torstai 2. toukokuuta 2013

Klara Vappen


Tämä on nyt virallinen ensimmäinen blogi-tekstini, jossa puhun itsestäni, pojastani ja meidän arjestamme. Aion edelleen kirjoittaa blogiin mielipiteitä asioista, yleismaallista höpinää sekä päivittää kuulumisiamme. Käytän instragamia kuvaamisen, joten liity sinne, jos haluat nähdä PALJON kuvia reaali-ajassa. Kaikilla ei ole Instragam-sovellusta, joten pyrin lisäämään samat kuvat myös Twitteriin. Facebookkiin kirjoitan pikakuulumisia sekä ilmoitan uusista teksteistä. Kuvia en sinne pahemmin näin alkuun lisäile, katsotaan sitä myöhemmin JOS lukijoita tulee lisää.

--- --- --- ---


Mun mielestä on ihanaa elää ensimmäisiä asioita. Oli ensimmäinen joulu, ensimmäinen saunareissu. Nyt on ensimmäinen kevät ja ihka ensimmäinen VAPPU. Niin ja siis Topille. Äiti toki elää onnessaan hetkessä mukana, ehkä jopa enemmän kuin lapsi itse ;)

Vappuun liittyi paljon kysymyksiä. Missä ollaan, mitä tehään? Onhan nyt kyseessä täysin erilainen tilanne, kuin viime vuonna tai sitä edellisenä. Nyt ei voikaan lähteä noin vain baariin rellestämään. Ollaanko siis kotona? Mitä me syödään? Ostetaanko me Topille vappupallo?

Mulla on "Ei ikinä -lista", jossa selkeästi on vappupallot kieltävä kohta. Vannoin miehelleni kautta kiven ja kannon, ettei meidän pojalle tule vappupalloa; eihän 6kk ikäinen voi ymmärtää sellaisen päälle mitenkään! Toisinpa kävi ja jouduin vetämään listastani TAAS yhden kohdan yli. Kävelimme nimittäin kauppa-ostoksilla Prismassa ja ohitimme käytävän, jossa oli varmaan satoja foliopalloja heilumassa. Topi käänsi katseensa palloihin ja jäi suu auki silmät pyöreenä tuijottamaan niitä. Jatkaessamme matkaa, pojan pää kääntyi niin pitkään kohti palloja kun oli vaan mahdollista. Silloin aloin miettimään, että mitäs jos kuitenkin.. Seuraavalla kauppareissulla sitten tarjosin palloja toisensa jälkeen Topille. Värikäs pupupallo sai aikaan riemunkiljahduksia ja päätin ostaa sen hurjaan hintaan (4,95) pienelle innokkaalle pojalle. Kotona leikkasin narun tosi lyhyeksi, jotta Topi yltäisi palloon. Ai sitä riemua, kun palloa sai hakata ja pallossa roikkuvaa painoa imeskellä. En siis menisi väittämään, että tämän ikäinen ei ymmärrä mitään palloista.

 

Vappu-aatto meni tavallisen arjen parissa Topin osalta. Illalla poika meni normaaliin aikaan nukkumaan kello 20.30 ja me miehen kanssa vietimme laatu-aikaa. Söimme patonkeja erilaisilla päällisillä ja dippasimme dippiin vaikka mitä. Herkuttelu jatkui aamulla vohvelien parissa. Siitä tulee äklöttävä olo, kun heti aamusta vetää napansa täyteen makeaa. Topi nukkui poikkeuksellisesti hyvän tovin päivä-unia, joten meidän suunniteltu reissu Kauppatorille venähti hieman myöhemmälle.
          


Kauppatorilla syöminen vain jatkui. Söimme puoliksi kalalautasen, pari uutuus jätskiä ja sen lisäksi uskalsimme kokeilla Suomeenkin rantautuneita Bubble Tea - juomia. Kalalautanen oli uskomaton maku-elämys; muikkuja, lohta, perunaa, kasviksia ja kastiketta. Ajattelin, että olisi kiva perinne käydä joka vappuna nauttimassa kyseinen annos torilla. Topikin varmasti kasvaessaan oppii ymmärtämään enemmän kivan päälle ja nauttii noista retkistä. Nyt teimme kuitenkin aika lyhyen reissun, kun poika on vähän huono viihtymään rattaissa pidemmän aikaa. Maistoin muuten jotakin uutuus pingviini jätskiä, joka oli aika kamalaa. Taisi olla kolaa ja trooppisia hedelmiä - hyi! Bubble Tea oli taas positiivinen yllätys. Kuvailisin sitä makeaksi pirtelöksi, jossa on pieniä hyytelöpalloja täynnä mehua. Kannattaa kokeilla! Torilta tarttui mukaan muutakin kuin mahantäytettä. Ostettiin Topille pirunsarvet ja tuulihyrrä, josta tuli uusi lempparilelu.Kotimatkalla Topi pääsi ensimmäistä kertaa syliin istumaan bussissa. Oli muuten ihmeellistä, kun maailma ikkunan takana liikkui ;) Poika on ollut tänään iloinen ja tyytyväinen. Meillä kaikilla on ollut todella mukava päivä! Laitan tähän loppuun järkkärillä otetut kuvat pötkössä.
--------------------------------------------"Ja nyt nukkumaan sieltä, äiti!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät kommentin!