perjantai 10. lokakuuta 2014

Vinkkejä talven vaatetukseen!


Sitä sanotaan, että lapsen kanssa kaikki on ennakointia. Pitää osata juosta vessaan ennen kuin pisulammikko ilmestyy matolle, täytyy huomata mikä tavara on vaaravyöhykkeellä seuraavaksi ja kuuluu myös oppia ennustamaan lapsen äkkinäisiä liikkeitä ulkoillessa. Totta, totta ja totta. Itselleni on ainakin kehittynyt joku kuudes aisti huomata asiat noin muutamaa sekuntia ennen niiden tapahtumista, jolloin voin ehkäistä monia ikäviäkin asioita. Se on sitä ennakointia.


Täysin sama pätee myös pukeutumiseen ja etenkin tässä tapauksessa ulkovaatetukseen. Ajatuksena tämä on vaikea kuvio, mutta siihen tottumisen jälkeen lopulta aika simppeli. Haalarithan tulee melkein hankkia edellisenä kautena, jos niitä havittelee uutena. Kesällä myydään syksyn välikautta ja syksyllä taas talven toppaa. Muutaman kerran tein sen virheen, että naureskelin aikaisin liikenteessä oleville ja kauden iskiessä kauppojen rekit huusivat tyhjää. Eikö olekin huvittavaa, että syksyllä välikausihaalarin saaminen on työn ja tuskan alla, vaikka kausi on parhaimmillaan? On, mutta kuten sanoin.. tähän kaikkeen tottuu ja ainahan voi hankkia sitten käytettynä. Nettikirppikset esimerkiksi täyttyvät hätäisistä ihmisistä, jotka myyvät hutikokojaan pois ja etsivät uusia sopivia tilalle.
Joten totean, että me nykyään olemme niitä, jotka ovat todella ajoissa liikenteessä. Nyt on aika hankkia toppavaatteet ja pohtia niitä vähän enemmän! Ajattelin jakaa tänne omia kokemuksia sekä suosituksia eri merkkien ulkovaatteista. Itsehän en ole sokeasti rakastunut hintalappuihin "mitä kalliimpi sitä parempi" -tyylillä. Huomioin mieluummin laadun, ominaisuudet ja ulkonäön.

Vaikka meillä onkin pukeuduttu nyt urakalla Mini Rodinin ulkovaatteisiin, en silti ole läpeeni rakastunut siihen merkkiin. En koskaan ole ollut merkkisidonnainen, enkä tule olemaankaan. Maut tulevat ja menevät ihan omaa elämäänsä. Saatan ostaa kivat housut Lidl:n halpakorista ja sitten sen Rodinin kalliin kirjavan paidan siihen kylkeen. Ei se hinta, ei se merkki VAAN ulkonäkö! 
Ulkovaatteissa tulee ensimmäisenä vastaan ongelma, että ostaisiko haalarin vai kaksiosaisen setin? Kumpi on parempi ja missä iässä?

Topihan täyttää tässä kuussa jo 2 vuotta ja meillä on talvelle ainoastaan pari haalaria. Kaksiosaiset ulkovaatteet ovat mielestäni tämänkin ikäiselle vielä liian tönköt, hankalat ja saattavat hörpätä vettä/lunta sisäänsä takin helmasta. Muistan itse pukeutuneeni haalariin varmaan vielä kouluikäisenäkin ja kyllä se vain oli mukavin kaikista! Helppo kiskoa päälle, varmasti lämmin ja yleensä toimii touhutessakin.
Merkeistä meillä on paljon kokemusta ja niistä voinkin kirjoittaa mielipiteeni mielelläni. Taustatiedoksi se, että Topi on sopusuhtainen, pitkäjalkainen ja lyhytselkäinen. Ongelmaksi on usein muodostunut se, ettei lahkeiden mitta tahdo riittää mitenkään. Keinuessa, istuessa ja möyriessä ne lahkeet ovat päässeet nousemaan korviin eikä sellainen ole kovin hyvä ominaisuus lämmön kannalta. 

