keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ensimmäinen arkipäivitys


 Flunssa on vaan pahentunut, vaikka yleensä ei ole tapana sairastaa kamalasti.  Voimia vieläkin siis nolla. Haluan kuitenkin raapustaa tänne jotakin tästä päivästä ja teen sen jälleen kännykällä. Virheitä ei voi siis välttää. Kuvatkin joudun laittamaan tekstin loppuun rumasti pötköön.

--- ---- ----


Olemme olleet melkein koko päivän liikenteessä. Ensin matkustimme noin tunnin sairaalaan ihan perus käynnille ja "potilaan" roolissa toimin minä. Sain kuulla mukavia kuulumisia ja vietyä myös tiettyjä asioita askeleen eteenpäin. Paras uutinen oli, kun sain virallisen luvan raskautua uudelleen! Tässä tietenkin pitää huomioida se ongelma, että kiertoni on venynyt liikaa. Sain siis lähetteen verikokeisiin.

Ennen Topia kroppani toimi huonosti ja kuukautiseni olivat poissa noin vuoden verran. Vasta keltarauhas-hormoni hoidon jälkeen kuukautiseni palautuivat, mutta vain lyhyeksi aikaa; Topi sai alkunsa. Toivon tällä hetkellä todella paljon, ettei tarvitsisi jäädä odottelemaan kiertoni palautumista kauhean pitkäksi aikaa. Olisi hienoa, jos asialle heti kättelyssä tehtäisiin jotakin.

Topi oli koko lääkärireissun aivan unelma vauva. Sain paljon kehuja siitä kuinka kiltti lapseni on ja myös siitä, että olen pitänyt itseäni niin hyvässä kunnossa huolimatta pienestä vauvasta. Topi sai perus-kehut hiuksistaan. Monella ei olekaan noin paksua tukkaa näin pienenä!

Illalla meidän oli tarkoitus mennä tervehtimään mieheni mummoa, mutta tapaamiseen oli lääkärireissun jälkeen vielä useampi tunti. Kotiin en jaksanut lähteä,  joten hyppäsin bussiin ja lähdin mieheni työpaikalle.  Nostin Topin bussissa mukaani penkille, koska pojasta on tullut mahdoton maisemien ihailija. Kesken matkan pieni väsähti ja nukahti syliini. Omat silmäluomeni alkoivat myös putoilemaan ja näinpä siis nukahdin itsekin. Meni muuten tunnin matka ennätysvauhtia! Mietin kyllä jälkeenpäin mitä muut matkustajat ajattelivat, kun sekä äiti että poika olivat sammuneina penkillä...

Oli mukava nähdä työkavereita. Kaikki kehuivat sielläkin Topia ihanan kiltiksi ja sosiaaliseksi. Poika oli yhtä hymyä! Teimme ostokset miehen päästyä ja kiiruhdimme eteenpäin. Helsingistä lähti poikkeuksellisesti korkealattiallinen juna, joten rattaat piti nostaa kyytiin. Olen kuullut,  että nosto pitäisi aina tapahtua lapsen naama junaan päin ja näin teimme. Olisihan se ikävää, jos ote lipeäisi ja poika olisi turvallansa maassa. Nostamisessa kävi kuitenkin yksi pieni vahinko; pepsipullo luiskahti alakorista suoraan junan välistä raiteelle ja räjähti. Voin sanoa,  että otti päähän,  vaikka limuahan se vain on...

Olen aina ajatellut, että julkisilla liikkuvat ovat automaattisesti törppöjä eivätkä huomioi äitejä rattaiden kanssa. Olin väärässä. Itse olen saanut aina apua, kun olen pyytänyt ja minut on huomioitu väistämisen suhteen hyvin. Oma asenne ratkaisee paljon, eikä aina tarvitse olla se ylimielinen äiti, joka luulee olevansa etu-oikeutettu rattaidensa kanssa. Joillakin ei ole lapsia ja kaikki eivät välttämättä tajua kuinka hankala on liikkua vaunujen/rattaiden kanssa. Mutta se ei ole heidän vikansa ja mielestäni on väärin alkaa siitä julkisesti mollaamaan. Minä itse yritän aina tarjota apua muille äideille ja niin myös kultainen miehenikin!

