keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tervetuloa syksy - ja talvi!


Noh ei ehkä ihan vielä, mutta vaatteiden hankinnan suhteen aihe on ajankohtainen!

Olen jo aikaisemmin kirjoitellut siitä minkälaisia asuja meillä on hankittuna ulkoiluun syksylle sekä talveksi. Hankin vaatteita varmuuden vuoksi eri kokoisina, koska en voinut tietää Topin mittoja kovin paljoa aikaisemmin ja halusin säästää rahaa ostamalla vaatteet aleista. Nyt on kokeiltu mitkä on sopivia ja mitkä joutaa myyntiin. Saanko esitellä meidän kokoonpanon!

Kurahaalarin löysin tuurilla viime talven aleista kympillä ja tykästyin kuosiin. Sadehaalarin ja hatun lisäksi löytyy samaa teemaa olevat sadehanskat ja kumisaappaat.
80cm Kurahaalari sisäfleecellä Jonathan ja kurahattu Reima

Vk-puku oli hankalampi löytää ja tuntui, ettei mikään kaupassa innosta. (Tästä kirjoitin postauksenkin: Ostoksia, hiustenleikkuuta ja videoita.) Kun bongasin kyseisen haalarin eräältä rekiltä, tiesin sen olevan juuri oikea meille. En halua pukea Topia perus poikaväreihin, kirkkaisiin tai vauvakuviollisiin pukuihin tänä syksynä. Nyt silmää miellytti yksinkertainen, tyylikäs ja neutraali haalari. Kokoa oli hankala valita, koska Reiman haalareissa on aika lyhyet jalat ja TOSI pitkät hihat. 74cm oli jaloista liian pieni ja 80cm hihat roikkuvat pitkällä. Toivottavasti ne saa käärittyä jotenkin..

 Reiman VK-haalari 80cm

En ajatellut aluksi ollenkaan, että syksyllä vietämme varmaan jo paljon aikaa hiekkalaatikolla. Haalari sotkeentuu ja sitä joutuu ehkä kuivattamaan. Haluanko laittaa hiekkaista haalaria päälle, kun mennään kylään tai poika istuu rattaissa? En. Shoppailemassakin voi olla hankala riisua haalaria, jos tulee yhtäkkiä kuuma. Päätin, että kyllä se takkikin on hankittava. Miksei sitten pelkkä takki? Itse en tykkää hiekkalaatikko leikeistä takilla ja housuilla, koska sitten sitä hiekkaa on JOKA paikka täynnä. Takin valinta itsessään oli helppo, päätimme ottaa samaa kuosisen kuin haalari, kokokin oli tiedossa jo valmiiksi. Tämän tyylisen asun kanssa on helppo yhdistää erilaisia asusteita eikä tarvitse miettiä pahemmin pipojen sävyjä!

Reima VK-takki 80cm

Reima pitää vettä, joten sillä voi istua märälläkin kelillä maassa, jos kurahaalari on pesussa. Reima pitää myös tuulta, jos viima on kova. Itse en missään nimessä ikinä hankkisi kurahousuja, koska mielestäni ne ovat kamalat, hankalat ja epäkäytännölliset. Meidän juttu on kura- tai vedenkestävä haalari. Reima on luokiteltu yhdeksi parhaimmista merkeistä tällä hetkellä - se jää nähtäväksi syksyllä.




Halusin ostaa myös toppahaalarit etukäteen, koska alessa ne tekevät niin paljon pienemmän loven lompakkoon! Pohdin pitkään monen vaihtoehdon välillä. KappAhl KAX-sarjan haalari houkutteli kaupan rekillä, mutta en tiennyt onko tuntemattomampi merkki niin laadukas. Sain kuitenkin paljon hyvää palautetta kyseisestä haalarista; vedenpitävä, mukava, lämmin ja kestävä. Ulkonäöllisesti aivan supersuloinen malli! Monet haalarit ovat päällä epämääräisiä pussukoita, mutta KAX-haalari on kivasti muotoiltu ja täynnä yksityiskohtia. Materiaali tuntuu hyvältä ja puku vaikuttaa laadukkaammalta kuin jopa Reima. Puvussa ei ole kuvioita ja se on yksivärinen. Mälsää? Ei oikeastaan, koska tykkään todella paljon haalarin sinisen sävystä, joka tulee näyttämään hangen keskellä niiiin kivalta! Tähänkin pukuun on helppo yhdistellä asusteita.