Ensinnäkin  Ticket To Heaven  on ollut meidän käytössä ihan totaalinen floppi. Yksikään malli ei ole ollut sopiva tai istuva, haalarit ovat olleet tönkköjä tai sitten kuosit kaupassa eivät vakuuttaneet. T2H:n haalareista pitkäjalkaiselle ei kannata koskaan ikinä hankkia "Baggie" mallia eli sitä, jossa on kaksi vetoketjua. Sen lahkeiden mitta on ihan auttamatta liian lyhyt. Normaalijalkaiselle uskoisin tuon olevan sopiva, mutta kokemusta ei meillä nyt asiasta ole. Haalarit ovat kyllä ihania materiaaleiltaan ja lämpimiä varmasti, mutta se tönkköys on mielestäni liian hankala pienelle taaperolle, jonka kävely muutenkin on joskus vähän huteraa.Toinen paljon ostettu merkki on  Reima , jota on meidän kaapissa tasaisesti näkynyt. Alkuun muutaman haalarin kanssa petyin juuri lahkeiden suhteen, vaikka kuosit sitten ovat olleet tyylikkäitä. Haalareita on kuitenkin paranneltu ja nyt viime keväänä ulos tulleet versiot ovat lahkeistaan paljon pidempiä eli sopivat meidänkin tarpeisiin. Kuoseista pitää sanoa sen verran, että ne ovat menneet totaalisesti parempaan suuntaan! Ennen kirjavat kuvioinnit on yksinkertaistettu ja simppeli on aina kaunista! Haalarit itsessään ovat liikkuvuudelta hyviä, lämmön suhteen ei ole ollut moittimista ja meillä ainakin välikausivaatteet kestivät pahimmatkin kolhut ottamatta osumaa. Suosittelen siis lämpimästi! Reimalla on muuten vettähylkiviä ja vettäpitäviä (Reimatec) vaatteita, joissa hintaero ei ole mikään järisyttävä.


Halvemmilla ketjuliikkeillä on myös ulkovaatteita rekeillä odottamassa noutajaansa. H&M, Name It, Lindex ja KappAhl ainakin myyvät! Henkkamaukan  haalareista meillä on kokemusta vain ihan vauva-ajalta ja lämmönpitävyys oli hyvä. Muista ominaisuuksista en valitettavasti osaa sanoa.  Lindexin  ulkovaatteet taas eivät istu pojalle sitten millään.. Ne ovat ahtaita, pieniä sekä lyhyitä lahkeista. Vanuhaalareita meillä on kyllä ollut ja niihin olin rakastunut!  Name It:n (Linkistä pääset ShopAlike -sivustollejoka esimerkiksi myy Name It:n vaatteita!)  vaatteisiin me tutustuttiin vasta tänä vuonna ja pojalla oli keväällä Softshell -pintainen haalari. Vedenpitävyys oli täydellinen, haalari pysyi uudenveroisena, piti tuulta ja lämmitti. Lahkeiden mitta sopi loistavasti! Ainoastaan täytyy vinkata, että pitkäselkäiselle/lyhytjalkaiselle nämä haalarit eivät istu. Lopulta tästä nelikosta voiton vie varmaan  KappAhl  loistavan valikoimansa kanssa. Viime talvena ostettiin pojalle sieltä haalari, joka pelitti täydellisesti taaperolla. Muotoilu, kankaan laatu, lämmön pitävyys ja kaikki kokonaisuutena miellytti itseäni. Ehkä kuosien värit eivät ole ensimmäisenä mielessä, mutta se sininen oli ihan pirteä mutaisen talven ohella. Liikkeen ulkovarusteet ovat ihan eri mittakaavassa noiden muiden kilpailijoidensa kanssa ja suosittelen ainakin, että menette niitä katsomaan!

