keskiviikko 28. elokuuta 2013

Tilannekatsaus ja välilöpinöitä



Olen pahoillani, että olen melkeinpä hylännyt teidät hetkeksi. Instaan on ilmestynyt ainoastaan muutama kuva, facebookin päivitys on ollut laiskaa ja blogissakin on aika pitkä tauko.

Yksinkertainen syy; loma loppuu ja siitä on pakko ottaa ilo irti. Niin ja pieni kesäflunssa päällä. Tai en tiedä mikä tämä on, mutta on hutera ja voimaton olo. Nenä on mukamas tukossa, vaikka ei edes ole. Joku pöpö silti, joka väsyttää.

Päästiin viime viikon lopussa pojun kanssa vihdoin lintsille. Vanhemmat taisivat olla enemmän innoissaan, kun lapsi itse... Kanajuna kuitenkin oli mieleinen! Teen reissusta oman postauksensa myöhemmin ja syynä ainoastan se, että niitä kuvia on 100000000 kappaletta käsiteltävänä.



Nyt loma on tosiaan loppumetreillään ja huomenna tämä äiti lähtee töihin. Tiedossa on ihan mukavia hommia, joten ei haittaa. Teen 30 tuntia viikossa parin viikon ajan ja sitten sen jälkeen olisi tarkoitus tehdä 12 tuntia viikossa.

Niin ja Topi ei todellakaan ole menossa vielä päiväkotiin. Tästäkin tulossa oma postaus!


Pojalle kuuluu muuten tosi hyvää! Huoli jalkojen toiminnasta alkaa olla poissa. Topilla on niin paljon omaa tahtoa, että sitä on kiivetty nyt viikon aikana vaikka mihin. Jalat on alkuun roikkuneet löysinä perässä, mutta harjoittelun kautta poju on tajunnut ottaa niitäkin mukaan; lopputuloksena jo vähän toimivat jalat! Muksahduksiakin tapahtuu kamalasti, koska joskus voimaa, asentoa tai motoriikkaa on hankala hallita.

IHAN kaikkea vasten on pakko nousta seisomaan.

Karkkipussi varas.. 

Paperipussi toimii hyvänä houkuttimena, että kaveri harjoittelisi kiipeämistä.

Polvien kautta seisomaan. Ps. Kattokaa niskakiekuroita....


Hurahdin viikon aikana sitten Me&I vaatteisiinki.. hyvästi rahat!

Omppu pyllyssä -housut.

Lelu putosi. Onneks poika osaa pudottautua pepulleen, kun haluaa alas.

Tehtiin eilen ensimmäistä kertaa KUNNON ruokaa Topille. Ideanpoikanen syntyi kaverin ohjeesta, mutta sovelsin sitä meille sopivaksi. Loppujenlopuksi lainasin reseptiin vain kananmunan ja hernemaissiporkkanan.

Täysjyvämakaronia
Kanaa
Hernemaissiporkkanaa (pakaste)
Kananmunaa
Vettä
Maitoa

Keitin kanat kattilassa pehmeiksi ja makaronit myös. Murustelin kanan vuoan pohjalle ja lisäsin makaronit sinne. Sitten kippasin sekaan pussin hernemaissiporkkanaa. Laitoin sopivasti vettä ja tavallista maitoa. (Maito ei ole pakollinen..) Lopuksi rikoin vielä kolme munaa ruoan päälle. Sekoitin ja uuniin 225 astetta noin puoleksi tunniksi.

Hyvää tuli ja Topi tykkäsi. Tosin jouduin vähän vetämään sileäksi sauvasekottimella, koska raukalla ei ole vielä hampaita. Osa meni pakkaseen, sillä ruokaa tuli todella paljon. Ainut huono puoli oli, että Topi oksensi kaikki ruoat uimisen jälkeen pihalle. Onneksi tämä johtui ilmeisesti vain klooriveden hörppimisestä. Emmaljungat kuitenkin kärsivät tästä episodista ja olivat yltäpäältä ihanassa oksennuksessa. Haju ei meinannut lähteä millään, joten kankaat oli pakko keplotella irti ja lykätä pesukoneeseen.

