tiistai 16. syyskuuta 2014

Yhteistyö: Ingela P Arrhenius

Sain tuossa jo jokin aika sitten erään ehdotuksen sähköpostiini. Olin ihan innoissani asiasta, kuten melkein aina olen näiden suhteen. Vaihdettiin muutama viesti, joiden seassa vilahti mielenkiintoisia kuvia. Tuppaan omistamaan todella huonon enkkupään, joten en tajunnut kuvien olevan  tapetteja.

Kurkkasin kuitenkin suunnittelijan töitä ja alkoi harmittamaan, että asutaan vuokrakämpässä enkä osaa oikeasti yhtään tapetoida. Meidän muuttamistahdilla olisi myös ollut vähän turha pistää mitään suurta projektia käyntiin. (Jos joku ei tiennyt, niin vuokrakämppä tulee palauttaa alkuperäiseen tilaan, kun muuttaa pois!)

Aina olen silti haaveillut uusista maalikerroksista sekä tapeteista. Usein on tullut kateellisena katseltua toisten blogeista vinkkejä ja olenpa löytänyt itseni myös kuolaamasta erilaisia kuoseja nettisivuilta.

Tällä kertaa tapetin teema oli SOPIVASTI ajankohtainen, nimittäin kuvioinnit istuvat juuri lastenhuoneeseen hyvin. Sehän meillä onkin työn alla. Hetken aikaa mietiskelin asiaa ja päätin silti ryhtyä yhteistyöhön. Se nyt vain toimii ajatuksella; "Mitä minä valitsisin meille ja miksi?"

Olen ihmisenä vähän ailahtelevainen ja tykkään erilaisista asioista. Mielipide vaihtuu aika usein, mutta jollakin tasolla mielenkiinnon kohteet pysyvät samankaltaisina. Haaveilen usein, että kiinnostuisin neutraaleista vaatteista, väreistä sekä sisustuksesta. Muiden kuvat vaaleista asunnoista ovat kadehdittavan hienoja. Musta ja valkoinen ovat vaatteissa iättömän tyylikkäitä. Kuitenkin tästä huolimatta innostun aina erikoisista sekä värikkäistä kuoseista. Siksi voin sanoa, että halusin ottaa tämän yhteistyön vastaan!

Ensinnäkin haluan linkittää heti aluksi sivun, josta pääsee näkemään kaikki suunnittelijan juuri julkaistut kuosit. Klikkaa tästä!

Kuoseissa vilahtaa paljon lapsekkaita kuviointeja, eläimiä ja otuksia. Voisin jakaa tapetit suunnilleen kahteen kategoriaan; jatkuva säännöllinen kuvio ja miljöö/ympäristö/paikka. 

Esimerkki jatkuvasta kuviosta.
Esimerkki ympäristöstä.


Osa tapeteista on ehkä liian levottomia makuuni. Toki näin näytöltä katsottuna on myös vaikea arvioida asiaa, kun ei ole kokemusta asiasta ihan kamalasti. Jos lähtisin valitsemaan huoneeseen jatkuvaa kuvointia, se saisi olla aika hillityn värinen tai neutraali. Laitan alle muutaman omaa silmääni miellyttävän.. Ja nämä on huomioitu siten, että huoneessa asuu poika.

Tästä tykkään ihan kamalasti. Eläimet, haaleat sävyt ja ylipäätään nuo värit iskevät.

Kuviointi on mahtava, mutta tapettina en tiedä olisiko liian levoton huoneeseen kokonaiselle seinälle.

Voi olla, että joutuisin kyllä tätä miettimään tuon vaaleanpunaisen takia vielä.

Huomio kuitenkin kiinnittyi enemmän tapetteihin, joissa on joku selkeä paikka. Tuntuu, että ne kertovat ihan erilailla tarinaansa. Jos jaksaisin alkaa opiskelemaan tapetointia, haluaisin luultavasti sivuilta löytyvän metsäisen teeman, jossa vierailee erilaisia eläimiä. Tummat värit ovat aina olleet enemmän osa itseäni ja ahdistaa olla liian hempeässä huoneessa. Olisi mahtavaa pistää pojan huoneeseen tuo tapetti ja antaa mielikuvituksen lentää. Se toisi sinne eräänlaista kotoista tunnelmaa. Mielestäni huoneen ei tarvitse näyttää avaralta, vaan mielummin antaa sen kääntyä sisäänpäin. Ajatuksena pesäkolo.


Tässä vähän ideaa ihan käytännössä.


Kuosien joukosta löytyy toki muutama, jotka eivät istu omaan silmääni. En esimerkiksi osaa ajatella meille noita kuviointeja, jotka ovat suunniteltu laatikkomaisesti tai niitä, missä on piirrettyjä tauluja yksi toisensa jälkeen. 