Kuten tuossa ylempänä jossain mainitsinkin, meillä on ollut nyt huudossa  Mini Rodinin haalarit. Alkuun en uskaltanut edes haaveilla niistä, koska onhan ne hinnat aika pilvissä. Pyörittelin peukaloitani ja tuijottelin muutamia kivoja kuoseja nettikaupassa, mutta aina jäi hankkimatta. Nyt kesällä sitten selasin jotakin kirpparia ja bongasin siellä mustan picon (vk-haalari), joka oli "ihan pakko" huutaa itselle. Alkuun vaikutti, että haalari olisi toimiva ja sopivan mittainen, mutta tässäkin valitettavasti on lahkeiden kanssa ongelmaa. Ne eivät ole liian lyhyet, mutta liukkaan sisäpinnan takia nousevat jatkuvasti. Haalarina siis tämä malli ei meille sovi, joten saadaan ensi kevääksi lainaan tummansininen pico-takki! Nämä tuppaa olemaan itselleni niitä pakkosaada vaatteita, koska picon tyyli on yksinkertaisen nätti. Siihen on helppo lisätä asusteita ja kenkiä oman mielensä mukaan. Halusin antaa vielä toisen mahdollisuuden ja kaivoin kissojen sekä koirien kanssa meille Rodinin kuuluisan Panda-haalarin. Soviteltiin sitä ja se istui NIIIN täydellisesti pojalle eikä estänyt juoksemista mitenkään! Tästä vakuuttuneena etsin meille toisenkin haalarin kyseiseltä merkiltä eikä sekään ollut pettymys istuvuuden eikä ulkonäön puolesta. 

Muita merkkejäkin tietenkin on, joita voisi kokeilla. Molo, Polarn O. Pyret ja sitten ihan isoissa marketeissa myytävät tapaukset. Molon ulkovaatteet eivät vain koskaan ole iskeneet ja sama koskee sitä Poppia. Ehkä joskus, jos tulee jokin kiva kuosi! Näistä ei valitettavasti siis kokemusta ole kuin sovittamisen kautta eikä Popin haalarit ainakaan istuneet yhtään. Mainittakoon vielä, että on olemassa myös Racoon -merkkisiä ulkovaatteita, joista meillä on kokemuksia ihan vähän ja ne ovat vain positiivisia. Meille nyt sitten kotiutui ne Mini Rodinin haalarit, joista jo mainitsinkin. Merkkinä tuo on järkyttävän kallis, koska ulkovaatteiden hinta kipuaa satasiin. Monesti olen miettinyt, että maksaako näissä mikään muu kuin se itse merkki? Jos pistää 200e haalariin, tuleeko sieltä jotakin kestävää ja laadukasta varmasti?

Ulkoisesti kuosit ja muotoilut ovat tyylikkäitä, hauskoja ja joskus vähän yliampuvia. Tykkään itse paljon Rodinin väreistä ja tavasta tehdä etenkin ulkovaatteita. Niissä on jotakin ajatonta, joka iskee vielä vuosienkin päästä. Katsoo esimerkiksi sitä mustavalkoista suosittua Panda-haalaria, joka on edelleen in. Ihan kaikkia kuoseja en meille kotiuttaisi, mutta jokaisella omat mieltymyksensä ja makunsa! Haalaria katsoessa kiinnittää huomionsa yksityiskohtiin, kuten karvareunus hupussa tai pieni pandalaatta mahan kohdalla. Heijastinnauhat taas ovat tärkeä seikka turvallisuuden puolesta! Haalaria pidellessä huomioi sen miltä vaate tuntuu käsissä; pehmeältä, mukavalta ja voiko oikeasti sanoa ominaisuudeksi "laadukkaalta". Kangas ei ole raskas eikä tönkkö, sisällä on hieno kiiltävä pinta ja alhaalla taas sellaista pehmeää teddykarvaa. Olen myyty.

En tiedä olisinko ostanut haalaria hinnan takia, mutta löysin molemmat aika halvalla tarpeeksi selaamalla. Valkomustasta maksoin 80e ja saan vielä hyvitykseksi 20e takaisin, koska sen valkoiset osat olivat harmaantuneet ja hupussa on pari tahraa sivussa. Ihan mielettömän hyvä hinta ottaen huomioon, että noita menee kaupaksi puolet kalliimmallakin. Tästä oranssista versiosta maksoin enemmän eli 145 euroa, mutta se olikin ihan täysin uusi lappuineen päivineen. Saa nyt sitten nähdä, että teinkö oikeat valinnat talveksi vai en! Vedenpitävyys on 8000 ja lapussa luvataan paljon muutakin. Nyt on vain testattava ja toivottava sijoittaneensa rahat hyvin.

Toivottavasti postauksesta oli hyötyä joillekin tämän aiheen kanssa pähkäileville! Kommenttikenttään saa laittaa kysymyksiä, jos unohdin jotakin kertoa!
Ps. Poika on noin 85-87cm ja 12-13kg ja haalarit ovat kokoa 92/98. Tätä olisi kysytty varmaan ensimmäiseksi.


