tiistai 5. marraskuuta 2013

Pikkuressu sairastaa..

Topi parani vihdoin ennen viikonloppua muutaman viikon kestäneestä flunssastaan. Sen jälkeen vaivana on ollut ainoastaan rikkinäinen peppuiho.

Eilen aamulla kuitenkin poika heräsi itkuisena ja sekavana. Koko lapsi oli ihan tulikuuma. Sain kainalosta mitattua 38 astetta ja pyllystä 38.5. Lääkäri aikoja ei enää saanut sille päivälle, joten lähdettiin hakemaan apteekista särkylääkettä ja mitosylia peppuun.

Mitosyl on muuten joku tehokas sinkkivoide+öljy yhdistelmä, joka meillä ainakin on tuntunut toimivalta!! Suosittelen lämpimästi!

Illalla kuume nousi jo 39 asteeseen. Poika ei halunnut syödä, huojahteli sylissä ja oli todella raasu. Yönkin nukkui putkeen ja aamulla herättiin vasta kymmenen jälkeen.

Tämän päivän 1 wee neuvola jäi välistä, koska sinne ei sairaita lapsia saisi oikeastaan edes viedä. Topi nukkui melkein koko päivän ja oli muutenkin veltto sekä poissaoleva. Maailman rauhallisin poika on itkeä tihrustanut koko päivän :(

Pipiläinen.


Aika lekuriin oli iltapäivällä. Vasemmassa korvassa todettiin uusi tulehdus. Voi paska. Topi sai uudet antibiootit, reseptin panadoliin ja pimafucortiin (rasva hiivan hoitoon). Lääkäri oli samaa mieltä myös sen suhteen, että siirrytään takaisin korvikkeeseen ja harkitaan kaura/soijajogurtin ottamista käyttöön.

Topin ruokaremontti.


Apteekkireissu maksoi 50 euroa, koska matkaan lähti myös puuduttavia korvatippoja. Pyörähdin Topin nukkuessa hakemassa lisää bodeja, kun ne loppuvat kesken. Kaveria on pakko pitää ilman vaippaa kotona tuon tuskallisen vaippaihottuman takia.

KappAhl ja Lindex


Kotimatkalla Topikin alkoi olemaan normaalimpi ja enemmän oma itsensä. Kotona taas itkettiin, mutta sain pojan myös syömään vihdoin kanaa sekä riisiä.

Upea otos kotimatkalta ♡


Kaupasta haettiin paljon ruokaa kipeälle pienelle ja matkaan tarttui myös nokkamuki. Topi on juonut nyt maitoa ruoalla tavallisesta mukista, mutta näin sitä juomaa päätyy paljon paidalle. Nokkamuki on siis ehkä vähän parempi ratkaisu tähän väliin, kun hörppiminenkin jo hallitaan niin hyvin. Ennen Topi ei suostunut juomaan yhdestäkään nokkiksesta!

Tämmönen tuli kokeiluun.


Supermarketissa oli muuten alennuksessa kylpyankkoja. Osa oli hauskoja vilkkuvia, joten ostin niitä pienen kasan. Topin ensimmäinen joululahja CHECK. Pojalle jokailtainen kylpyhetki tuntuu olevan päivän tärkein juttu ja kylpyleluja tuo pikkuinen rakastaa täydestä sydämestä.

..Ja tiedän, että ennen atoopikkojen ei suositeltu käyvän kylvyssä kovinkaan usein, MUTTA lääkäri tänään nimenomaan sanoi meidän rutiinin olevan hyvä. Puhtaalle iholle ei keräänny niin paljoa bakteeripesäkkeitä, jolloin myöskään iho ei tulehdu niin helposti. Pitää vain muistaa laittaa veteen öljyä ja rasvata poika kunnolla päästä varpaisiin kylvyn jälkeen.

Ankkajengi.


Nyt väsyttää, tekee mieli syödä jääkaappi tyhjäksi ja kuolla sohvalle. Tänään ei tapahtunut mitään rankkaa, mutta kai se on vaan henkisesti niin iso juttu?

Huomenna tulossa juttua Lamazesta ja Rysky-valaasta. Ole kuulolla, koska joku onnekas saa kyseisen lelun itselleen!


Rysky-valas ja kipeä pieni mies



26 kommenttia:

  1. Paranemisia Topille ja tsempit äidille! <3

    Kokeilkaa ihmeessä kauratuotteita! Omalle mahalle kaura tuntuu sopivan paljon paremmin kuin lehmänmaito, joka helposti vatsavaivoja saattaa ihmisillä aiheuttaa. Mun vatsakrampit ja -kivut on ainakin poissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♡

      Ongelma kaura tuotteissa taitaa olla vaan se, että ne maistuu aika kamalalle. Kova totuttaminen siis makuun :/

      Poista
  2. Toivottavasti pikkuinen paranee pian! Meillä ei toistaiseksi ole ollut vauva kipeä, mutta hiukan jännittää, millaista se tulee olemaan sitten ensimmäisillä kerroilla.

