tiistai 10. syyskuuta 2013

Sekameteli-postausKohta on paluu takaisin Topi-maailmaan <3 Eli siis huomenna vika virallinen työpäivä. Kyllähän niitä iltavuoroja tulee tehtyä, mutta pääosin olen rakkaan poikani kanssa taas kotona.

Taloudellisesti teki tiukkaa, että mies oli kotona ja minä töissä. Jäätiin tappiolle joku 700 euroa.. Puuh! Ei tulisi ikinä toimimaan meillä tuo uusi laki, että mies on kotihoidosta puolet kotona ja äiti puolet. Suoraan sanoen ihan syvältä koko juttu! Ei koske ehkä meitä nyt, mutta jos toinen tulee niin sitten koskee..


Päätettiin kaverin kanssa laittaa kirppapöytä pystyyn Espoon Nellaan ja Nuttuun. Oli pakko saada vähän ylimääräistä rahaa, että pystyi vaihtamaan Topin kesävaatteet talvivaatteisiin. Kesäkamineet tosin menee kaappiin odottamaan ensi kesää, eihän kukaan niitä nyt talven alla osta.

On vaikeaa miettiä minkälaisia vaatteita kannattaa vauvalle talvella pukea. Ainakin bodyt ovat varmasti paitoja parempia. Kesällä ei tehty bodeilla mitään ja olin myynyt kaikki pienet jo pois. Nyt siis piti hankkia ainakin niitä. Sukkahousuja, paksuja housuja, isompia sukkia.. Sen lisäksi olen päättänyt hamstrata jumppereita, koska ne ovat OIKEASTI lämpimiä asuja.

Joku edelleen ihmettelee, että miksi Topilla on paljon vaatteita. Voin vastata tähän lyhyesti. Ensinnäkin pieni lapsi sotkee paljon tai hikoilee unissaan ja päivässä menee muutama vaatekerta. Sen lisäksi pesen pyykkiä kerran viikossa, joten vaatteet loppuisivat muuten kesken. Yksinkertaista.

Säästän Topin vanhoja vaatteita noin äippälaatikollisen verran ja kaikki loput roudasin kirpparille. Loppusaldo oli noin 440 euroa, jes! Pöytävuokraan meni 27€ eli todella hyvin jäin voitolle. Alkuun en halunnut luopua pienistä vaatteista, mutta eipähän tässä tunnu sitä tärppiä kuuluvan niin myyn kaikki vauvakamat pois lojumasta.

Lupasin kuvapostauksen facebookissa, mutta rupesinkin höpöttämään. Kovin montaa kuvaa ei ole, koska töiden ohella ei vain tule oltua niin paljoa Topin kanssa, että kuvaamalla kuvaisi. Kamerasta löytyy vain päällisin puolin otoksia vaatesovituksista. Otan melkein aina kuvan, kun kokeillaan uusia ostoksia päälle.

Moni on muuten miettinyt myös miksi meillä on niin monta haalaria talveksi. Aikanaan kuulin, että kaksi per kausi on hyvä hankkia ja olen samaa mieltä. Jos tulee puklat tai vastaavaa haalarille, niin on onneksi varalla toinenkin sitten. Topilla on nyt neljä haalaria. Kaksi alkutalveen koossa 80cm ja kaksi lopputalveen koossa 86cm. Tai no OLI, kunnes Topi sai lahjaksi yhden lisää ihan yllätyksenä. Rahaa haalareihin on mennyt vähän; KappAhlin sininen ja Ticketin on ostettu uutena, mutta ale hintaan, Freedogin maksoi pari kymppiä ja Racoonin vaihdoin vaatteisiin käytännössä.

Uusi, Saatu

KappAhl


RacoonMuista haalareista onkin otettu jo kuvia ja postattu aiemmin! 

Postissa saapui KAUAN metsästetty vk-takki, joka on merkiltään myös Racoon.

Uudenveroinen, 30€ 

Racoon VK

Tuli pitkän pohdinnan jälkeen myös ostettua talvitakki. Pitkään pähkäilin ostavani jonkin kalliin ja ylihienon, mutta toisaaltaan kauppatakiksi meille kelpaa myös KappAhlin SUPER suloinen tavallinen musta toppis.