41 kommenttia:

 1. Mä tykkäsin Ticketin puvusta vauvalla (konttaavalla/kävelemään opettelevalla), oli helppo liikkua ja piti lämpösenä maassa leikkiessä sekä rattaissa. :) Enää liki kaksi vuotiaalle en ostaisi, ihan sen takia että meidän poika on pitkäraajainen ja kapea, joten mm T2H ja Reima ovat malliltaan aivan liian leveitä. Popin ulkovaatteet eivät iske muhunkaan ja Mini Rodini ainakin kuvissa näyttää liian leveälle. Viime keväänä ostettiin Molon vk-puku ja se oli kyllä rakkautta ensisilmäyksellä. Laatu on se mitä lapuissa luvataan, ei roiku, hihat/lahkeet ovat tarpeeksi pitkät ja hinta-laatu kohtaa mun mielestä hyvin. Nyt on syksyn ollut kyseisen merkin softshell takkikin ja talveksi ostettu toppapuku, meistä on ehkä vähän tullut merkkiuskollisia tälle. Ainut mikä Molossa mättää on kyseisen merkin asusteet, ne on vähän outoja. :P Halpa ja hyvä bongaus on Kappahl, löysin alesta ne Kaxsin vk-housut ja ovat osoittautuneet ihan mielettömän hyviksi, takkien värit ei oikein miellyttäneet niissä silmää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tän takii sanoin onneks, että nää on meidän kokemuksia :D Jokaisella toki on omansa.

   Mä en pääse yli enkä ympäri kuinka rasittavia Ticketit on olleet pienelle. Mä ostaisin enemmän ehkä isommalle lapselle. Tai siis toi poika kaatuili Ticketissä koko ajan, kun oli niin muhkea. Haalari voi olla lämmin, vaikka ei olis ihan niin paksu ! Mutta en siis missään nimessä lähe kiistämään teidän kokemuksia!! :)

   Mini Rodini ei oo leveä. Siinä on kiristys keskellä ja se myötäilee kivasti. Eikä kangaskaan oo semmosta paksun tönkköä. Siks me se otettiiin, en tykkää kans leveistä. Toi on hippasen ehkä iso vielä, mutta talveen on aikaa se pari kk :)

   Molo on monen suosikki merkeissä. Mä en ote vaan kestä niitä kuoseja ja sit yksväriset on ihan tylsiä! Ja siis Topille nimenomaan ne ei tahdo sopia. Sehän riippuu niin paljon lapsen ulkonäöstä sopiiko haalari :)

   Kaxin vaatteille näytän peukkua! Värit ei joo kolahtanut, mutta laatu on ihan todella todella hyvä!

   Poista
  2. Mäkään, vaikka Moloa juuri kehuinkin, en pidä kaikista niistä kuoseista. Ne on jo liian värikkäitä tai kirkkaita, varsinkin ne neon väriset. :D Rainbow sattu mun mielestä synkkään välikauteen kivasti, mutta takissa ja toppapuvussa otin tylsästi mustan ja ajattelin asusteilla tuoda väriä. :) Tän kauden ehdoton inhokki oli kyllä t2h kuosiensa kanssa, ne kirjavat puvut näyttää sille että olis väärin pesty koneessa ja kuvio olis levinnyt. :D Nää sun vaatepostaukset on kivoja, tällästä kevyttä tekstiä ja kokemuksia on mukava lukea! :)

   Poista
  3. Joo ne neon värit on liikaa mulle ! :D
   Mustan mäkin ottaisin, jos ottaisin merkiltä kokeiluun. Miellän noi haalarit vaan enemmän pitkille ja hoikille. Topi on enemmän sopusuhtainen ellei pyöreäkin :D Niin siihen mustaan saa laitettua kaikkea kivaa <3 Ehkä meidän seuraava vk sitten ;) Softshell pinnalla esim.

   T2H:n kuosit pisti kattomaan pari kertaa. Olin vähän järkyttyny :D Mut oikeesti ne voi sopia jollekin tosi tosi hyvin!!

