maanantai 6. toukokuuta 2013

Helpostusta vauva-arkeen.. tavaroilla.


Kuten otsikko kertoo; aion esitellä kaikki tavarat mitä hankimme Topille helpottamaan arkea ja hoitamista. Osa niistä on varmasti turhakkeita, mutta meillä kaikki ovat ajaneet asiansa loistavasti. Vielä en ole hankkinut esinettä, jota katuisin. Nämä eivät tule tarpeellisuus järjestyksessä, enkä ole varma muistinko kuvata kaikkia, mutta aloitan nyt esittelyn.

Kehto.  Tämä oli paikka, jossa Topi nukkui ensimmäiset kuukautensa. Sänky on Topin isän ajoilta ja vielä todella hyvässä kunnossa. Emme kuitenkaan keinuttaneet kehtoa ollenkaan, jottei Topi tottuisi nukahtamaan tiettyyn liikkeeseen. Toki pinnikseen olisi sitten saanut ne keinutassut, mutta ihan hyvin se nukahti sänkyynsä muutenkin. Muistan laittaneeni kehdon valmiiksi, kun aloitin äitiyslomani lokakuun alussa. Katselin sitä usein iltaisin ja kuvittelin peiton alle suloisen vauvan tuhisemaan.

Topin mummo eli mieheni äiti ompeli nuo verhot. Alkuun sanoin miehelleni, etten halua sänkyyn mitään ylimääräistä, mutta mieleni muuttui nopeasti nähtyäni ne. Verhot tekivät kehdosta kehdon. Katsokaa nyt miten suloinen näky!

Pinnasänky.  Jossakin vaiheessa oli aika luopua kehdosta. Topi heilui ja pyöriskeli unissaan todella paljon ja hakkasi itseään laitoihin. Kehto on nimittäin paaaljon kapeampi kuin pinnikset. Olin päättänyt jo raskausaikana, että tuleva pinnasänky saisi olla joko musta tai tummanruskea. Halusin myös sellaisen mallin, jossa pohjan korkeutta voi säädellä. Rakas mummini oli luvannut ostaa lapsenlapsenlapselleen sängyn ja haettiin se sitten eräällä mökkireissulla kotiin. Sänky ei tosiaankaan ole suoraan sisustuslehdestä, vaan sekavan näköinen; reunapehmusteet vinksottavat ja jalkapääty on täynnä leluja. Väitän silti, että se on mahdottoman mukava paikka nukkua!


Mobile. En ollut ehtinyt ajattelemaan mobilen ostoa tarkemmin, mutta sen olin päättänyt, etten halua mitään rumaa muovihökötystä. Äitini ehdotti, että ostaisi Topille joululahjaksi sitten kyseisen laitteen ja löysi täydellisen ja suloisen kappaleen! Topi kuuntelee tätä aina pari kierrosta iltaisin mennessään nukkumaan. Ihan ensimmäisinä viikkoina kirosin koko kapistuksen, koska se tuntui olevan aina tiellä. En silti luopuisi mobilesta mistään hinnasta.

Itkuhälytin. Tiesin, että itkuhälytintä tullaan tarvitsemaan ja mietinkin miten ikinä saisin rahaa sitä varten. En ollut tullut ajatelleeksi ristiäisiä. Eräs vieraista kysyikin, olisiko hälytin sopiva lahja. Loistava laite! Iltaisin Topi nukkuu yläkerrassa ja hälyttimestä kuulee pienimmätkin äänet ja niihin ehtii reagoimaan heti. Tämä helpottaa kummasti, koska poika ei ehdi edes heräämään ennenkun pullo on jo suussa.  Ulkona meillä ei nukuta, joten siihen käyttöön tätä ei tarvittu.
 

Hoitopöytä. Tämä on monen mielestä pakollinen ostos, joka jää aina käyttämättä. Omani sain ilmaiseksi, joten päätin ottaa sen vastaan. Meillä hoitopöytä olikin aktiivisessa käytössä. En halua edes ajatella kuinka monet pissat sohvassa olisi, jos olisin siinä vaihtanut. Lattialla vaipan vaihtaminen ei taas ole kovin ergonomista. Muutenkin oli helppoa, että hana on aivan vieressä. Sen lisäksi Topi viihtyi pienemmässä tilassa eli vessassa paremmin. Itkuisuus väheni huomattavasti, kun laskin pojan tasolle ja vietimmekin pitkiä pätkiä huoneessa. Pöytä käy myös hyvin vaippojen, pyyhkeiden ja rasvojen säilytyspaikkana. Se tosin näyttää vähän sotkuiselta tavarat hujan hajan, mutta enpä jaksa välittää!


Sitteri. Taas yksi asia, jota en ehtinyt edes ajattelemaan. Tuttuni tarjosi minulle omaansa ilmaiseksi ja otin sen kyselemättä vastaan. Tämä sitteri sijaitsee yläkerrassa ja Topi istuu siinä usein, kun laitan pyykkiä, koska en uskalla jättää poikaa yksin sängylle. Sitteri osoittautui myös todella hyödylliseksi, kun refluksi vaivasi pahimmillaan. Topi nukkui siinä joitakin öitä.


