sitten törkeen hyvä maku ;) Heh heh... :D

   Jaksan kommentoida sulle jatkossakin. Joskus viiveellä, mutta kuitenkiN! Kiitti palautteesta!

   Poista
 39. Mä luen sun blogia koska vaatteet, topi, mielipiteitä, hömppää! Teksteistä huomaa kuinka paljon sä panostat tähän blogiin joka on suuri plussa! Välillä on vähän ristiriitaista kun susta huokuu vahva itsevarmuus ja vahva epävarmuus samaan aikaan. Koska itsevarma sä olet ja rohkea kun tuot mielipiteesi julki niin vahvasti (toistanko vahva sanaa liikaa? :D) mutta sitten taas myöhemmin "lyttäät" ittees. Usko itsees, ei sulla olis näin paljoa lukijoita jos kukaan ei tykkäis/lukis :) Postaat usein, laadukkaasti ja pitkiä kuvallisia postauksia mikä on ihan huippua! Yks mikä mua vähän otti pattiin alkuvaiheessa kun rupesin lukemaan sun blogia ja jos jätin kommenttia että et vastannut "heti". Mutta mä oon tottunut jo sun viiveeseen ja onhan se ymmärrettävää kun saat niin paljon konmentteja! Mun on ite helppo vastata nopeesti kun tulee niin vähän kommentteja :D hahah. Mut yks lemppariblogeista! :)

  Pää pystyyn ja ylpeydellä kirjoitat! ;) <3
  (Kahdella arvalla:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana toi sun lista <3 :D Mutta joo panostan täysillä blogiin. Tää on niiiin mun juttu!!

   Ja ymmärrän ton ristiriidan. Oon joskus niin varma joissain asioissa, mutta sekunnissa iskee epävarmuus. ÄRSYTTÄÄ.

   Kyllä mä yritän uskoa itseeni enemmän. Mä yritän todella!

   Ja mä myönnän, että pitäs vastaa heti... mutta tähänki postaukseen tuli 1000000000000000 kommaa ja mennyt monta iltaa vastatessa! Puuh!! :D

   Ihanaa, säkin oot mun yks lempparibloggari :)

   Kiitos <3

   Ps. Et toistanu liikaa sanaa vahva :D

   Poista
 40. Hmm. alusta asti mua on häirinnyt tekstin leveys. Se on liian leveä. On helpompaa ja nopeampaa lukea tekstiä joka on palstotettu kapeammaksi, kuten sanomalehdissä. Eikä siis tarvitse olla yhtä kapea mutta hieman kapeampi... Joskus jää lukematta tämän takia esim pitkät tekstipostaukset. Silmät hyppii riveillä..
  Muuten kyllä tykkään.
  Kahdella arvalla sesiliasotis@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on levee, mutta mä en oo mikään mestari säätämään tätä ulkoasua -.- Ainakun saa jonkun toimimaan, joku muu tökkii. Ja usein teen kaiken kännykällä, niin sitten tämmösiin ei kiinnitä huomiota. Voisin katella kuitenkin asiaa, jos saisin jtn tehtyä !

   Kiitos , että sanoit!

   Poista
 41. Luen blogiasi erittäin ahkerasti ja syy siihen on yksinkertainen: Tykkään blogistasi ihan älyttömästi <3 Mukaansatempaavat kirjoitukset, älyttömän hyvät ja hyvälaatuiset kuvat ja se, että blogi päivittyy säännöllisesti, on isoa plussaa. On myös tosi hienoa, että jaksat kirjoittaa mielipiteitäsi rohkeasti tänne blogiin. Jatka samaan malliin.
  Mukana yhdellä arvalla.
  e-mail: porrosukat@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että olet ahkera ja kiitos siitä! Kiitos, että tykkäät <3 Sun blogi on alkanut kiinnostamaan mua ihan kamalasti ja oon usein heti tarkistamassa ootko jtn kirjottanut :)

   Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan!

   Poista
 42. Olen aika uusi lukija, mutta muistan kun luin postauksen teidän lastenhuoneesta ja Ikean härpäkkeistä, olivat hienoja! Tykkään kuvista paljon. Sinulla on hyvä ja ymmärrettävä kirjoitustyyli. Kirjoituksista näkisin, että siellä kirjoittelee sellainen aivan tavallinen äiti, ja nainen, ei kukaan sellainen joka yrittää esittää jotain muuta.

  eskelinenkatja@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa sitten matkaan mukaan :) Kiva, jos viihdyt kuvien ja kirjoitustyylin kanssa!

   Olen tavallinen kyllä. En yritä olla mitään muuta!

   Kiitos palautteesta!

   Poista
 43. Kirjoitukset kiinnostaa. Löysin tämän jonkun lukiasi kautta, ja huomasin jääväni moneksi tunniksi vaan lukemaan vanhoja postauksia. :D Kuvat ovat kanssa kivoja; niitä ei ole liikaa eikä liian vähän. Liian pitkiä kirjoituksia kuitenkaan en useimmiten jaksa lukea ainakaan kokonaan, vaan katson vain kuvat.

  jelena.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kiinnostaa :) Ja ihanaa, että löysit tänne! Olitko oikeasti niin ahkera, että luit vanhoja juttuja? Wau! :O

   Kiitos sulle palautteesta!

   Poista
 44. Mukana kahdella arvalla! heisimato@gmai.com

  Sun blogia on kiva lueskella just siks, että oot niin aito etkä kiertele mitään juttuja. Kerrot asian sellaisenaan. Joskus tosin postaukset on vähän jaarittelua, mutta kyllä nekin yleensä jaksaa lukea lävitse. :) On tosi kiva, että sun blogissa on paljon kuvia yleensä. Toisinaan vähemmän. Monesti kuvat auttaa just jaksamaan lukea koko jutun lävitse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan olla aito, suora ja rehellinen. Aina. Moni taitaa arvostaa sitä :)

   Ja joooo... tulee sitä jaariteltuakin, kun väsynä kirjottaa. Mutta heikkoudet ne jokaiselta löytyy... eikö? :)

   Kuvat on parasta! Niitä siis lisää!

   Kiitos palautteesta!

   Poista
 45. Kiva, kun olit käynyt kommentoimassa blogissani, niin löysin tänne sinun blogiisi:)! Vielä en ole ehtinyt montaa postaustasi lueskella, mutta tosi kivalta vaikuttaa tämä blogi näin ensivaikutelmaltaan:)! Arvontaan osallistun yhdellä arvalla ja jään seurailemaan juttujasi!

  Kaunista joulunodotusta♥

  VastaaPoista
 46. Mä luen sun blogia ainakin siksi, koska sulla on mun mielestä kiva tyyli kirjottaa. Jotenkin ne sun tunteet välittyy tosta tekstistä tänne ruudun toisellekin puolelle aina. Sekin on hienoa, että puhut niistäkin asioista mitkä eniten satuttaa, etkä pelkää kertoa omia juttuja. Topi on aivan suloinen, mun tyttö edelleen myhäilee Topin kuvan nähdessään, se on huvittavaa! :D Ja aina sano oettä "vauva!" :) Jatka samaan malliin vaan vielä ens vuonnakin! :) Hyvää Joulua ja Onnellista uutta vuotta sulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
 47. Tykkään sun blogista (niin monien muiden tavoin) kerta oot niin ihanan rehellinen ja aito! Oo ylpeä ittestäs ja ihanaa joulua sinne!

  VastaaPoista
 48. Mukana :) Ja tykkään fb:ssä
  89tmsk@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Arvonta suoritetaan 6.1.2013 sopivana hetkenä ja voittaja julkaistaan blogin puolella! :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!