   Ja hei, kiva että tykkäsit :D

   Poista
 2. Itse olen ostanut lapselle talveksi takin ja housut sekä haalarin. Kuinka kätevä on kun esim pitkällä automatkalla voi ottaa takin pois autossa, jättäen kumminkin housut jalkaan. Kaupassa kärryissä istuessa haalarin yläosan saa laskettua, kun takana on tilaa, autossa se ei onnistu. Haalari on muuten kätevämpi ja parivuotias osaa pukea sen itse. Tää kaks-kolmevee ikä meni meillä hyvin talvivaatteiden osalta, kun viimevuonna ostettu takki+housut mahtuvat edelleen, eikä ole nilkat paljaina. Merkeistä käytössämme on Ice Peak, Reima ja T2H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kanssa hienostelu takit erikseen kauppailuun ja muuhun matkustamiseen, mutta en turhaan osta housuja siihen settiin :)

   Tiedän, että se on kätevämpi. Ulkoiluun kuitenkaan en nää toimivaksi ollenkaan vielä. Kai nää on mielipide juttuja :D

   Ice Peakia meillä ei oo ollutkaan.. hmmm! Mistä oot ostanu sitä?

   Poista
 3. Tosi kiva ja hyödyllinen postaus :)
  IHANA tuo rodinin oranssi haalari <3

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! Meillä on välikausihaalareissa tähän asti ollut vaan poppia, ja oon tykännyt valtavasti! Talveksi on ticketin haalarit, saa nähdä miten toimii! :) mä kans tykästyin name itin softshelliin, taidan seuraavan kauden haalarit hankkia sieltä tai kokeilla moloa! Mä en ainakaan vielä ole lämmennyt rodinille, vaikka tuo huppu näyttää kyllä aivan ihanalle!!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis teidän ne popit saa mutki innokkaaks merkkiä kohtaan :D Mutta lahkeet ja hihat on vaan Topille huonot.

   Mä voisin kans ottaa Ticketin jossain vaihees testiin.. kaipa ne niitä kehittää ja muuttaa! Mulla on tapana testata uudelleen myöhemmin aina. Ei pidä tuomita parista kerrasta ;)

   Name It on <3 Ja moni ei lämpene Rodinille. Mulla meni siihen 1,5v, että :D

   Poista
 5. Kirjotit alussa ''kauden iskiessä kauppojen rekit huusivat tyhjää. Eikö olekin huvittavaa, että syksyllä välikausihaalarin saaminen on työn ja tuskan alla, vaikka kausi on parhaimmillaan? '' mitä en ihan ymmärrä? Miten niin syksyllä/keväällä ei saa vk-vaatteita? Tai talvella toppaa? :D ''Ainakaan uutena'' ööhh? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhun kokemukset, siitä missä tilanteessa ollut ite monta kertaa.

   Otetaan viime syksy. Vkhaalari, jonka ostin keväällä olikin pieni. Syksyllä kolusin jokaisen kaupan löytämättä meidän kokoa. Myyjät sanoivat, ettei uusia eriä tule.

   Yleensä kaupallisesti kannattavaa on jälleenmyyjien tilata vaatteet ISOISSA erissä ja heti, kun ne lähtevät tekemään kauppaansa. Hätäsimmät ostavat haalarinsa jo tällöin ja harvemmin niihin tulee täydennyksiä.

   Samaten alet pistetään juuri kauden alkuun, koska tottakai varasrot halutaan tyhjäksi. Ei kukaan osta toppaa enää talven jälkeen.

   Kävelepä nyt kauppaan ja etsi, kuinka paljon löytyy vk-kampetta? Hyllyt ovat täynnä toppaa! Välikausi vaatteiden ale oli jo kesän lopussa.

   Toki joskus sattuu osumaan sopiva koko käteen viimeisiä kappaleita :)

   Poista
  2. Ja ihan **kokemuksesta siis :D Argh. Ennakoiva.

   Poista
 6. Hirmuisen ison näköinen tuo haalari. :(
  Onko lapsen helppo siinä liikkua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, onks tää tosissaan kysytty vai hihitteletkö siellä ruudun takana ? :D :D

   Haalari ei ole isoa nähnytkään. Niska haara on juuri nappi, lahkeiden mitta sopii talvisaappaiden kanssa (nyt jalassa lenkkarit ;) ja mahan kiristystä en ollut säätänyt vielä.