KappAhl  Toppahaalari 86cm

Toinenkin haalari täytyi hankkia, koska alkutalvella Topi tarvitsee ehdottomasti pienemmän koon haalarin. Katselin kivoja kuoseja ja harmitti, että suurinosa haalareista oli joko perus sinisiä tai sitten tummia värejä. Kaipasin jotakin tyylikästä ja mukavan värikästä hangen keskelle. En kuitenkaan edelleenkään voi sietää selkeitä vauvavärejä, lapsekkaita teemoja ja väreissäkin menee kirkkausrajansa. Alkutalven haalari saisi olla 80cm, joka olisi vielä reilua kokoa. Reima tekee isohkoja vaatteita, joten selasin kyseisen merkin kuoseja läpi. Molempia talvihaalareita en ajatellut ostaa uutena, joten lisävaatimuksena oli käytetty ja alhainen hinta. Eräs haalari oli sitten mieleen; hieman väriä, ei liian outoja kuvioita ja samalla kuitenkin tumman tyylikäs. PAKKO SAADA! Facebookin ryhmien kautta bongasin sitten uudenveroisen Reiman haalarin koossa 80cm hienolla kuosilla!

Reiman Toppahaalari 80cm 


Tykkään näistä jokaisesta todella paljon ja olen toistaiseksi tyytyväinen valintoihini. Katsotaan mitä käy sitten, kun pääsevät tosikäyttöön!

Nyt on ehkä ajankohtaisempi aika kysyä; Mitä VK-asuja tai haalareita te olette hankkineet lapsellenne?


PS. Talvella on muuten sama juttu.. taidan tarvita kyläily/shoppailu takin myös pakkasille. Laitankin teille pienen haasteen pystyyn! Jos joku löytää sellaisen talvitakin Topille, joka miellyttää silmääni, lähetän hänelle jonkin kivan pienen yllätyksen! Laittakaa ehdotuksia tulemaan kommenttikenttään sähköpostiosoitteen kera! :) Jos blogia on lukenut ahkerasti, pitäisi ihmisillä olla jo jonkinlainen käsitys meidän tyylistä!

PPS. Joku varmaan muistaa blogissani olleen arvonnan? Arvonta suoritettiin ja arpaonni suosi silloin henkilöä, joka ei halunnut nimeään julkisesti esille. Ajattelin vain sanoa, että ei - en unohtanut arpoa palkintoa! Palkinto on löytänyt uuden omistajan!



34 kommenttia:

  1. Toi kapphallin haalari oli ihana!!! Samoin eka kuvan sadeasu!! Ihan meiän tyyliset. Meillä syksyks on sininen muumi takkihousupuku. Välikausihaalari ja toppahaalari on hankittava. Reimat on kivoja mut viel tässä vaihees ei oo varaa maksaa niin paljoo ku haalari kestää yhen talven. Reimaillaan sit ku tää ankara kasvu pysähtyy :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ihan HYPERSUPER ihana :D

      Mä ostan Reimat alesta niin tulee halvaks :P

      Poista
  2. Saanko kysyä kuin pitkä teidän poika on? :) Mä oon tässä pähkäilly että ostaako talveksi 80cm vai 86cm toppahaalari :) Leevihän on saman ikäinen kuin teidän pieni mies.

    VastaaPoista
  3. Meillä ois kans hankintalistalla toppapuku ja välikausihaalari..! Ainakin ollaan ajoissa liikkeellä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa toki olla ajoissa ;)

      Ootko yhtään miettinyt mimmosia hankit?

