lauantai 2. marraskuuta 2013

Mietinnässä Topin huone!



Kamala ongelma olevinaan. En osaa päättää mitä tekisin Topin huoneen kanssa. Nyt alkaisi pikkuhiljaa nimittäin olemaan rahaa ja syytä muuttaa tuo "varasto" paikaksi, jossa poika viihtyy. Toinen alakerran makkareista on vaan tosi pieni ja jotenkin ärsyttävä. Lapsen huoneeseen täytyy kuitenkin mahtua vaikka mitä!

Ajattelin, että raaskisinko luopua sitten meidän makkarista? Me ei kuitenkaan koskaan siellä pahemmin aikaa vietetä, ainoastaan nukutaan! Jos vaihdamme huoneita, niin käytännössä aikuisten makkarista löytyisi jatkossa vain sänky ja yöpöytä. Kuulostaa ankealta, mutta tarvitaanko me nukkumiseen sen enempää tilaa?

Tähän mennessä tuo meidän makuuhuone on ollut ainut, joka on sisustukseltaan valmis. Tein joskus kesällä postauksen meidän kämpän alakerrasta ja huone näyttää edelleen suurinpiirtein samalta.







Topin huone on tosiaan toiminut epämääräisenä varastona, vaikka järjestys onkin muuttunut vähäsen kesästä. Laitan kuvan silloisesta huoneesta. Anteeksi laiskuuteni, etten jaksa nyt alkaa ottamaan uutta kuvaa.



Koko alakerran hahmottamiseen tein teille helpotukseksi "hienon" pohjapiirroksen paintilla. Suhteet on mitä sattuu ja koko piirros on vähän hätäisesti väsätty, mutta antaa mielestäni oikean suunnan kuitenkin.




Piirtelin myös "paperille" luonnoksia siitä, miten haluaisin huoneet sisustaa. Meidän makuuhuone näyttää aina vain ankeammalta, kun suunnitelmaa katsoo. Pystyisitkö itse nukkumaan noin pienessä huoneessa, jossa ei olisi muuta kuin se sänky ja pöytä sekä pari lamppua?




Topin huoneesta nimittäin tulisi aivan MAHTAVA, jos saisin sisustaa tuon isomman huoneen pojulle! Piirtelin myös tämän suunnitelman ylös, mutta voi olla vaikea hahmottaa mitä tarkalleen haen. Yrittäkää silti jotakin edes käsittää tuosta ja auttaa tätä mammaa päätöksenteossa!


Mattonurkkauksen idea ensinnäkin on aika kiva! Nuo hyllyt sen vierellä ovat Ikean Expeditejä ja niiden tarkoitus on tehdä pieni suojaisa "kehys" nurkkaukselle. Maton ajattelin myös ostaa Ikeasta! Nurkkaukseen voisi hankkia mukavuutta tuomaan erilaisia tyynyjä ja sijoittaa esimerkiksi sen keinu"hepan" sinne myös.

Meiltä löytyy jo kaksi ruskeaa hyllykköä ja niihin mustat laatikot.

Vihreä voisi olla kivan pirteä väri tai sitten otan vain perus mustan?

Tämä sopisi sitten vihreään teemaan.

Esimerkiksi tällaisia tyynyjä?



Keskelle huonetta voisin ostaa JÄLLEEN Ikeasta ihanan lapsellisen maton. Kovasti pähkäilen teenkö huoneesta aikuismaisen ja hillityn vai värikkään ja lapsekkaan. Lapsekas houkuttaa, koska Topi on vielä pieni ja saa sitten ainakin syyn joskus sisustaa uudelleen! Huonekalut saisivat olla joko mustia tai tummanruskeita eli maton päälle olisi kiva löytää jostain pieni tummapuinen PYÖREÄ pöytä ja pari tuolia.

Tämä matto on AIVAN IHANA!

Pöytä/tuoli -setti saisi olla joku tällainen, mutta tosiaan tummaa puuta!

Toisaaltaan, jos haluaa huoneesta oikeasti värikkään niin pöytä ja tuolit voisivat olla siniset. Eikö homma toimisi ihan hyvin, jos keskimatto olisi tuo sininen/vihreä/ruskea, huonekalut ruskeita, sivumatto vihreä, teltta sininen ja pöydät myös siniset? Mutta olisiko pinnissuoja ja verhot sitten vihreät vai siniset? Apua... värien miettiminen on hankalaa! Jos joku on taitavampi niitä miettimään niin avatkoon suunsa nyt!