Meinasi palaa hermo, kun ne oli laitettu kiinni niin hankalasti. Ruuvimeisselin avulla saatiin irti ja todettiin, että käsinpesu pitäisi tehdä. Onneksi meidän pyykkikoneessa on käsinpesu ohjelma! Hermoa kiristi kaiken päälle vielä sitten se, että pinnasängyn pohjaa oli pakko laskea ja se vasta hankalaa olikin!

Topin ruoka.

Perjantaina meillä on kaverin kanssa kirpparipöytä Espoon Nellassa ja Nutussa. Sieltä voi käydä haalimassa 56-86cm poikien vaatteita. Löytyy kuulkaa vaikka mitä! Hinnat 1-5e, jopa täysin uusistakin vaatteista! Tämän lisäksi on jumppereita, villahaalareita, takkeja, kenkiä, pipoja, hattuja, tossuja, sukkahousuja, sukkia, leluja, lakanoita.. Kypärämyssyt ovat 1,50e/kpl, jumppikset 6-10e kpl, kengistä löytyy täysin uudet 50e arvoiset kangaroosit hintaan 18e, pussilakanat 3e/kpl. Puhtaita nukattomia, vain kerran pestyjä tai TÄYSIN uusia vaatteita. Popia vähän, mutta enimmäkseen Lindex, KappAhl, H&M, Tutta, Esprit, Name It jne.. Tulkaa tekemään löytöjä pöydästä 66! (Omat vaatteet on 66/2 ja kaverin 66/1.)


--


Tässä oli teille taas ihanan sekava teksti! Kaikkea yhdessä läjässä ja ilman päätä tai häntää. Joskus ei jaksa miettiä, vaan haluaa ainoastaan purkaa viime päivien asiat laiskasti "paperille". Sen olen tehnyt.


Nyt aika mennä katsomaan telkkua, koska huomenna on se työpäivä edessä...

PAITSI AINIIN! Sain kaksi ihan hupaisaa kommenttia tänään blogiini. Ensimmäisestä en tajunnut mitään.

"Anonyymi28.8.2013 18.31.00
Ei hera isä, sun lapsella on PAHOJA motoriikkahäiriöitä, ei ryömi/istu 7kk iässä??!! Ja sä blogitat Miikkareista.Ei huh huh."

Joku saa suomentaa, jos tajuaa mitä tuolla ajetaan takaa? :DD Eihän Topi edes ole 7kk vaan 10kk? Ilmeisesti jotakin kummaa pilaa.  Samalta tyypiltä tuli myös toinen kommentti ja se tuli tuohon esittelysivulle, jossa kerron itsestäni.

"Anonyymi28.8.2013 18.36.00
Miksi sun kuva on otettu niin, että sun melkein 20 ylikiloa ei näy?"


Mielenkiintoista. Olen tietääkseni aina ollut tässä blogissa rehellinen ja kertonut avoimesti asioista, kuten siitä, etten ole johonkin asiaan tyytyväinen. Ei mulla ole mitään syytä piilotella, että painan yli 10kg enemmän kuin ennen, en nyt vain koe järkeväksi laittaa mahakuvaa esittelytekstin alle. Tässä siis anonyymin ahdistukseen kuva isosta mahastani:

Nyt ei anon tarvi huolehtia enää siitä tietääkö kaikki varmasti, että täällä
 on tätä vararavintoa enemmän.

Ps. Anolle terveisiä sinne Nokialle! ;)

30 kommenttia:

  1. Anteeksi, kun kysyn tässä... Mutta millaisia oikean käden nykinöitä teillä on ollut? Meillä kehitys on mennyt neuvolan mittapuiden mukaan ok. Ongelma on nykinät. Jos olet kirjoittanut ongelmista aikaisen, pahoitteluni, löysin blogisi vasta nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kirjoittanut pahemmin :)

      Mutta meillä oli toisen käden nykimistä tarttumistilanteissa. Alkaa olla kyllä poistunut.