      Poista
  4. Mä just ostin popin kirpparilta toppatakin ja housut. Ihana punainen takki ja mustat toppikset. Enää puuttuu sinne väliin joko villa tai fleecepuku. :) vk haalri meillä on jo :)

    VastaaPoista
  5. välikausivaattet pienemmällä on reilassa. Pitää asusteita ja ne ensiaskel kengät varmaan ostaa :)

    Po.pin talvivaatteita oottelen, kun haluun sieltä talveks pojille haalarit, vaikka maksaakin maltaita :D

    VastaaPoista
  6. Mulla pitäs vissiin tutkia isoveljen varastoja ja kattoa, tartteeko hommata jotaki syksyks/talveks.. Tai no kengät tarttee sitte ko alkaa kävellä, mutta ne vasta tosiaan sitten.. Uskon, että vk-haalarit meilä on (keväällä ostettu, taitaa mennä vielä) ja toppahaalarin huusi huutonetistä, Reimatecin edward siili toppapuku, harmaa-puna-valkonen, päävärinä harmaa, postikulujen kanssa 18€, uskon että mennee kuiten alkutalven, jospa koko talven..

    Minua miellyttää tuo KAX-haalari, joskin punaisena, mutta yritän löytää käytettynä ulkovaatteetki niin pitkäle ko mahollista :) (varmaan sitä löytyski..?)

    VastaaPoista
  7. http://www.huuto.net/kohteet/sininen-polarn-o-pyret-pop-toppatakki-80-cm-ei-hv/270491424

    http://www.huuto.net/kohteet/minu-a-ture-toppatakki-80-cm/275102111

    http://www.huuto.net/kohteet/reimatec-86cm-toppatakki/274669774

    http://www.huuto.net/kohteet/polarn-o-pyret-pop-toppatakki-86-cm/274919910

    tälläsiä bongailin vastikään huuto.netistä :) eipä tähä helteesee vielä uutena varmaan saa ;)

    VastaaPoista
  8. Millaset kengät muuten meinasit Topille syksyks hankkia? Mulla on Remun välikausihaalari Lillille mut kenkiä arvon vielä.

    VastaaPoista
  9. mie ostin kirpparilta 4 eurolla Ninnalla 74cm Lassietecin vkpuvun jossa on kurakangasta alaosa :) okei eihän se kovin kaunis ole mut ajaa varmaan asiansa kotipihalla, tosin Ninna jo sen sotki maaliin (maalattiin arkkua pihalla ja sit kun maalaus oli valmis mentiin koko porukka repimään teippejä irti ja Ninna sitte möyri maassa ja oli menny maalia maahan joka ei sit ollu kuivunu -.-) joten ostin fbkirppikseltä toisen samankokoisen Lassien mut ilman kuraalaosaa, se on siistimpi joten sillä voi sitten mennä ihan ihmisten ilmoillekki :D toppapuku puuttuu vielä, täytyy alkaa katteleen ja ettimään kirpuilta käytettyä..

    VastaaPoista
  10. Mä täällä kans kuumeisesti pohdin haalaria reimalta enkä kans osaa päättää minkä kokoisen ottaisin. Koska pelkää että käy kans just noin että hihat on aivan liian pitkät ja lahkeet sopivat tai hihat sopivat ja lahkeet lyhyet. Vai ottaisinko erikseen takin ja housut. Ai niin näyttääkö vain kuvassa siltä että 80 cm takin hihat ei oo yhtä pitkät kun 80 cm haalarin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä päädyin nyt sitten reimatec haalariin kokoa 80 ja ostin siihen vielä kaveriksi villahaalarin jonka saa neppareilla kiinni siihen vk-pukuun. Ajattelin josko menisi pidempää kun ilmat kylmenee;)Ostin jo maaliskuussa alesta Nikolle talvihaalarin ticketin baby baggien kokoa 80 ja voi jestas miten se näyttää valtavalta. Niko on siis suht saman ikäinen ja kokoinen kun Topi. Saa nähdä joudunko myymään sen, en kyllä millään tahtois on se vaan niin ihana. Nikolla kans usein ollut jumpsuiteissa ja haalareissa just silleen et lahkeet on sopivat ja hihat pitkät :) Joten saas nyt nähdä... Näin esikoisen äitinä kun sitä ei voi kuin arvailla mikä on paraspuku ja minkäkokoinen toimivin.

      Poista
    2. Esikoisen äitinä on hankalaa tosiaan miettiä..

      Toivottavasti puku sopis Nikolle eikä tartteis myydä :)

      Poista
  11. Mitä vaatteita on tulossa myyntiin?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin niin? :) Topin?