Noh, julkisilla tuli matkustettua ees sun taas ja pakko hehkuttaa, että Topi ei kertaakaan menettänyt hermojaan! Tämä on tuulettamisen arvoinen asia, koska pitkään sain leikkiä bussissa sirkuspelleä, jotta kaveri viihtyisi. Tietenkin se on helpottanut, kun joskus matkustetaan siellä "aikuisten" paikalla.

Tänään oli tajuttoman kuuma päivä! Puin Topille päälle ohuen tuulitakin, tumput ja pipon. Jalassa oli puolipotkarit,  farkut ja tossut. Tämäkin oli liikaa. Ulkona pärjäsi kepeästi ilman hanskoja sekä takkia. Julkisissa otin jopa pipon pois, kun poika hikosi ja hikosi. On todella vaikeaa pukea pientä lasta ulos, vieläpä esikoista.  Ehkä tähän vielä oppii.. ja kohtahan poika osaa jo puhua ja kertoa onko hyvä olla vai ei.

Puhumisesta tulikin mieleeni, että pikkukaveri oppi tänään "puhumaan" pötköön.  Ääntely ei ole enää outoa mörinää, vaan poika liikuttelee suutaan ja huuliaan muodostaakseen erilaisia  äänteitä. Uusin villitys on sanoa (ei päristellä) "vruummmm vruuumm" aina liikkuvia autoja katsellessa. Meidän hauva on muuten "hhhrraaauuva". Tuo sana on ainut, jota ollaan opetettu ja  näköjään on oppi mennyt perille, vaikka sana ei tulekaan vielä täydellisenä ulos suusta. Sen lisäksi osataan sanoa vielä "eieieieiieiii", kun suuttuminen on lähellä.  Hurjasti on poika kehittynyt!

Tässä jutussa oli oikeasti punainen lanka,  mutta hukkasin sen jossakin vaiheessa.  Ei auta, huonompiakin tekstejä saa joskus kirjoittaa, eikö?

Kunhan tästä paranen; teen Topille oman välilehden,  josta voi seurata pojan mittoja ja kehittymistä kuukausittain.  Sen lisäksi teen oman välilehden Topin tyylille. Haluan muistuttaa kaikkia, että jokaisen muotimaku on erilainen eikä oma näkemykseni upeista vaatteista ehkä kohtaa kanssasi.  Joten ei kannata pettyä, jos näin käy..

Yritän syynätä virheet vielä pois. Voin kyllä sanoa, että todella rasittava tämä toimivuus kännykällä. Ei pelitä kirjoittaessa eikä lukiessa. Sivu pomppii miten sattuu eikä kyse ole kännykän laadusta. Blogger voisi tehdä asialle jotakin...

Loppuun kolme kuvaa kännykästäni. Ensimmäisessä tämän päivän vaatetus, toisessa bussimatkustaja hienon valo afronsa kanssa ja kolmannessa minä oudon näköisenä!

 

 


Ps. Luin tekstin läpi ja palkitsen itseni vuoden tökeröimmän tekstin kirjoittajana. Töks, töks, töks... Toivotaan, että tämä kamala aivojumi johtuu ärsyttävästä flunssasta sekä hankalasta kännykällä kirjoittamisesta. Pps. Hups! En ollut ladannut Bloggerin sovelluksen uusinta päivitystä. Kyllä nyt toimii!

16 kommenttia:

 1. Onko vähän noloa? Käyn lukemassa yhtä blogia päivittäin ja tänään siellä oli teksti että joku matkii kirjottajan tekstejä. Kylhän sä täällä aika samoista asioista pulputat! Loppux ideat kesken? Nolo!

  VastaaPoista
 2. Mitähän ihmettä selität? En kovin montaa blogia ole ehtinyt lukea omani aloituksen jälkeen. Muutamaa ystäväni ylläpitämää sekä "MUTSIS ON" blogia. Enkä ole näissä nähnyt mitään samantapaista kuin omassani.

  Voin sanoa, että kirjoitan aivan omasta päästäni enkä etsi internetin miljoonasta blogista ideoita. Ihan varmana jossain saattaa olla blogi, jossa on käsitelty samaa aihetta, mitä itse käsittelen. Mutta en voi valvoa muiden blogeja, ettei vain olisi vahingossakaan mitään samantapaista.