Näitä mietiskelin.



Sänkyä en ole vielä miettinyt ja alkuun huoneeseen menisikin vain pinnasänky. Jos teemme muutoksen huomenna niin Topi saa kertaheitolla totutella siihen, että nukkuu omassa huoneessaan yksin. Joitakin kivoja vaihtoehtoja kuitenkin googlettelin ja laitan pari kuvaa tähän alle.

Laatikot sängyssä olisi kyllä iso juttu, mutta laita täytyy ehdottomasti myös olla!

Tässä olisi laita ja laatikot, mutta tämä on ehkä vähän "tylsä" kuitenkin.

Tavallaan joku oikeasti kunnon teemasänky olisi aivan ihana!

Jatkettava olisi myös tietenkin aika hyödyllinen.


Muita yksityiskohtia huoneessa olisikin sitten vaatelipasto, joka meillä sattuu kyllä olemaan jo mustana. Sillä siis mennään, koska en jaksa alkaa ostamaan uutta vain värin takia! Verhoista en tiedä yhtään, että minkälaiset ostettaisiin ja päiväpeitonkin väri riippuu siitä, että pidetäänkö perusvärinä tuo vihreä. Pinnikseen voisi hankkia uuden reunuksen ja mielessä onkin yksi ihanuus! Sängyn viereen ajattelin laittaa rumasti Topin uima-altaan ja hankkia sinne joululahjaksi palloja. Kyllähän jokaisella pienellä pojalla oma pallomeri pitää olla! ;) Sängyn päätyyn voisi vielä ostaa teltan ja sen sisälle sitten laittaisin tyynyjä, huopia ja Topin pehmoja.

Taisin rakastua tähän ja tilata sen samantien!

Ihan hauska tämäkin!

Leikkimielinen, mutta ehkä tylsä väri kuitenkin.

Tätä pehmustetta himoitsen!

Tämä meiltä jo löytyykin.


Toinen ongelma tässä jutussa on se, että kaappitila ei riitä meille pienemmässä huoneessa. Jouduttaisiin varmaan silti pitämään omat vaatteemme Topin huoneessa. Tosin rekkitila saadaan kyllä jaettua ihan hyvin ja tällöin Topin jumppiskokoelma saisi kaksi kaappia itselleen! Onko silti hölmöä, että meidän vaatteet olisivat lastenhuoneessa? Meidän huoneen kaappiin laittaisin petivaatteet sekä pyyhkeet ja Topin vaatteet taas menisivät mustaan lipastoon.


Paljon on huonoja puolia, mutta kuitenkin tosi kivanoloinen suunnitelma tuo lastenhuone! Pitäisikö tehdä uhraus? 

Auttakaa äitiä hädässä ja jakakaa mielipiteenne!!

44 kommenttia:

  1. Mä ainakin mielummin ottaisin itelle ton pienemmän huoneen, koska tosiaan aikuisten makkarissa ei juuri muuta tehdä ku nukuta! :) Topin huoneen suunnitelmat kuulostaa TOSI hyviltä! :) Ja toi matto, voi apua miten ihana!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ainiiii, ja piti vielä tosta vaate järjestelystä sanoa, niii ei mun mielestä oo paha jos teijän vaatteet oiski siel Topin huoneessa, koska eihän se lapsi tajua/välitä siitä, että äitin ja iskän vaatteet on lapsen huoneessa! :)

      Poista
    2. Joo no mä päätin kans tehä sit varmaan näin. Ikea kutsuu huomenna :D

      Ei meillä taida ollakaan muuta vaihtoehtoa kun se, että meidän vaaatteet on siellä Topin huoneessa :)

      Poista
    3. Hyvä päätös ;) Kivaa ikea reissua :)

      Poista
  2. Samaa mieltä edellisen kanssa! :) Ja ehdotus Topin huoneeseen pöydäksi Ikean Lack-apupöytä (mustanruskeena esim) ja kaveriksi väriä tuomaan vihreät Ikean myöskin Mammut jakkarat! Ainankin edullinen ;)
    Ps. Sait juuri uudenlukijan! :)
    Pps. Pakko kysyä, mistä bongasit ton IHANAN "keinuhepan" ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kiitos TOSI paljon ideasta :) Aion hankkia ton lack pöydän! Mutta otan ehkä siniset tuolit...