Keinuva ja tärisevä sitteri. Refluksivaivojen alkaessa päätin hankkia helpotukseksi kyseisen "keinun". Joku päivitteli, että miten voin maksaa 90 euroa käytetystä sitteristä, mutta jos huomioi alkuperäisen hinnan (219€), niin helposti! Tämä vekotin on ollut hintansa väärti. Topi tykkää usein keinua musiikin tahdissa ja katsella samalla televisiota. Myös maha toimii paremmin kiikkumisen jälkeen. Voihan tämä tietenkin jollekin olla turhake, mutta meidän tapauksessa niin hyödyllinen, että voisin maksaa tästä jopa sen täyden hinnan!


Puuhamatto. Meillä oli alkuun toisenlainen puuhamatto, jossa kaari kaatui koko ajan. Topi ei viihtynyt siinä ollenkaan. Rupesinkin netistä etsimään uutta mattoa ja törmäsin tähän ihanaan muumi-kuosiin. Toinen vaihto-ehto olisi ollut pingu-matto, mutta mieheni mielestä pingu on typerä otus. (:D) Kaikenlisäksi huuto.netissä oli muumi-teemainen myynnissä 55€. Topi on viettänyt aikaa muumien kimpussa ja viihtynyt hyvin. Nämäkin kaaret kaatuvat joskus sivulle, mutta niitä saa sentään taivutettua takaisin paikalleen. Olen ripustanut niihin ties mitä roikkumaan, joten sekin varmaan vaikuttaa tasapainoon.


Syöttötuoli. Maaaaailman kaunein istuin ruokailemiseen. Retro ja pöytään kiinnitettävä, mutta ilmainen! On ajanut hienosti asiansa näin ensi-istuimena. Olen toki hankkimassa ihan jalallisen mallinkin eli tämä on vain väli-aikainen ratkaisu.


Bumbo. Turhakkeiden huippu? Jakaa ainakin mielipiteitä todella rajusti. Meillä toimi hienosti, kun poika halusi päästä istumaan jo 4kk iässä. Bumbohan ei rasita selkää ja vauvan voi laittaa siihen jo aikaisemmin kuin kunnon syöttikseen. Topi viihtyi bumbossa paremmin ja söi ensimmäisiä soseitaan siinä. Uimahallissa tämä kuulemma on loistava apu pesutiloihin. Aion kokeilla, kun seuraavalla kerralla menemme. En tiedä olisinko tajunnut hankkia koko tuolia, koska en ollut siitä koskaan kuullut. Tuttu kuitenkin tarjosi tätä ja päätin ottaa sen mielenkiinnolla vastaan. Onneksi otin!


Matkarattaat. Meillä on kahdet erilaiset matkarattaat. Nalle Puh teemaiset maksoivat 30 euroa ja vihreät maksoivat 50 euroa. Vihreitä olemme jo käyttäneet paljon, koska niissä saa säädettyä selkänojaa. Hyviä puolia vihreissä: kääntyvät renkaat (saa myös lukittua paikoilleen), kuomu, alakori sekä helpot säätömahdollisuudet. Punaiset hankimme, koska muutamalla tutullani on niiiin pieni auto, että on ollut tuskaa änkeä yhdistelmiä niihin. Tosin ne tulevat käyttöön vasta parin kuukauden sisällä. Topi tuntuu viihtyvän paremmin rattaissa; ne eivät ole niin kuumat ja tärisevät ilmeisesti kivasti.


Turvaistuin. Hankittu käytettynä tutulta ja maksoimme siitä 100 euroa. Uutena se on maksanut lähemmäs 500€. Merkki on Britax ja istuinta voi pitää autossa kumminpäin vain. Istuimessa on kallistus toiminto sekä pienennys-osa, joten se käy jo vastasyntyneelle. Meillä ei ole autoa, joten kamalasti en jaksanut miettiä minkälaisen istuimen hankkisimme.

Yhdistelmät. Yksi ehdoton ei minulle vaunujen suhteen oli Emmaljungat. Ne ovat mielestäni kömpelöitä ja hankalia. Brion vaunut näyttivät kivoilta, mutta tuttu kertoi niiden kopan jäävän nopeasti pieneksi. Halusin hankkia vaunut käytettyinä, en todellakaan itse maksaisi tonnia vaunuista. Äitini työkaveri onneksi oli myymässä omiaan. Teutonia Prestige vm 2009. Uutena olivat likelle sitä tonnia, mutta minä maksoin niistä, turvakaukalosta sekä adapterista vain 220€. Olen ollut vaunuihin tyytyväinen. Kätevät ja joustavat ja tarpeeksi painavat lumihankeen.