  Taidat olla kyseisen blogin kirjoittaja? Miksi tulet sanomaan asiasi nimettömänä etkä samantien paljasta mistä blogista on kyse?

  VastaaPoista
 3. No ohan se vähän outoo, että yhtäkkii sä puhut jostai asioist mistä on toisessa blogissa just puhuttu. Esim toi bussis istuminen ja kuuma päivä juttu ja sit viel jossai tuol kauempana siin blogis oli kans puhuttu junista ihmisistä.. jote ihan selkeesti eka kyttäät ja sitte viet ideat > nolooooooo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas..

   Ensimmäisenä kuumana päivänä varmasti moni puhuu siitä blogissaan ja äidit jauhavat vaatetuksesta. Ainakin eilen oli jokainen vauvapalsta täynnä "mitä puet näillä säillä" - kysymyksiä.

   Tekstini ja päiväni käsittelivät kokonaisuudessaan julkisilla liikkumista, niin siksi puhuin niistä. Meillä on pitkään jo istuttu bussissa sylissä ja muistaakseni olen siitä aikaisemmassa tekstissä maininnut tai sitten kirjoittanut facebookissa? En voi kuollaksenikaan tietää, että joku muukin olisi puhunut samasta aiheesta.

   Ja ihmisistä junissa kirjoitin, koska muistan aikanaan erään ihmisen avautuneen facebookissa kuinka paskoja kaikki ovat julkisessa liikenteessä etenkin junissa. Hän avautui kirjaimellisesti törkeästi ja yleisti kaikki huonoiksi ja typeriksi. Olin odottanut tämän takia kauhulla junalla matkustamista, mutta olen saanut todeta, että oma käyttäytyminen ja olemus ratkaisee paljon! Metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan!

   Edelleen! On vähän hölmöä tulla syyttelemään, kun en todellakaan tiedä mistä on kyse tai kenen blogista. Vai onko tämä vain provo?

   Poista
  2. Tos ku vähän puolustin sua et ehket oo kysees niii se blogin pitäjä poisti kommenttit.. taitaa olla aika vainoharhanen ämmä kysees ja en tiijä mikä sil on sua vastaa ku tollee lähtee levittelee juorui ja viel sun blogiiski

   Poista
  3. Laitatko mulle linkin blogiin? En hyväksy kommenttia(ettei näy julkisena), mutta näen sitten sitä kautta kuka on kyseessä!

   Poista
 4. anonyymille pusuja, nolompi on huudella noinki tökeröä tekstiä anonyymin suojista :) t.Dina

  VastaaPoista
 5. Helou! liityin lukijaksi =) tule kurkkaamaan meille tutipuu2012.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Kiva! :) Vierailen blogissasi kunhan pääsen kotiin! :)

  VastaaPoista
 7. Ainii ja poista toi robottitoiinta, se ärsyttää ihmisiä :D bloggeri->asetukset->kommentit->sanavahvistus:päällä->pois

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kiitos vinkistä. En tiennyt, että se oli päällä..

   Poista
 8. Eipä mittään :)

  VastaaPoista
 9. XDDDD hahaahahha! Hu hu, ei voi muuta sanoa ;D

  VastaaPoista
 10. Siis aivan järkyttävää, jos useammalla äidillä on ollut eilen kuuma päivä, ja bussilla ovat kulkeneet :o
  Omg. Mahdotonta. Jäätävää plagiointia kertakaikkiaan :D

  Mekin muuten hikoiltiin eilen, mietittiin mitä vauvalle päälle (vaikka on jo kolmas lapsi, silti kesäkelit tuli taas ihan yllättäen) ja mentiin bussilla :)

  Lapsiperheiden arki tuppaa olemaan usein aika samankaltaista. Kuka matkii ja ketä?

  VastaaPoista
 11. Anteeksi, mutta poistin muutaman liian syyttävän kommentin. Kuitenkaan ei voi olla ikinä varma kuka anonyymin takana on, joten oletetaan sen sitten kanssa olevan anonyymi. Ja vaikka en pitäisi jostakin toiminnasta ihan kenen vaan henkilön kohdalla ihan missä asiassa vaan, en halua sitä ruotia mun blogissa liian syyttävästi.

  Anonyymia voitte päivitellä niin paljon kun haluatte, kerran on kommenttinsa laittanut! Mutta pidetään tosiaan anonyymi anonyymina :))

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!