    Tosi kivoja bodyja olet löytänyt ja ihanat ankatkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saatte olla ilman pöpöjä! Topillakin tämä on nyt ensimmäinen tauti :/

      Ja joo tosi kivat bodyt kyllä oli :) Olishan sitä voinut ottaa basiciä, muttakun noi oli niiiin kivoja! :D

      Poista
  3. voiiiii topia!!! pikaista paranemista <3

    VastaaPoista
  4. Ihan hirveesti nyt liikkeellä ollut kuulemma tämän syksyn aikana flunssaa. Mä sairastin kesästä alkaen yht 4 flunssaa! Pojalla tuli n. 2kk sitten yhdeks päiväks kamala nuha ja flunssainen olo ja se meni ohi, siitä asti onkin vähän väliä ollut ns. sairaspäiviä ja valitellut korvia ja ne on aina vaan punoittanut kun on käyty näytillä. Nyt reilu vk sitten alkoi yskiin tosi pahasti ja oksentaan limaa :/ Saatiin lopulta lääkekuuri, no nyt näyttää että parantuu <3 MUTTA huomasin eilen et poika on ihan punaisen ihottuman peitossa :( Onneks tänään on viimeinen lääkekuuripäivä, täytyy katsoa uskaltaako tota lääkettä enää antaa, et miltä näyttää kun herää.

    Pikaista paranemista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu ainaki, että kaikki kipeenä :S

      Antibiootti allergia nostattaa kuurin lopulla ihottuman. Muistapas tarkkailla poikaa ja mainita asiasta ens kerralla lekurissa!

      Poista
  5. Voi pientä :( Rebecallekin on iskenyt ensimmäinen kunnon flunssa! Laitoin yöksi sipulia harson sisään pinniksen jalkapäätyyn ja autto kyllä tukkoiseen nenään :D luin vinkin joltain keskustelupalstalta.

    Toivottavasti Topi paranee pian! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipuli on parasta kyl flunssassa! Meillä myös aina käytössä!

      Kiitos ja paranemisia sinnekin! :)

      Poista
  6. Toivottavasti Topi paranee pian! :) <3 Tollaset flunssat ja muut on niin kurjia pienille lapsille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kurjia joo :C

      ONNEKS tänään oli jo paaaaaljon parempi!

      Poista
  7. Voi, paranemisia pikku-Topille! Ja toivottavasti saatte vaippaihottuman hallintaan, inhottava vaiva tuollainen. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Ja joo toi on kyllä ihan kamala toi vaippa ihottuma :C

      Poista
  8. Paranemisia sinne!
    Sulle on tunnustus mun blogissa :)

    VastaaPoista
  9. Mua ohjeistettiin Kesäheinän ainkain toistaiseksi talttuneen atooppisen ihottuman kanssa, että pitäisi käydä ihan päivittäin kylvyssä jotta iho myös puhdistuu. Muuten vain ilmakylpyjä ja kortisonia, tarvittaessa muitakin voiteita. Nuo konstit oli kyllä meille hyviä...

    Mahtavan näköinen taivas tuossa kotimatkakuvassa. Ja voi Topiressua kun onkin surkeana tuossa yhdessä kuvassa, näkee että pikkuinen on kipeä... On muuten niin iloisen ja energisen oloinen!

    Paranemisia Topille meiltä kaikilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meilläkin kylpy on vaan tosi iso juttu! Auttaa selkeästi.

      Taivas oli vielä.mahtavampi livenä! Sääli ettei saa kännykällä ikuistettua samalla tapaa kun näkee..Ja Topista kyllä näkee kun on kipeä... on niin raasu :C

      KIITOS!

      Poista
  10. Tosi hauska blogin nimi :D Itellä meni jonkun aikaa ennen ku keksin omalle blogille nimen :) Jos kiinnostaa niin käykää toki tsekkaamassa se: anzkunjutut.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos :D Saihan tota nimeä miettiä...
      Käynpä kurkkimassa sun blogia.;)

      Poista
  11. Voi Topia, toivottavasti kuume pian helpottaa, ja korvatulehdus talttuu pian! :) Mä inhoon sitä ku lapsi on kipeenä, meillä on ollu tauteja jo ihan liikaa...! :(

    Toi vaippaihottuma on niin inha :( Ootteko kokeillu eri vaippamerkkiä? Toivottavasti seki helpottaa pian! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukapa ei inhoais? :( On se vaan niin mälsää ja kurjaa.. aina.

      Ja ollaan joo vaihdeltu merkkejä. Seuraavaks kokeillaan kestot.

      Poista
  12. ainiiiii, ja piti sanoo et ihanat bodyt ja IHANAT noi ankat <3

    VastaaPoista
  13. voi pientä potilasta :/ toivottavasti helpottaa pian :)

    ihanat noi ankat!! mistä noi on? :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!