Uusi, ~18€ (ale)
Kirppareita on tullut kierreltyä hyvin vähän. Nella ja Nuttu on koluttu läpi melkein joka päivä samalla, kun olen omaa pöytää käynyt siivoamassa. Mukaan on tarttunut kivoja löytöjä, joista yksi on aika suloinen. Kaveri tosin oli sitä mieltä, että kamalin hankinta ikinä. Mutta ei sitä aina tarvitse pukeutua tyylikkäästi, kyllähän lapsetkin leikkipukuja tarvitsee! Eikö? :D

Ihan oikeasti muuta kerrottavaa ei ole. Jotenkin kurjaa, että ehdin olemaan Topin kanssa niin vähän, etten tiedä oikeastaan mitään mitä pojasta kertoa. Sen verran olen huomannut, että seisominen on pop ja laskeutuminen sujuu nykyään paremmin. Enää ei rysäytetä pepulleen maahan, vaan laskeudutaan polvilleen ja siitä sitten kontilleen. Tänään Topi yritti myös seisoa ilman tukea ja irrotti otettaan hetkittäin. Arvatkaa monta kertaa kaaduttiin?Siinä teille suurennos; HAMPAAT.
Hetken ilman tukea.Pää jo pursuaa ideoita, joista kirjoittaa. Vihdoin pääsen purkamaan niitä sitten teille! En malta odottaa!

Loppuun kirpparilöytöjä eli tylsiä vaatekuvia:

Pientä haituvaa, 5€

Hyvä kunto, 5€

Pientä haituvaa, 0,50€

Uudenveroinen, 4€

Uudet, 14,95€

Uudenveroinen, 18,50€

Uudenveroiset, 23,50€

Hyvä kunto, 1€

Paksut terättömät sukkahousut, hyvä kunto, 1€

Pientä haituvaa, 8€

Uusi, Saatu

Käytön jälkeä, 2€

Uudenveroinen, 2,50€

Semmonen aivoton postaus - taas. Nyt vois taas laitella niitä toivepostauksia, voin lisätä sitten listan jatkoksi. Mistä haluaisit siis, että kirjoitan?

32 kommenttia:

 1. meillä on ollut pojille aina talveksi yksi haalari ja lisäksi toppatakki ja housut. parina viime talvena on ollut myös yksi "varahaalari", mitä ei ole kertaakaan tarvinnut käyttää. tänä talvena en siis sellaista aio hankkia. en myöskään ymmärrä käsitettä "kauppatakki", mutta kukin tallaa tyylillään :)

  ihania muuten noi racoonin ulkovaatteet, ovatkohan miten kestäviä? pitääkin tutustua niihin paremmin.
  ja selvästi me&i-kärpänen on purrut myös sinuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä satavarmana toi puklupetteri tarvitsee kaikkia haalareita ;)

   Ja Racoon on aika suosittu ja laadukas merkki, saa nähdä sitten talven jälkeen mitä tykkään. Mä ymmärrän kauppatakin. Liikutaan paljon kirppareilla ja ostoskeskuksissa ja paikasta a paikkaan b tyylillä. En tosiaankaan jaksa alkaa väleissä aina riisumaan koko haalaria. Takin helppous ;)

   Ja joo Me&I alko innostaa, kun on varaa ostaa. Ja Kappahlin ja Lindexin mallistot oli aika pettymys.

   Poista
 2. Olis kiva jos joku kuukausi laskisit kaikki kulut yhteen mitä Topin vaatteisiin kuluu! Muutama eurokin kun päivittäin kuluu niin se nousee kuukaudi tasolla aika suuriinkin summiin. Oisko mahdoton idea?
  -Jonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No apua :D Voin mä yrittää. Laskenko sit myös ne vanhat mitkä myyn? Koska yleensä ostan sillä rahalla mitä myyn ja noin 100-200e päälle.

   Poista
 3. Ihana tuo moniväripuku. <3 Racoonin vk ja toppis o mun silmään tosi tyttömäisiä. En pukis pojalle kumpaakaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä mä olen sun blogiasi silloin tällöin kurkkinut. Niin kateellisen puheilta kuulostaa kun jatkuvasti olet mäkättämässä näistä Topin Racoonin vaatteista. Sulle ei yhden postauksen mukaan kelvannut edes käytetty Racoonin talvihaalari tytöllesi, niin pukisitko sitten vaaleansinisen?!

   Poista
  2. Keskity vaan omiin vaatteisiis sielllä. Poikien noi on todelllakin.