      Ja tervetuloa mukaan! Uudet lukijat kelpaa aina :)

      Ja hobby hall, siellä oli nallekin :)

      Poista
    2. Ähh..miksi en löydä mistään tuota keinudinoa. :D Voisitko linkittää sen tähän kun en näköjään osaa enää käyttää koko nettiä! :D
      Niin ja tosiaan, tuolien värihän voi olla mikä vain oman mielen mukaan, kaikki sopii pöydän kanssa.. kiva kun pidit ideastani! :)

      Poista
    3. Noku mäkään en enää löydä sitä linkkiä... pitää yrittää kysyä siltä joka sen bongas :D

      Poista
  3. Ite ottaisin pienemmän huoneen omaksi makuhuoneeksi, koska tosiaan siellä huoneessa ei ko nukuta ja lapsi kuitenki tarvii leikki tilaa. :P ja tuohan on aivan ihana Tuo ruskea sänky missä vetolaatikko alla. Tykästyin <3 teema sängystä taas sen verta että se ei mee varmaan niinnkauaa niinkö esim jiku ihan normi jatkettava sänky senki takia että lapsi alkaa sitä pitään lapsellisena ja sit häätys taas vaihtaa sänky vaikka onhan ne kivan näköset :) tykkään sinun sisustus tyylistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teemasänky on juur siitä syystä huono, joten varmaan ostan jonkun aika tavallisen.

      Ja kiva, että joku tykkää mun sisustustyylistä ;)

      Poista
  4. Paljon sit kuvia Ikeareissusta! :) Mistä noi pöllöverhot on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Niin täytynee napsia!

      Mun äiti teki noi verhot!

      Poista
    2. Sun äiti on varmaan tehny jyskin verhot..

      Poista
    3. No ei se kangasta ole itse tehnyt, mutta ompeli verhoiksi kankaasta. En tiedä mistä kangas ostettu :)

      Poista
  5. minä kans ottaisin pienemmän huoneen! pikkuselle tilaa :-)

    VastaaPoista
  6. Pitäisin itselläni isomman makkarin. Jos huone on alakerrassa niin poika ei varmasti hetkeen siellä yksinään leiki (olen ymmärtänyt että keittiö, olkkari ovat yläkerrassa). Meillä hyvin harvoin 3 ja 4 vanhat pojat leikkivät omassa huoneessaan vaan lelut raahataan olkkariin, missä leikitään. Ja varmasti saisi pienempäänkin huoneeseen hienon sisustuksen :) Ja jos miettii että kakkonen saattaa ilmoittaa tulostaan missä välissä vaan niin sitten tarvisi huoneet vaihtaa taas että pinnasänky mahtuisi teidän kanssanne samaan huoneeseen. Tämä vain minun mielipide, tuo Topin huonesuunnitelma kyllä näyttää hienolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan kuitenkin vaihtaa, kun en aina myöskään jaksa olla yläkerrassa :D Pitää pyykkiä laittaa jne ja nyt Topi wi yhtään viihdy huoneessaan.... kyllä se pinnasänky tonne huoneeseen mahtuu väliaikaisesti, mutta ei ole kovin sisustuksellinen vaan :)

      Poista
  7. Meillä on tosiaan sellainen järjestely, että poikien huone on paljon isompi kuin meidän makuuhuone. Meidän makuuhuoneesta löytyy sängyn lisäksi yöpöytä, mun meikkipöytä ja pari vaatekaappia, mutta muuta sinne ei kyllä mahtuisikaan. Musta on kuitenkin kiva, että lastenhuoneessa on paljon tilaa leikkejä ja lelujen säilytystä varten, joten oon ollut todella tyytyväinen tähän ratkaisuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on vaan parempi, että lapsella/illa on tilaa leikkiä!! :)

      Poista
  8. Meilläkin on pikkumakkari, mihin ei mahdu muutakun sänky.. ei oo haitannut yhtään, kun tosiaan me vaan nukutaan siellä tai katsotaan telkkua :) "miesten" vaatteet on pojan huoneessa ja minun vaatteet aikuisten makkarissa + petivaatteet, ei sekään ole ollut mikään ongelma. Kiva suunnitelma, uhraa vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uhrasin jo :D Ja tein postauksenkin! Ja tuntuu toimivan jo nyt tämä ratkaisu :D