      Myyn juuri parhaillaan pois 74cm pois ja 80cm bodyt.

      Sen lisäksi pari nalle ja pörröhaalaria koossa 74cm, 68cm Lassien vkpuku ja nallehaalari, 80cm lassien toppahaalari.

      Vastasinkohan oikeeseen kysymykseen :D

      Poista
  12. Pakko kysyä, mut tuo Reiman vk-haalarihan ei oo tec? Eli on vaan vettähylkivä. Ja niin, kurahousut on kamalia, silti minun mielestäni kolmen lapsen kanssa pirun käteviä. Saa pois jos lähetään kylään suoraan pihalta, eikä rattaat tai auto ole ihan kurassa. :) Ei se lapsen ulkonäkö siellä hiekkalaatikolla niin paina. Ja ps. Pop on ihan paras ulkovaatteissa! meillä on jokainen saanut reiman ja t2h haalarit rikki, pop kestää kunnon kulutusta!:)
    Hyvää loppukesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siinä ainakin lapussa maininnat vettähylkivä, tuulenpitävä ja hengittävä :)

      Pop on harkinnassahienostelu takiksi, mutta haalareista en pidä.

      Enkä kurahousuista.. siksi on haalari :)

      Poista
    2. Jep, vettähylkivä, tec taas olisi vedenpitävä:)

      Meillä on kans kurahaalari nyt,niitä on hienojakin.

      Pop on hyvin yksinkertainen, ei kaunein, siksi onkin meillä pihahaalarina, kaupoille on omat tamineet.:)

      Poista
    3. Kivoja haalareita! Meillä hankittuna racoonin vk-haalari val.pun, pilkullisena hiippahupulla, ticket outdoorin punainen Marimekko unikko-tyylinen toppahaalari ja racoonin val.pun. sydäntoppahaalari hiippahupulla :) tyttö nyt 8kk ja 72 cm pitkä ja vk-haalari kokoa 74, joten saa nähdä joutuuko hommaa toisen isompaa kokoa :/ ticketin toppia 80cm ja racoonin toppia 86cm joten niiden pitäisi ainakin melkein koko talvi :D Tuo teidän harmaa haalari mun suosikki. Ootko tutustunut racoonin, ticket outdoorin ja Lego wearin haalareihin? Niillä kivoja malleja pojille. Esim ticketin tähtikuosiset ja racoonin tähtikuosiset ja legowearin turkoosit ja llimenvihreät haalarit ovat upeita pojille! Itseäni himottaisi vielä hamstrata tuo legowearin pinkki toppis! :D

      Poista
    4. Meilläkin on kurahaalari, kuten noissa kuvissa näkyy ja hieno on. Kura HOUSUISTA en tykkää :D

      Ja siis en viitsi maksaa vettäpitävästä vksta paljoa, koska meillä on tuo kurahaalari :)

      Poista
    5. Nyt tuli toiselta anonyymilta niin paljon eri merkkejä että pitää googletella :D

      Poista
  13. Vielä unohtui "mainostaa" sellaist merkkiä kuin hust & claire. Niillä myös makeita toppahaalareita ;)

    VastaaPoista
  14. Racoon on hyvä vkssa!
    Talvellä ei ole meillä kestänyt. Legolla on kivoja kuoseja!
    Hups! En huomannut tuota kurahaalaria jotenkaan, no yhtä kaikki, noi haalarit on tosiaan kivoja, isommille niitä ei kyllä tahdo olla, joten meillä on racoonin kurahaalari pienimmälle, isommalle housut:)

    VastaaPoista
  15. Mä jäin miettimään et millä tutkimuksella/kokemuksella reima on paras?? Hämmentävää kun itse/kaikki tutut kokee sen hinta-laatu suhteen huonoimmaksi...
    Toki jokaisella on joku oma suosikki mistä hyvät kokemukset, esimerkkinä monet suosii tickettiä, meillä se ei kestä eikä istu.

    Eikä tosiaan kannata laittaa poikaa märkään tai edes kostealle maalle istuskelemaan, kuten postauksessa meinottelit, kun puku ei ole reimaTEC

    Liputan KappAhlin haalarin puolesta, ne on todella hyviä (ainakin minun kokemuksella)

    VastaaPoista
  16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!