Täytyy sanoa, että oli todella mukavaa pohdiskella tällaisia asioita ääneen, vaikka meille ei nyt niitä tulisikaan tällä hetkellä. Onhan se aina mahdollista, että ollaan muuttamassa joskus omaan asuntoon ja hankitaan paikalle tapetointitaitoinen henkilö. Monesti olen kirjoitellut näissä yhteistyö -postauksissa asioista, jotka ovat itselleni tuttuja ja helppoja. Oli mahtavaa kerrankin poistua mukavuusalueeltaan ja oikeasti joutua alusta asti miettimään aihetta. 

Onko siellä lukijoissa yhtäkään ihmistä, joka tykkää tapeteista? Tai suunnittelee sellaisen laittamista lapsensa huoneeseen? Kiinnostaisi kuulla teiltäkin, että mitä olette mieltä tästä "mallistosta"? Voisitteko kuvitella hankkivanne näistä jonkun? Minkä?Postaus on tehty yhteistyön kautta ja sain siitä kiitoksena taulun. Mielipiteet ja ajatukset on kuitenkin kirjoitettu ihan omasta vapaasta tahdostani. Postauksesta löytyy linkkejä, joista en hyödy rahallisesti. Kuvat eivät ole omiani, vaan ne on lainattu. (http://www.photowall.fi/)

13 kommenttia:

 1. Ei vitsi, aika makeita kyllä. Voisin melkein kuvitella uuteen tulevaan lastenhuoneeseen yhden seinämän jotain tuollaista, sopivan erilaista minulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Melkein innostais kuiteski tilaa tommosta metsää, mutta mitähän sen laittamisesta ja poistamisesta tulis :D

   Poista
  2. Ei tapetin ole aina pakko olla seinällä. Esim. jos löytyy tilanjakaja kirjahylly, voi sen taustaan pistää tapetin. Tai vaikka vaatekaapin peräseinään.

   Poista
 2. Jos et tiennyt, niin ei kaikkia vuokrakämppiä tarvitse palauttaa alkuperäiseen tilaan.. Riippuu täysin vuokranantajasta ja mitä hänen kanssa sopii :) itse olen asunut kahdessa eri vuokrakämpässä, toinen vuokrattu yksityiseltä ja toinen yritykseltä, molemmissa kämpissä sain omakustanteisesti tapetoida ja tapetit sai seinille jäädä pois muuttaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiiivan.. en tiennyt :D

   Meillä tosin sopimuksessa lukee näin .. sääli :(

   Poista
 3. Aaaaah, ihana tuo metsätapetti! Mie oon suunnitellut Juuson huoneeseen metsä-teemaa ja tulevassa Juuson huoneessa on yhdellä seinällä iso puolukka-tapetti :'D Siis jättimäinen puolukan kuva - koko lyhyen seinän kokoinen :D Onhan sekin tietysti metsäinen...

  Tyyristähän tuo on, katsotaan onko varaa laittaa noin reilusti tapettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mitä haluaa.. se maksaa. Joku kirjottamaton sääntö? :D

   Ai ku tekis mieli tilaa toi.

   Poista
 4. Ihastelinkin tämän saman tekijän tapetteja jo toisessaki blogissa :D niiin ihania! Mietinkin jo, oisko hölmöä laittaa tuulikaappiimme lastentapettia ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se hölmöä olis. Miks olis jos se itteä miellyttää? :)

   Poista
 5. Keksit kyllä just oikean sanan kuvaamaan näitä! Levottomia nimenomaan, itse olisin miettinyt sopivaa sanaa varmaan lopun ikää =D
  En silti sano että rumia, mutta ite en voisi ajatella tapetoivani oikeastaan millään noista. Tykkään noista kuvioista ja grafiikasta tosi paljon silti! Kahvilaan esim toi metsätapetti on ihan nappijuttu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep levottomuuttahan moni noista aiheuttaa :))

   Tosin toi metsätapetti on mun makuun ihan suht rauhallinen ja kelpais meille :D

   Poista
 6. Mun mielestä toi metsätapetti on ihana! Olen aina asunut vuokrakämpissä, joissa saa rempata ja jopa kannustetaan siihen lahjoittamalla maalit, mutta olen niin patalaiska, etten jaksa ruveta siihen! :)

  Mutta se on kyllä totta, että tapettia voi käyttää vaikka mihin! Päällystää vaikka säilytyslaatikoita, laittaa kirjahyllyn taustaksi (jos hylly ei ole siis täynnä kirjoja, sillä silloin menee tietty hukkaan), päällystää vaikka pöytä ja lasi siihen päälle... Kerran näin jossain lehdessä kuvan, missä oli portaiden "etulaudat" tapetoitu ja se oli aika kivan huvikumpumaisen näköistä. No jos olen liian laiska tapetoimaan seinää, niin sanomattakin selvää, että olen liian laiska myös tällaiseen askarteluun! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa täälläki remppaa, mut pitää palauttaa valkoseks ;)

   Ei muuten tullu mieleenkään, etät tota vois tunkee muualle. Vitsit ois pirun makee joku hyllyn tausta vetästä tolla :D

   Poista

Kiitos, kun jätät kommentin!