      Poista
  9. Minäkin ottaisin kyllä pienemmän huoneen, jotta pojalla olisi paremmin tilaa leikkiä (lue: enemmän tilaa levittää leluja).
    Mutta liinavaatteet laittaisin pojan huoneen kaappiin, koska niitä ei tarvita joka päivä. Ja oman makkarin kaappiin sitten niin paljon vaatteita, kuin mahtuu. :) Kaappiin Elfa-korijärjestelmää maksimoimaan tilankäytön! :)
    Mä en laittais lapsen sänkyä ikkunan alle, mieluummin toiselle seinustalle. Kivampi kesäaikaankin pitää ikkunaa raollaan, kun ei ole lapsi heti ikkunan vieressä. :)

    Pallomeri ja teltta on kyllä ihan huippujuttuja! =D
    Värityksestä vielä sen verran, että mun mielestä pienen lapsen huoneessa ei tarvita ihan mielettömästi värejä tai levottomia kuvioita (seinissä, matoissa, verhoissa tai päiväpeitteessä). Siellä on kuitenkin paljon leluja, yleensä pitkin lattioita, että ne tuovat huoneeseen tarvittavan värin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä siirsin nyt sen sängyn toiselle seinustalle. Toimi muutenkin paremmin :)

      Siirsin myös ne liinavaatteet Topin huoneeseen :D Ahkeraa.

      Ja huoneesta tuli aika värikäs, koska meillä lelut on paikoillaan. Topi opetetaan siivoamaan vanhat lelut aina ennen uusien levittämistä :)

      Poista
  10. mistä tuo turkoosi teltta on? minäkin pähkäilen pojan huoneen sisustusta.. sinne tosin pitäisi mahtua vuodesohva ja telkkarikin, joten ne teettää ongelmia.. onko tuo matto ikeasta? aika kiva sekin.. minä haluaisin jotkut ihanat verhot, mutta mistään ei löydy.. onko vinkkejä? löysin muuten blogisi ihan vasta, tykkään paljon ja sait uuden vakkarilukijan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistähän sen bongasin? Kannattaa googlettaa :) En tilannut vielä sitä itse niin joudun goolettamaan myös :D

      Matto on Ikeasta kyllä. Ihana!

      Ja verhoista en osaa sanoa, koska itse pähkäilen saman ongelman kanssa :O Mullekin saa vinkata, jos löytyy kivat.

      Kiva, että liityit seuraajaksi! :)

      Poista
  11. Ihania suunnitelmia sinulla Topin huoneeseen, itse tekisin lastenhuoneen tuohon pienempään huoneeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin, joku ajattelee näinki päin :D

      En vaan saanut sitä mitenkään toteutettua pienempään niin vaihdoin nyt paikkoja!

      Poista
  12. Tosi kivat suunnitelmat tuonne lastenhuoneeseen, lähtisin ehdottomasti sitä toteuttamaan :) Itsekin haaveilen isommasta asunnosta, jonne saisimme pojalle oman huoneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toteutin :)

      Toivottavasti saat haaveesi joskus täyteen! :)

      Poista
  13. Meillä on myös aika samankokoiset huoneet kun teillä, pienempi huone ehkä jopa pienempi. Tytöllä on tällä hetkellä pienempi huone mutta kunhan himpun kasvaa niin vaihdetaan huoneet toisinpäin. Eli mä sanoisin että Topille isompi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tein :)

      Ja suosittelen samaa teillekin! Ainakin meillä tuntuu olevan parempi ratkasu!

      Poista
  14. Mäki ottaisin mielummin itselleni pienemmän makkarin ja lapselle isomman :) Ihania ideoita sulla! Rakastuin ite tohon tähti telttaan :) Missä niitä myydään? Voisinpa itsekki hommata sellasen pojan huoneeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo varma mikä se sivu oli, missä telttoja oli... Voin yrittää googlettaa kun en tilannut sitä vielä :)

      Ja kiitos kommentista!

      Poista
  15. Voi voi, sisustusasioita pähkäillään täälläkin! Mulal on oikeastaan vierashuonetta lukuunottamatta kaikki onnellisesti kesken, ja tulee olemaan hyvän aikaa budjettisyistä. Meille tarvittais ehdottomasti lisää säilytysratkaisuja, vanhat epäkäytännölliset kirjahyllyt saisi vaihtaa lipastoihin ja muihin säilytyskokonaisuuksiin. Samoin sohva pitäisi ehdottomasti saada vaihdettua.. Oman päänvaivansa tuo Maxin ja Emmin tilanne, he kun asuvat samassa huoneessa mutta alkavat jo pikkuhiljaa kaivata omaa tilaa... tarvitsisin siis yhden ylimääräisen huoneen! :D

    Mäki laittaisin ehkä makuuhuoneen pienempään huoneeseen, ja Topille sitten isompi huone jotta on tilaa.. vuosien varrella lapsen huone tulee yllättävän täyteen. Ja lapsekas sisustus ehdottomasti, Topi on vielä niin pitkään kuitenkin leikki-ikäinen lapsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin tuntuu olevan kaikki kesken :O Raha kun ei kasva puussa :(

      Mutta ei mulla sisustukseen sitä silmääkään ole, joten :D

      Ai teille pitäs huone taikoa? Eikö ole edes vierashuonetta, josta luopua?

      Käy kurkkimassa muuten huoneiden toteutus ;)

      Poista
  16. Mun mielestä, jos on vaihtoehtoja, niin lapselle aina isoin huone ja aikuset kun tosiaan vaan nukkuu ja ehkä ´´nukkuu`` silä huoneessa niin tarviiko sinne muuta mahtuu, kun sänky, ehkä yöpöytä/pöydät :)
    Meidänkin makkari on ihan super pieni eikä sielä tosiaan olekaan kun sänky, yöpöydät ja seinällä hylly, jonka päällä on tv, niin ei sekään vie tilaa lattialta :)

    Ja lapsen huoneesta ehdottomasti mahdollisimman lapsekan/värikäs! Ne kasvaa kuitenkin loppupeleissä niin nopee pikkuaikusiksi, niin antaa nauttia kaikesta siitä lapsekkaasta, vielä kun on sen aika :)

    Ja ei ole yhtään höhlää jos haette omia vaatteita lapsen huoneesta! Meilläkin oli edellisessä asunnossa Kevinin huoneessa vaatehuone, jossa oli kaikki medän vaatteet. Ei se pieni siitä osaa vielä välittää, ehkä sitten, kun on teini-iässä niin passaa miettiä uudelleen, mutta siihin on vielä aikaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä nyt ihmettelen, että miksi alunalkaenkaan ollaan otettu tuo iso huone meille :D Mahdutaan NIIIN hyvin pienempäänkiN!

      Ja värikäs on omaankin mieleen, joten toteutin sen nyt niin :)

      Jätin omat vaatteet nyt Topin huoneeseen ja ne saa olla siellä toistaiseksi!

      Poista
  17. Mä ottaisin myös pienemmän huoneen, koska en kuitenkaan oleskele samalla tavalla makkarissa kuin mitä lapsi lelujensa kanssa touhuilee...

    Mun mielestä suunnitelmat vaikuttaa hyvältä ja kivoja värejä oot löytänyt. Mun mielestä mieluiten just jotain värikästä, myöhemmin ehtii sitten sisustaa neutraalimmin ja hillitymmin kun ikää tulee lisää... :) Myöskään tuo vaatejärjestely ei vaikuta yhtään huonolta. Jos teistä itsestä tuntuu, että järjestely on toimiva, niin sehän on pääasia :) Mulle tuo tuskin tuottaisi ongelmia, lapsikaan ei ainakaan vielä purnaisi vastaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu toimivalta jopa vielä, kun muutos tehty :) Värit on kivoja, järjestys sopiva ja mikään ei tunnu tökkivän. OLEN iloinen, että tehtiin tää :)

      Poista
  18. Ottaisin itelleni myös pienen huoneen =) Hyvältä vaikuttaa ja näyttää noi sun sisustussuunnitelmat! Voi ku itelläkin olis kolmio, niin onniki sais oman huoneen :/ Niin ja toi ikean "karvamatto" ei ole hyvä lapsien/eläimien kanssa. Mulla on noita kolme olkkarissa (porukoilla on niitä kanssa ja siellä on 2 koiraa ja 2 kissaa), eikä roskat/karvat lähde kunnolla imuroimalla :/ Imuroinnin jälkeen ku ne nostaa ylös ja ravistaa, niin sieltä tippuu kasa roskia lattialle. Ne ei myöskään pysy paikoillaan kunnolla ilman semmosta liukuestettä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tiedän, ettei karvamatoista lähe karva niin helposti... mutta pakko kestää! Tifa onneks irrottaa karvaa minimaalisesti.

      Liukueste piti myös hommata alle, mutta unohdin sen kokonaan siinä hötäkässä....

      Poista
  19. Mistä tuo tähtiteltta on?

    VastaaPoista
  20. Minuakin kiinnostaa tuo turkoosi teltta? Voitko laittaa linkin. Yritin etsiä mutta en löytänyt. :(

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!