   Tässähän on parikin kuukautta aikaa kasvaa, joten kyllä tuo on täydellisen sopiva haalari, kiitos kysymästä :) Tää vaatii silmää arvioida lapsen lasvua, kun hankkii etukäteen vaatteita. Monesti on tullut ostettua sopivan kokoinen, joka sitten jäänyt talvella pieneksi :/

   Käytiin tekemässä haalarin kanssa lenkki jopa ulkona testiksi eikä mitään ongelmia liikkumisessa :O Juokseminen, kyykistyminen ja touhuaminen oli ihan yhtä kätevää, kun ilmankin.

   Käsissä on ehkä muutama sentti ylimääräistä ja poika tuppaa aina kiskomaam kätensä hihojen sisään, joka korostaa entisestään asiaa. Mutta hihojen pituus nyt tuskin haitannee.. :)

   Oliks tarpeeks kattava vastaus? :D Saatko nyt hymyn takaisin ja nukuttua ensi yön? Eivaan, musta nää kysymykset on aina huvittavia enkä sano tätä pahalla... Miksi mä ostaisin pojalle vääränkokoisen haalarin ja esittelisin sitä vielä blogissa, jos se ei istuisi O_o

   Poista
  2. Ps. Anteeks miljoonat typot. Kännykällä vastasin :D nakkisormet...

   Poista
 7. Aivan syötävän sulonen tuo Topin oranssi panda-haalari! :) Meille kotiutui viime viikonloppuna reimatecin vähän neonvihreään suuntautuva toppahaalari. Tarkoitus ei ollut sitä ostaa mutta kaupassa silmät kiinnittyi -40% hintalappuun ja muutenkaan siellä ei ollut niitä kahta haalaria mitä ensin olin ajatellut.

  Muistanko oikein että joskus aiemmin teillä oli se reimatecin keltanen pallo välikausi haalari? Niitä on ollut nyt muutamassa paikassa alennuksessa, mutta en ole löytänyt oikeaa kokoa.. :( Oletko siihen haalariin ollut tyytyväinen, vai oliko jotain moitittavaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli Reimatecin punainen pallo 2os settinä!

   Ominaisuuksiltaan se oli loistava! Siis öikaahylkivä, vettähylkivä ja piti purevan tuulenkin kivasti. Matsku on kiva ja toimii :)

   En vain ole niin 2os settien ystävä, mutta ominaisuuksiltaan haalari varmaan on aika samaa :)

   Poista
  2. Niin ja pysyi todella uudenveroisena :)

   Kauheesti tänään tulee typoja tekstiin. Pitäs olla näihin kommentteihin muokkaus mahis!

   Poista
 8. Juttelin erään tutun kanssa, joka on päiväkodissa töissä ja hänen kantansa oli ainakin se, että haalarit on aina se paras vaihtoehto juurikin tuon takia, että pihaleikeissä takki saattaa nousta helposti ylös.

  Ostin kesällä Reiman vk-haalarin reippaalla alennuksella ja mun mielestä toi on aika kapea, vaikka mullakin on kokemusta siitä, että Reiman/Tutan vaatteet ovat reiluja/leveitä kooltaan. Täällä on lapsi siis keskipituinen, mutta erittäin hoikka ja ainakin tämä kyseinen Reiman haalari on ollut ihan nappivalinta.

  Toi oranssi pandahaalari on kyllä ihana. Sopii Topille kuin nenä päähän!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä tuttusi kanta asiaan :) Oon samaa mieltä.

   Reima on tosi paljon muuttanut mallejaan! Joten sitä kannattaa tarkastella, kun sellasen hankkii :) Mutta onneks teillä tuli sitten nappivalinta!

   Ja haalari on kyllä ihan Topin näkönen <3

   Poista
 9. Nämä rodinit on minusta jotenkin niukkoja niska-haara mitaltaan, joten ehkä siksikin hihat ja lahkeet jää vähän pidemmiksi, jos siis haluaa miiten sopivan haalarin. Tokihan tässäkin lapsen malli ratkaisee. Meillekin tuli tytölle täksi talveksi panda. Katsotaan miten kestää :) Molon ja ticketin talvihaalarit on kyllä molemmat tosi kestäviä, molemmista on kokemusta. Molo on minusta ollut paras istuvuudeltaan, ei turhan leveä ja ainakin meifän 2-veelle ihan perfect malliltaan muutenkin. Mihinkään ei jää ylimääräistä kurttua mutta tilaa kuitenkin haaroihin. Ohhoh tuli vähän pitkä sepustus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että onkin niukkoja siitä. Siksi tää haalari on ihan hyvä meille, koska pojalla on lyhyt selkä ja hippasen sitten pidemmät raajat. Malli ratkasee paljon lapsella :)

   Sä siis hankit pandan? Onko se toi vanha vai sitten se uusi? Mä en uskaltanut tilata sitä uutta, koska se on babymallinen kahdella vetskarilla ja pelkäsin lahkeiden lyhyyttä :/

   Kyllä meilläkin molo tulee joskus varmaan kokeiluun, moni sitä kuitenkin kehuu :) Ps. Pitkät sepustukset on tosi jees! ;)

   Poista
 10. Ihana toi haalari <3! Mie olin ihan pihalla kun nyt olin ekaa kertaa tilanteessa, että piti hankkia vk-haalari. Kokojen arviointi on tosi hankalaa ja mikään nykyisistä haalareista ei mene varmasti enää keväällä kun valitsin liian pienen koon :/

  Kiva postaus ja varmasti monelle hyödyllinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti joo hyödyllinen, mutta toki nää on vaan meidän kokemuksia. On hyvä, että muut on sitten kommenteissa kertoneet omia kokemuksiaan :)

   Kokojen arviointi ekoilla kerroilla on hankalaa, siks kannattaa sovittaa jos pystyy! Kyllä se kuitenkin se taito siitä karttuu, kun ostelee useamman :)

   Poista
 11. Tosi monipuolinen postaus!! Ja täydellinen haalari Topille!! Ihanan pirteän värinen! Mulla on toinen talvihaalari vielä hakusessa.. tänään bongasin jotain mutta pitää miettiä sitä yön yli =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on pirteä :)

   Minkälainen sulla on mietinnässä? Äh, kysyn fbssä :P

   Poista
 12. Minunkin mielestä, valitettavasti, tuo oranssi pandahaalari näyttää aivan liian isolta. Jos haarasta voi ottaa nyrkillä kiinni, niin on sopiva. Tuossa ainakin hihat ja lahkeet on 1-2 kokoa liian isoa. Siinä tulee vastaan se ongelma että haalari kuluu enemmän ja kuluminen kohdistuu "vääriin" kohtiin, kun lahkeet niin pitkät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rohkenen kyllä väittää edelleen olevani 100% oikeassa haalarin koon suhteen.

   Haarasta saa nyrkillä kiinni kyllä, tiedän kokemuksen kautta kokeilla sen heti :)

   Jaloissa ei ole senttiäkään liikaa tilaa, en sitten tiedä mitä te siellä ruudun takana katsotte? Jos lahkeet olisivat sen yhden koon pienemmät, ne jäisivät liian lyhyelle. Ja sanon tämän ihan kokeilun perusteella! Hihoissa pituutta on maksimissaan se pari senttiä liikaa, mutta koskaan ei tiedä miltä tilanne näyttää 2kk päästä ;) Kuten ylemmässä kommentissa sanoin, poika tuppaa vetämään kätensä hihan sisälle, joka saa sitten näyttämään haalarin pidemmältä. Katso vaikka edellisen postauksen kuvat :)


   En toki syytä, kuvasta voi olla vaikea arvioida mittaa, ymmärrän sen puolen hyvin :) Konkreettisesti kuitenkin itse arvioituani tilanteen, haalari on sopiva ja talvella etenkin ihan nappi. Se arvioiminen tosiaan on helpompaa, kun on itse paikan päällä, eikö? :=)

   Poista
  2. Lisää kuva missä Topilla on kädet ylhäällä ja toinen missä on kyykyssä :) Siinä näkee sen miten se laps tarttee sitä tilaa. Lapsi ehtii myös maaliskuuhun mennessä kasvaa pituutta.

   Tää näyttää ihan sopivan kokoiselta haalarilta Topille :)

   Poista
  3. Totta! Ens kerralla muistan ottaa ku puetaan tää :)

   Poista
 13. Kiva postaus tosiaan! Ja ihana tuo oranssi haalari!

  Lappeenrannassa asuessa oli vaikka millä mitalla lasten ulkovaatteita tarjolla; Reiman liikettä, Name Ittiä, perus ketjuliikkeet jne., mutta tuntuu että Joensuussa ei ole kuin Prisma, mistä katella :D Niinpä päädyin internetin ihmeelliseen maailmaan seikkailemaan. Mie pari päivää sitten laitoin netissä tilauksen vetämään talvihaalarista ja paketti on jo matkalla. Hirveän hankala arvioida kokoa. Mittailin nyt sopivaa vk-haalaria ja vertailin valmistajan antamia mittoja. Katotaan tuleeko hitti vai huti! Talvikamoista postausta sitten kun nähdään kuinka kävi. :) Nyt oli eka talvihaalari-hankinta Juusolle, viime talvi mentiin äitiyspakkauksen haalarilla. EIkä täällä maan korvessa mene kauaa, kun meidän pitää jo siirtyä talvivarusteisiin - on niin saakutin kylmä jo nyt. Yöt pakkasen puolella.

  Välikausihaalari oli KappAhlin ja on kyllä nyt toiminut hyvin kaksi välikautta. Mutta iän karttuessa vaatimuksetkin haalarille varmasti kasvavat. Haalari on kyllä kätevä, kun lapsi voi vaikka pyöriä selällään märässä maassa, eikä tarvitse pelätä että selkä kastuu tai kylmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelottava ajatus, että kohta on jo niin kylmää :D Toivotaan siis, että haalari on sopiva eikä tarvi alkaa palauttelemaan/vaihtamaan!

   Sullakin on siis hyviä kokemuksia KappAhlista ja hyvä niin :) Laadukas eikä liian kallis! Ja samaa mieltä haalarin suhteen tuosta maassa pyörimisestä ;)

   Poista
 14. Ihana oranssi panda-haalari! Iso se on mutta lapsi kasvaa ja joskus se on sopiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Todella ihana! Ja onneks tosiaan on sopiva tänä talvena jo niin pääsee heti käyttöön :) <3

   Poista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Oi mikä suloisuus tuo oranssi haalari! Ihanan pirteä :) toivottavasti tulis enemmän lunta kun viime talvena.. :)

  VastaaPoista
 17. Ei ole ollenkaan liian iso haalari, meillä n.90cm ja 11kg 2v tytöllä myös 92/98 rodinin haalari ja on kyllä nappi valinta! se että pukee lapsen vaan tiettyyn merkkiin/merkkeihin ja pikkuaikuismaisesti, on vaan noloa. Lapsen kuuluu näyttää lapselta ja pääasia on että on ehjät ja siistit vaatteet päällä, missä on hyvä myös leikkiä ja rymytä, ilman että tarvitsee pelätä että jälleenmyyntiarvo laskee tahrojen myötä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni vähän ohi, anteeks :D

   Siis sanoitko ton mulle ton noloa jutun? Vai häh? :D Sori jos en tajunnu..

   Mä en nimittäin ainakaan välitä pätkääkään mistään tahroista tai muista. Jos niitä tulee, niin sit tulee. Merkistä riippumatta :D Jos on pysyvä ruma tahra niin halvalla eteenpäin tai roskikseen jos on risa.

   Ei se jälleenmyynti oo kaikki kaikessa mulle ainakaan :) Siks nykyään myyn melkein kaiken tarjouskaupalla!

   Poista
 18. Meillä on kans ollu haastavaa löytää pienelle miehelle haalaria, koska on mallia pitkä, hoikka ja pitkät jalat.. Plus siihen päälle se et haluun panostaa ulkovaatteisiin ja haluun et niillä on hyvä olla ulkona mut en oo valmis maksaan yli 100€ haalarista =) ulkonäöltään haalari sais olla aikas yksinkertanen, selkeet värit mut ei liikaa ja hyvät heijastimet. Hirveesti vaatimuksia mut meille on löytynyt ihan täydellinen merkki: Travallen Remu ja Superremu! Aivan loistavia ja tosi kestäviä. Niissä on esim. kosteussuoja kankaan sisäpuolella eli vaikka polvet ja peppu vähä saa osumaa, ei tunnu missään! Plussaa tietty kun asutaan tehtaanmyymälän lähellä niin pääsee alemyynteihin =)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!