Hoitolaukku. Hoitolaukkuna toimii tutulta ilmaiseksi saatu laukku. En ikinä maksaisi hoitolaukustakaan järjetöntä summaa. Tämä on toiminut hyvin ja mukaan mahtuu kaikki tarpeellinen.


Tuttipullojen steriloija. Hankin tämän aivan liian myöhään; Topin ollessa 6kk. Kyllästyin pullojen keittämiseen kattilassa enkä todellakaan jaksa joka päivä tiskata niitä. Tiskikonekin meillä pyörii vain muutaman kerran viikossa, joten aika pitkä aika odotella puhtaita pulloja. Nyt on helppoa kun huuhtelen tiski-aineella ja isken pullon laitteeseen --> puhdas pullo. Maksoin laitteesta 39 euroa postikuluineen eli puolet alkuperäisestä hinnasta. Tämänkin hankin käytettynä.

Vaipparoskis. Näin netissä ilmoituksen ilmaisesta vaipparoskiksesta. Halusin sen tietenkin heti. Tiedän, että vaipat kuluttavat luontoa todella paljon, mutta haluan edes pienen siivun säästää sitä. Monet laittavat vaipat pakastepusseihin, jottei kämpässä haisisi. Paljon ekologisempaa on ostaa vaipparoskis, joka ei päästä ollenkaan hajuja asuntoon. Parasta meidän roskiksessa on se, ettei sinne tarvitse laittaa pussikasetteja. Toimii tavallisen roskiksen tapaan peruspusseilla! 
Vauvanvaate lipasto. Vaatteille piti keksiä paikka. Tiesin, että tulisin hankkimaan monen monta kappaletta housuja, paitoja, yökkäreitä jne. Kaappitilaa ei koskaan ole tarpeeksi. Selasin Ikean sivustoa ja löysin sieltä nätin lipaston. Tuumasta toimeen. Hintaa tälle hankinnalle tuli 130 euroa.

Olen totaalinen lastenvaate-holisti. Voisin ostaa ja ostaa ja ostaa.. Jos ihmisiä kiinnostaa vauvanvaatteet ja Topin tyyli, niin voin ehkä tehdä postauksen, johon kuvaan tämän hetkiset vaatteet. Tosin se olisi valtava projekti!!

Refluksin takia on ollut hyödyllistä, että vaatekertoja on useampia. En jaksa ihan joka päivä olla pyykkaamassa, joten onneksi vaatteita on tarpeeksi. Joskus saa vaihtaa jopa 8 kertaa päivässä!Tässä nyt oli ainakin melkein kaikki isommat romppeet, mitä meiltä löytyy. Toki voisin aina tehdä oman postauksen Topin leluista, Topin vaatteista tai hoitotarvikkeista. Mutta kiinnostaako ketään?

Voi olla, että moni haukotteli jo tämän postauksen kohdalla. Jos teksti oli tylsää ja aihe aivan sieltä itsestään, jätä ihmeessä kommentti! Tiedän ainakin mistä kirjoittaa ja mistä ei.

Ps. Huusin juuri huuto.netistä Topille  kävelytuolin. Hintaa oli vain 30 euroa ja tuolissa on vaikka mitä härpäkkeitä. Katsoo tuleeko käyttöön vai ei! Hyppykiikku, jonka kuvaa en jaksa enää enää kaivaa kännykästä, on todella kiva juttu! Sen perusteella toivon pojan viihtyvän myös kävelytuolissa. Noh, jää nähtäväksi !8 kommenttia:

 1. Apua :D Mistä oot ostanu ton fleece nalle puh peiton? täällä samanlainen ja olis kiva löytää toinen jos menee hukkaan. Toi on ihan lemppari :D

  VastaaPoista
 2. Kävelytuoli on varmasti kätevä. Mä saan sellasen mun äidiltä kun mun nuorin sisko joutui sellasta käyttää aikoinaan ku oli vauva (14 vuotta sitten :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin mäki kelpuuttanu vanhemman, mutta kun en saanut mistään ja toi ei edes ollut kallis niin valitsin ton :)

   Poista
 3. meillä samanlainen vaipparoskis (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä kätevä ja helppo, mitä mieltä sä oot? :)

   Poista
 4. Meillä on se pingu-leikkimatto ja se on kyl ollu tosi kiva! :)) Mut arvaa vaan et haluaisinko nyt myös sen muumin ? Oon ihan muumifriikki, ja oonki ettiny jokaiselt kirpparilt aina sopivat muumivaatteet :D

  Mut kyl tuo pingu on ihan yhtä hyvä ja ajaa asiansa! Luka ei vaa enää oikee tykkää olla siinä ku oppinu ryömimää ni jää jumii. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se pingumatto on kans tosi hieno :)

   Mä nyt otin muumin, koska se löyty halvalla ;)

   Mä oon ottanu jo noi kaaret veks, koska ne on vaan tiellä.

   Poista

Kiitos, kun jätät kommentin!