   Poista
 4. Hei, tässä olisi idea: Mitä jos pitäisit blogikirppiksen? Myisit täällä pieneksi menneitä tavaroita, esim. omalla välilehdellä? ;)

  VastaaPoista
 5. Kyl se valitettavasti koskisi jo poitsun aikaista kotihoitoa, jos haluat kolmevuotiaaksi hoitaa, homma lähtee pyörimään ensi vuoden alusta, jos menee läpi. Kurjaa. Hienoja vaatteita on Topilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bongasin eräältä keskustelupalstalta kommentin, jossa kerrottiin Kataisen arvioineen, että muutos tulee voimaan vuonna 2015, mikäli menee läpi.

   Poista
  2. Niin ja eikös se lähde pyörimään sitten vain niille, jotka syntyy päätöksen alkamisen jälkeen? Tai siis ei sitä ennen syntyneitä koske?

   Poista
  3. Munkin mielestä se päätös vaikuttaa vain niihin uusiin kotihoidontuen hakijoihin, jotka hakevat päätöksen syntymisen jälkeen. Ei niitä, joille päätös on tehty jo?

   Poista
 6. Eikös se mennyt jo läpi? Ja alkaa tammikuusta 2014 syntyville. Eikä koske sitä ennen syntyneitä?

  VastaaPoista
 7. Ei mennyt. On vasta hallituksen esitys, jonka eduskunnan tulee hyväksyä/hylätä. Sitten pitää tehdä lakimuutos ja siihen menee aikaa.

  VastaaPoista
 8. Hei voiskohan joku selventää tyhmää!
  Oon ihan pihalla tuosta kotihoidontuen muutoksesta? Mistähän tässä on kyse ? :Dd
  En oo näköjään taaskaan perillä mistään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli siis nyt ollaan ajamassa semmosta päätöstä, että äiti ei saa olla kotona siihen, että lapsi täyttää 3 vuotta. Isän täytyy olla puolet.

   Poista
  2. Isä saisi olla kotona lapsen kanssa puolet kotihoidontuki-ajasta, eli eiko se tarkoita hoitovapaa-ajasta. Ei koko kolmesta vuodesta. Äiti siis toki saa olla äitiysloman ja vanhempainvapaan (105+158 päivää) ja lopusta ajasta isä siis saisi olla puolet. Korjatkaa, jos olen väärässä.

   Poista
 9. Upee toi värikäs haalari!! Olisin halunnu samanlaisen takin pikkumiehelle mut en löytäny kokoja :'( kävin netin ja 2 lähintä lindexiä läpi. Ja däääään ku ei sun postaukset päivity mun bliggeriin.

  Hienosti topi seisoo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :( Etkö ees nettikirppareilta? Se on muuten KappAhlin, että ehkä sen takia? :D

   Niin seisoo jo <3

   Poista
 10. Ihana toi värikäs haalari! Jee löysit vihdoin sen metsästämäsi Racoonin takin ;)

  Mä haluun kans tassupyllyt!! Mut niist pyydetään sikahintoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pyydetään... Onneks noi oli halvat!!

   Ja värikäs on kyl just kiva!

   Poista
 11. Ihania teidän talvi vaatteet! Ja nuo kaikki muutkin löydöt mitä oot löytänyt. :)

  VastaaPoista
 12. Tää nyt ei liity tähän postaukseen yhtään mutta millasella kameralla kuvailet? :)

  VastaaPoista
 13. Ihania noi Racoonin ulkovaatteet :) Ite en vaan ehkä raaskis ostaa noin vaaleita, mutta katsoo nyt mihin päädyn kun pähkäilen niiin monen merkin välillä :D Kiire tulee!

  Ja on kyllä hyviä löytöjä! Harmi kun täällä pikkukylässä ei oo kuin pari kirppistä ja nekin tosi surkeita :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nyt en kato onko vaalee vai tumma, käyttöön se tulee ja ulkonäkö on plussaa päälle.

   Jos menee pilalle niin voivoi, lahjottaa sitten vaikka jollekin jolla on suuri tarve eikä pieni tummentuma haittaa :)

   Poista
 14. Mun mielestä on kurjaa, kun joutuu selitellä joillekin miksi ostaa lapselleen niin paljon vaatteita. Eikö se ole jokaisen oma asia? Toiset ei osta ja toiset ostaa toistenkin edestä. Miksi se häiritsee joitakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa mäkin joskus mietin..


   Noh eipä se haittaa, toisille elämä vaan tuntuu olevan niin hankalaa, että pienestäki pitää rutista. Mä pyrin olemaan silti kohteliaa ja vastaan kaikkiin kysymyksiin ja ihmettelyihin.

   Poista

Kiitos, kun jätät kommentin!