      Poista
  2. Monelta ootte perjantaina viemässä vaatteet nellaan ja nuttuun? :) tietää tulla ajoissa penkomaan! Ja uusi lukija ilmoittautuu tässä samalla! Meillä on vahva poika lupaus ja pari viikkoa enään laskettuun aikaan, joten innolla odotan kirppis löytöjä! Sulla on kiva blogi ja Topilla on ihania vaatteita <3
    käy kurkkimassa jos haluat
    www.annikanianka.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vien osan huomenna klo 17 eli pitäs heti aamusta olla siellä :) mutta vien myös pitkin viikkoa lisää.

      Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! :)

      Niin ja onnee tulevasta vauvasta <3

      Poista
  3. voi anot :-D mä nauran täällä ääneen. Ei mulla muuta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä myös :DD voi herran jee ku joillaki päteviä kommentteja. Ei voi oikeesti ku nauraa. Täytyy olla oikeesti jotain vikaa päänsisäl tai elämässä, että jaksaa tommosia kirjotella ;)

      Poista
  4. Mistä on tuo iiiiihana haalari, missä on kuulokeprintti hupussa? Onko myös Me&I? Aivan ihana! <3 Ja anonyymit napisijat on aina omalla tavallaan huvittavia, kyl krittiikkikin (tai jopa tuollainen epäselvä mikälie jota mie en ainakaan osannu suomentaa) pitää pystyä antamaan niinsanotusti "omalla naamalla"..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirpparilta :) Mut olisko Lindexin?

      Anonyymeistä ei pidä välittää!

      Poista
  5. No heRa isä sentään mitä kommentteja! Kaikki lapset ei ryömi koskaan - meillä esim. tyttö oppi konttaamaan 10 kk:n iässä,sitä ennen liikkui vain pyörimällä. Oppi siitä sitten kävelemään 11 kuukauden vanhana.

    Pojat on oppineet kävelemään myöhään (14 kk),nuorempi oli velttojalkainen ja nousi pystyyn suht myöhään - nyt 2,5-vuotiaana juoksee kovemmin kuin äiti ja kiipeilee minkä ehtii.

    Ja liikakilot ei ole sama asia kuin se,että painoa on enemmän kuin aiemmin.

    Jospa noi kommentoijat keskittyis omaan erinomaisuuteensa hiukka vähempi ;)

    Ihana poika toi Topi,oon pidempään seurannut blogia mutta harvoin tulee kommentoitua - nyt oli pakko :p

    Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun kommentoit :)

      Liikakiloja mulla on mutta emmä sitä piilottele tosiaan!

      Teillä on ainaki kehitytty sit kanssa hitaammin? Mutta ilmeisesti vaan omaa tahtia?

      Poista
    2. Joo hitaammin mutta muut saatu kiinni - tosin ihan vauvasta tonne reilu 1-vuotiaaksi yritettiin kauheesti jotain diagnoosia (siis nuorimmalle). Syntyessä oli "veltto vauva" ja sen jälkeen kontrolloitiin lonkkia monta kertaa ja jalkoja muutenkin.Käsissä meilläkin löytyi voimaa alusta asti mutta jalat oli kumman lötköt. Mä olin itse melko varma että jotain vikaa oikeesti on mutta väärässäpä olin. Neuvolassa ja pk:ssa kävi fyssari katsomassa,vauvana piti tehdä muutamia harjoituksia aika pitkään lihasten kehittymiseksi.
      Mutta oli sitten diagnooseja tai ei niin eipä se elämä siihen lopu,lapsi lienee silti rakas ja ihana ja elämästä löytyy muutakin kuin sairaudet ja ongelmat :)

      Poista
  6. Ihana blogi sulla! Tsemppiä työpäivään :)

    VastaaPoista
  7. Ei hitsiläinen kun asutaan niin kaukana etten pääse penkomaan sinne kirppikselle! :) Facebook-kirppiksiltä oon kyllä välillä bongaillut sun myymiä vaatteita, tosin kauppaa ei olla vielä ikinä käyty...

    Siis uskomattoman vajaaälyisiä kommentteja tuolla anolla! En oikein tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. Koen tuon kyllä melko loukkaavana, vaikkei se minuun mitenkään liitykään, sillä tuon anonyymin logiikan mukaan esim. mulla ei down-lapsen äitinä (poika nyt 8 kk, ei ryömi eikä istu) olisi ilmeisesti oikeutta intoilla vauvanvaatteista tai mistään mukavista jutuista. Kaipa mun sitten pitää mennä peiton alle nyyhkimään kovaa kohtaloani, nyyh. (NOT!) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä välitä anon kommasta oikeesti :) Urpoja riittää!

