torstai 13. kesäkuuta 2013

Väsymyspäivän jaarittelut


HAUKOTUS. Viime yönä korjasin rytmiä jo vähän ja nyt pää on sekaisin siitä. On kyllä sellainen olo, että voisin painua suoraan pehkuihin.

Olen koko illan koonnut Ikean huonekaluja ja tehnyt liha/kasvis soseita Topille. Pöperöiden teosta päivittelinkin jo aiemmin blogini Facebook-sivulle. (Saa tykätä!)


Näiden projektien jälkeen pakkasin ainakin 10000000 vauvanvaatetta minigrip-pusseihin, jotta saan ne vietyä postiin huomenna. Myyn niitä siis Facebookissa ja kauppa on käynyt kyllä hyvin. Sieltä saa samalla ostettua kätevästi seuraavan koon käytettyjä (joskus uusiakin) vaatteita. Lemppari kirpparit netissä:


Vaatteiden myyminen tarkoittaa kasvamista ja kasvaminen taas tarvetta isommille vaatteille. Suurimman osan edellisistä pienen koon vaatteista saimme tutulta, jolla on kylläkin tyttö. Isommat koot ovatkin sitten jo pinkkiä ja keltaista yms, joten niillä emme tee mitään. "Täytyy" siis ostaa itse!

Pinnailen Pinterestiin (Saa seurata!) MOST WANTED vaatteita ja kansioon pääsee tästä. Tiedätkö mikä Pinterest on ja miten se toimii? Tässä esimerkkejä vaatteista, jotka haluaisin ostaa:

Väsynyttä päivää piristi vesisade ja ukkonen. Ukkospilvet ovat niin ihanan synkkiä ja jännittäviä! Taivas oli aivan mahtavan näköinen! Ukkostiko teillä?


Sade viilensi aikalailla ilmaa ja pitkästä aikaa piti laittaa vähän enemmän päälle. Topi ei ollut kovin tyytyväinen tästä asiasta, kun on tottunut jo t-paitaan ja shortseihin. 


Kyseinen kuva on muuten lisätty ihan reaali-ajassa Instagramiin. Ihana sovellus, jota olen muutamaan otteeseen jo mainostanut! (Saa seurata!) Suosittelen liittymään! Tässä muutamia otoksia sieltä:
Nyt olisi muutama lasku maksettavana vielä. Tylsää katsoa, kuinka tilin saldo laskee yhdellä napin painalluksella! Kyllähän sitä rahaa ihan hyvin on, mutta ei kuitenkaan ihan niin paljoa kuin ennen. Tänään pohdiskelin urakalla mitä teen syksyllä ja tein sitten päätöksenkin.

S palaa töihin juhannuksen jälkeen keskiviikkona ja ehtii olla siellä kuukauden kunnes jää isäkuukaudelle. Tämä ajoittuu aikavälille 1.8.-11.9. ja tällöin olen itsekin ihan virallisesti lomalla. Lomapäiviä on kertynyt tänä vuonna 24 päivää ja viime vuoden lomista on vielä kaksi päivää käyttämättä. Kesälomasta seuraa se ihana asia; lomarahat <3 Loman jälkeen joudun palaamaan noin viikoksi töihin, koska S on kotosalla. 

Mitäs sitten sen jälkeen? Kodinhoidontuki on lisineen Espoossa melkein 700 euroa ja tähän päälle Kela maksaisi noin 200 euroa asumistukea. Houkuttelevaa! Taidan silti haluta vähän enemmän käyttörahaa ja palata osittain töihin. Kurkin Kelan laskureista, että jos teen töitä noin 700 euron edestä kuukaudessa saan kodinhoidontukea silti sen 600 euroa. Asumistukea en saisi, mutta tällä tavoin rahaa jäisi silti enemmän käteen.

Toteutus on aika helppo, koska työpaikkahan on jo olemassa ja iltavuorot mahdollisia. Ajattelin yrittää sopia työnantajan kanssa kaksi iltavuoroa viikossa. S on töissä samassa paikassa (ei - meillä ei ollut työpaikkaromanssi!), joten otan Topin yksinkertaisesti töihin mukaan ja jätän isälleen, joka lähtee sitten pojan kanssa kotiin. Yksinkertaista, simppeliä ja more money! Mitäs suunnitelmia muilla on?

Tarkoitus oli kirjoittaa LYHYT teksti, mutta jäin taas jaarittelemaan. Kipinkapin nukkumaan, jotta unirytmi parantuu. Pitkään valvoessa inhoan eniten maailmassa sitä, kun päivä alkaa kirkastumaan ikkunan takana etkä ole ehtinyt vielä sänkyyn. Vielä näyttää pimeältä.. ÖITÄ!


Kuinkas siinä sitten kävikään... (lisätty klo 03.45)


7 kommenttia:

 1. Ei meillä ukkostanut vaikkei tuon kuvan ottopaikalta ole kuin n. 5km kävelymatka meille. Vettä kyllä satoi pitkin päivää vuorotellen auringonpaisteen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Aika paljon saisit tukia, mä saan tosta puolet nyt ku jäin hoitovapaalle.. :O mut onneks me pärjätään :) oon mäki miettiny et koittais päästä johonki tekee muutaman vuoron viikossa, mut nääh, musta on niin kiva olla ton pikku-ukkelin kanssa kotona <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se nyt kivaa oo silleen töihin mennä, mutta onpahan sit rahaa ostaa vauvanvaatteita xD

   Poista
 3. Joo mulla on kanssa suunnitelmissa palata vuoden vaihteen töihin koska tosiaan se oppisopimus on kesken. Lomaa saisin pitää vielä ens heinäkuuhun mutta ei kyllä talous kestä olla pois töistä niin pitkään ja mies kun on yrittäjä niin ei saada mitään tukia. Tulee tekemään taloudellisesti tiukkaa tuo syksy jo.

  VastaaPoista
 4. Ei ole täällä ukkostanut, mutta on ollut kylmää ja sateista jo useamman päivän :/ Ja vaikka aikaisemmin olen sanonut olevani kotona kunnes poika on kaksi vuotias, enää ei pää kestä olla kotona. Siis, tuntuu kuin sitä jotenkin eristyisi muista ihmisistä vaikka tapaan tuttuja ja tuntemattomia päivittäin..
  Eilen vein pojan päivähoitopaikkahakemuksen, sormet ristissä, että pääsis samaan siskonsa kanssa. Ja vielä enemmän sormet pystytssä, että saisin työpaikan jota olen hakenut :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!