keskiviikko 20. marraskuuta 2013

The Reseptipostaus!



Lupasin teille jo viikonlopuksi laittaa kolme herkullista suolaista reseptiä, mutta sitten iski laiskuus liian tekemisen vuoksi. Kaikenlisäksi puuttui kuvat yhdestä reseptistä. Nyt on kuitenkin kokattu ja kuvattu tänään, joten voin vihdoin jakaa tämän ohjeen teille! Yritän kirjoittaa selkeästi.

Reseptit on napattu matkan varrelta enkä tosiaankaan tiedä niiden alkuperää. Omasta päästäni ne eivät kuitenkaan ole!




Napostelu:     Kinkku-aurajuusto suupalat



Palvikinkkupala
1 prk ananasmurskaa
Aurajuustoa (ei murua..)
1 prk Creme Bonjour Valkosipuli-tuorejuustoa


Lehtitaikinalevyjä TAI
Ruisnappeja





Paloittele kinkku astiaan. Sekoita joukkoon ananasmurska mehuineen sekä valkosipuli-tuorejuusto. Sekoita esimerkiksi sauvasekoittimella murskaksi ja lisää lopussa Aurajuustoa oman maun mukaan. (Itse laitan noin 80% mötikästä..) Sekoita kunnolla ja laita mössö jääkaappiin.

Lehtitaikinasta voit mini-piparkakkumuoteilla leikata suupalan kokoisia kuvioita, jotka sitten paistat paketin ohjeen mukaan uunissa. Tarkkaile silti koko ajan, etteivät ne pääse palamaan. Aikaa maalaisjärjen mukaan tulee vähentää, koska paistettavat ovat niin pieniä! Hieman jäähdyttyä revi/leikkaa palat poikittain kahtia ja lisää väliin täytettä. Laita valmiit herkut jääkaappiin, maistuu paremmalta kylmänä!

Ruisnapit ovat helpompia, koska niihin vain annostelet täytteen päälle. Näitä kannattaa kuitenkin säilyttää jääkaapissa pidempään, jotta nappi ehtii hieman pehmentyä. Mukavampi syödä!







Iltakevennys:   Helpot tonnikalapasteijat


Torttutaikinalevyjä
1 prk tonnikalaa öljyssä
1 prk Creme Bonjour Ruohosipuli-tuorejuustoa
Mausteita oman maun mukaan



Leikkaa sulaneet taikinalevyt ensin kahtia neliöiksi ja sitten kolmioiksi. Voitele ja paista ohjeen mukaan.

Sekoita tonnikalan sekaan tuorejuusto ja mausteet. 

Revi kolmiot kahtia ja täytä tahnalla. Nauti heti tai jääkaappikylmänä!





Pizzaperjantai:  Pizza herkkupohjalla


Taikina:

3dl maitoa
1/2 pkt hiivaa
1tl suolaa
2rkl öljyä
1rkl siirappia
1 1/2 dl kauraleseitä
6dl vehnäjauhoja





Täyte:

150g salamia
1 punasipuli
1 suippopaprika
1 prk Violan Paprika-Chilituorejuustoa
Emmental-juustoraastetta





Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on kokonaan liuennut maitoon. Lisää öljy, suola sekä siirappi. Sekoita pienissä erissä taikinaan kauraleseet sekä vehnäjauho. Sekoita alkuun puuhaarukalla ja lopuksi kädellä. Jätä kohoamaan liinalla peitettynä lämpimään paikkaan hetkeksi.

Leikkaa punasipuli ja paprika suikaleiksi. Kauli taikinasta leivinpaperin päälle iso pyöreä levy. Siirrä levy leivinpaperin avulla pellille. Voitele pohja tuorejuustolla. Levitä päälle salami, paprika- sekä sipulisuikaleet. Ripottele juusto. Taita reunaa parin sentin matkalta täytteen päälle ja paina siihen sormella ryppyjä.

Kohota liinan alla 10 minuuttia. Voitele reunat munalla.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.







Miltä ohjeet vaikuttivat? Tulkaa kertomaan sitten mitä mieltä olitte, jos aiotte näitä kokeilla!

12 kommenttia:

  1. Tommoset ruisnappi suupalat on törkeen hyviä. Mä oon tehnyt niitä ystävien kanssa silleen että savulohituorejuusto+ purkki tonnikalaa sekasi mössöks ja sitä sitten tuohon ruisnapin päälle. Ja ne loppuu aina kesken! :D

    VastaaPoista
  2. Oon tehnyt itsekkin aika samanlaisella ohjeella tonnikalapasteijoita (chilitonnikala ja valkosipulituorejuusto), ne on kyllä hyviä ja helppoja tehdä.

    VastaaPoista
  3. Oi nam! Teenkin noita pasteijoita illalla :)

    VastaaPoista
  4. mä en kestä! iski kamala nälkä ja varsinki nyt tekis mieli aurajuustoa. nnnnooou, sun vika :D

    VastaaPoista
  5. Varmasti menevät kokeiluun reseptit, nam!!

    VastaaPoista
  6. Ihania herkku reseptejä! :) Pitääki testata kaikkia, paitsi tosta ekasta jättää aura pois ;)

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!