      Ja harmi että asut kaukana :/ Netissä tulee niin hintavaks ostaa ku postikulut on sata.

      Poista
  8. azZwWZZZZZZZZZZhgcxcyhijlkj fhvcvfegjh,jhnvvfxvffd s d c Sylvester halus kertoo terveisensä Topille ! :D Ihania kuvia :> Haha, anot on aika naurettavia :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Awww... kiitos terveisistä :D !! JA joo anot on ihan...

      Poista
  9. Topilla on niin kivoja vaatteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinnon! Oon hamstrannu liikaa :D Ja kiitos! Sulla on hyvä maku!

      Poista
  10. Pakko kysäistä, Nokialainen anoko noi kommentit kirjoitti? Vai mitä meinailet tuolla viimeisellä lauseella..?

    VastaaPoista
  11. Vitsi toi kuuloke jumpsuitti on ihana! Niitä ei vaan taida olla ns. tyttövärisenä? En ainakaan muista koskaan nähneeni. Aina on vaan tää turkoosi. :/

    VastaaPoista
  12. Nyt kirjoittelen ihan suoraan, saat julkaista jos tahdot, muttei ole pakko :)

    Itse olen Nokialta ja kyllä, kirjoitin sulle kommentteja, mutta tuonne kuumeilun puolelle, en noita inhottavia kommentteja. Ilmeisesti sekin oli sitten väärin, kun heti täällä leimaat. Toki en voi ollenkaan tietää, että oliko noidenkin kommenttien takana joku tästä tuppukylästä, mutta itse ainakin kommentoin ne ainoastaan. Nyt tietokoneelta, aikaisemmat puhelimella.

    Mun mielestä on ollut kiva lukea teidän arjesta ja huomata täysin samoja asioita kuin itsestäni. Mutta ilmeisesti sekin oli sitten väärin, mikäli nyt mua syyllistät noista. Näkisitpä kuule mun oman mahani kahden synnytyksen jälkeen, ei ole kehumista saati että uskaltaisin siitä kuvan julkaista netissä. Se pysyköön ihan piilossa ulkopuolisten silmistä.

    Mutta kiitokset terveisista, tosin vähän eri merkeissä kommentoin kuin mitä luulit, mutta siitä huolimatta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en ole ehtinyy tarkemmin tarkastelemaan tuota kommentointia, mutta tässä blogissa käy 900 ihmistä päivässä parhaimmillaan, joten jos sanot ettet ollut se ikävään sävyyn kommentoija niin se oli sitten toinen Nokialta.

      Mä vaan nään suoraan kuka on minuutin tarkkaan käynyt niillä sivuilla, johon kommentit tuli ja ne tuli Nokialta, ip osotetta en julkisesti jaa :)

      Kuten sanoin kiinnitin huomioo vaan niihin ikäviin kommentteihin ja siihen iphen, joten pahoittelut jos en ole huomannut muuta "Nokian" vierailijaa siinä ohessa.

      Tervetuloa lukemaan jatkossa , lukijat ovat huippujuttu. Ja kiitos kommenteista kuumeilu puolelle :) Ja vaikka mä puhun tosiaan, että kommentit tuli Nokialta niin en mä ketään siinä leimaa.. sielläki on kuitenki monta ihmistä :) Eiköhän se kommentoija itse tiedä kommentoineensä ja ymmärrä mun terveiset. Älä ota nokkiis siitä :)

      Poista
  13. Harmittavaista tollanen kun tullaan arvostelemaan toista niin rankasti, ja miettii miten pieniin juttuihin ne perustuu. :( Toivottavasti ne ei jää painaa sun mieltä tai mitään, ite olisin nimittäin tosi arka arvostelulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei jää painaa :)

      Mä oon oppinut olee välittämättä!

      Poista
  14. Ihania vaatteita:3! Just äsken honasin et taidan olla vähän erillainen ku luen täällä täälasta "äitiysblogia" 12-vuotiaana:DMut eiköhän erillaisuus oo hyvästä ?:)

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin!